מגיפת האקדמיות

guinnart

New member
מגיפת האקדמיות

מרשים מאוד לראות איך המילה "אקדמיה" הפכה לכזו באז-וורד בעולם כדורסל הגילאים.
התחלנו עם האקדמיה בוינגייט, אחריה פתחה גלבוע-מעיינות פנימייה\אקדמיה, מכבי ת"א הקימה "חממה" ביקנעם ובערך סגרה אותה, רשל"צ הכריזה על "אקדמיית מחוננים" שתגדל שחקנים לבוגרת ול- NBA (כך עפ"י יצחק פרי), בחולון הכריזו על אקדמיה שנייה לפני שהתבקשו לפנות את אולם הפחים ועכשיו אליצור רמלה בשיתוף כפר הנוער בן-שמן פותחים אקדמיה נוספת שיש בה גם ניחוח חברתי.
מעניין אםפ מדובר בשינוי גישה לפיתוח שחקנים צעירים?
אם מעכשיו שחקנים צעירים יקבלו באמת תנאים טובים יותר להתפתח?
ומעניין גם מה חושבים על זה באקדמיה ללשון העברית?

מנחם לב

New member
זה מעניין

השאלה היא האם מדובר רק באותו דבר רק עם שם שונה, או שיחד עם השם "אקדמיה" יש גם באמת גישה אחרת ומקצועית בהרבה לפיתוח שחקנים.
בגדול כשאני שומע אקדמיה אז הקונוטציה אצלי זה למסגרות כמו בצרפת או קנדה או ארה"ב (ששם זה פרטי) שמשלבות לימודים מותאמים לספורטאים ולאימונים ברמה גבוה ומקצועית מאוד. האקדמיה בוינגייט מתיימרת באמת להיות מסגרת מהסוג הזה. לגבי השאר אני לא בטוח. האם רמלה באמת מוכנים להתחיל לקלוט שחקנים מכל הארץ לאקדמיה הזו? ואם כן אז למה שהתקצוב, שאני מניח שמגיע מעיריית רמלה, "יתבזבז" על שחקנים מחוץ לעיר? בוינגייט אני עוד מבין, אבל ברמלה?

לא יודע אם הייתי נותן לפיני גרשון לאמן שחקנים

צעירים.
לא נראה לי שחולון זהו מקום לצעירים להתפח כל עוד פיני אחראי.

מנחם לב

New member
דווקא לא מסכים איתך

לא ראיתי בשום מקום שדובר על כך שפיני גרשון יאמן אותם. גרשון יכול להיות מצויין בתור סמכות מקצועית, כי יש לו המון ידע וניסיון ברמות הכי גבוהות. הוא לא אמור לעבוד בצמוד עם הילדים, אלא רק לתת מתווה כללי למאמנים.

ראינו במכבי שכל עוד פיני אחראי

שחקנים צעירים לא יקבלו במה,ואני לא מאמין שבחולון זה יהיה שונה.
פיני הוא מסוג המאמנים שמתאימים לקבוצות עשירות בלבד ומלאות בכוכבים.

אני לא מבין למה הוא מקבל כזה שכר גבוה מחולון בכלל שהם יכלו למצוא מאמנים יותר טובים ממנו שיודעים לעבוד גם עם חומר גלם פחות טוב.

למעלה