מגיע לי מזל"ט...

New member
מגיע לי מזל"ט...

סופסוף קיבלתי היום את האולימפוס 5050 שכה חיכיתי לה. אחרי מיליוני (לפחות ככה זה נראה לי) תהיות, סקירות, חיפושים, השוואות ובעצם- מה לא (?!). אז מזל טוב לי! טוב, זה נראה לי זמן טוב להתחיל להבין קצת את המצלמה הזו, דרך כל ספרי ההדרכה שמצורפים אליה (שלא לדבר בכלל על כל המאמרים המקוונים). ואולי אפילו נצלם תמונה או שתיים.. אז זהו, רק רציתי להוציא את זה החוצה. מקווה שהצלחתם לעבור את זה בשלום. אה, ודבר אחרון: רכשתי יחד עם המצלמה גם עדשה של חברת raynox דגם PLP-300 שמשמשת גם כפילטר הגנה וגם כפילטר פולארייזר (שאפשר לראות אותה פה וגם שם, בסוף העמוד, מורכבת על ה-5050) אין לי מושג וחצי מושג לגביה. מישהו מכיר? יכול אולי להרחיב מבחינת ה'רמה' שלה? תודה.

idohal

New member
זאת איננה עדשה אלא מתאם עם מסננים

אחד מהם מסנן מקטב שתפקידולהעביר אור מקוטב והוא מונע הבהקי אור ממשטחים אל מתכתיים (כמו מים, סלעים וכד') ומכהה את השמיים

New member
צודק. טעות שלי.

אז מה דעתך על המתאם הנ"ל? זה יכול לשנות את התוצאה הסופית של התמונה בצורה דרסטית? לטובה\לרעה? קניתי אותו רק בשל העובדה של הגנה על עדשת המצלמה. הבנתי שהמסננים הנוספים הם מעין 'בונוס'. ודבר נוסף- האם ידוע למישהו אם קיים ספר הדרכה או אולי קובץ למחשב שמרחיב יותר בעניין המצלמה והפונקציות שלה? נדמה לי שקראתי פה פעם שמישהו כתב על זה משהו...

idohal

New member
המתאם יכול לשמש גם כמגן על העדשה

וזה כבר דבר טוב. שימוש במקטב יכול לתת תוצאות יפות מאוד ומאחר ותמוה אינה עולה כסף פשוט נסה.

תתחדש.למצלמה הזו יש פונקציות שאין

באף דיגיטלית אחרת,גם לא רפלקסיות,למשל:מדידת אור רב נקודתית. כדי לנצל את התפריט העצום שלה מומלץ להדפיס את ספר המצלמה הנמצא על הדיסק שמקבלים יחד איתה.הוא מפורט בהרבה מהספרון המודפס. המתאם - אכן שומר על העדשה ונוח יותר לצלם בו. הפילטרים,הם Must במצלמה הזו ודומותיה,במיוחד המקטב והND משום שמגדילים את האפשרויות לצלם,למרות ההגבלה במיפתח הצמצם המינימלי ומהירויות הסגר - במיוחד באור מלא וחזק או נושאים בוהקים מאוד.

orbiter

New member
שאלתו של צעיר

כבעליו של 5050 נתקלתי במגבלת הצמצם (f/8) ואני מנסה לחשוב על דרכים להתגבר על כך. נתת לי שמץ של תקווה עם ההודעה הנ"ל. קניתי את המתאם של אולימפוס ומקטב של Tiffen. ועכשיו לשאלה - במהירות סגר בעייתית לא נתקלתי אבל הצמצם כן מגביל אותי לגבי עומק השדה - איך פילטרים יכולים לפצות על מגבלה שכזו אם בכלל? בתודה,

idohal

New member
מסנן ND מנחית את האור הנכנס ולכן

שימוש בו חלקית יכול לפתור את מגבלות הצמצם ועומק השדה בעיות ידועות במצלמות קומפקטיות. כך בחשבון שצמצם 1.8 כמו שלך מקביל בעצם לצמצם 7.2 במצלמת 35 מ"מ ומכאן נובעת בעיית עומק השדה כך שהרבה לא ניתן לעשות.

פלטרון

New member
עידו - אתה יכול להסביר על הצמצמים ?

אני אסביא את השאלה - כתבת שצמצם F1.8 בדיגיטלית זה כמו צמצם F7.2 ברפלקס 35 מ"מ. מה שאומר למעשה שלדיגיטלית יש חולשה כללית לבוקה, אבל יתרון לצמצמים סגורים ( תמונה חדה לכל מרחק ). בגדול - זה נכון מה שכתבתי ? אתה יכול להסביר מה המקור ( מבחינה טכנית ) להבדל של צמצם X בדיגיטלית זה כמו צמצם Y ברפלקס . ממה זה נובע ? מה ההשלכות ? תרגיש חופשי לזרוק מונחים טכניים באופטיקה - אני אסתדר (אני חושב)

idohal

New member
הענין איננו אופטי אלא קוטן החיישן ב

יחס ל 35 מ"מ מכיוון שהחיישן קטן פי 4 במקרה זה. במצלמות אחרות היחס אף גדל בגלל קוטן החיישן כלומר פי 5 ואף יותר. אשתדל למצוא את המאמר שקראתי בנושא.

יכולים - ובהצלחה מרובה:

באור חזק,כמו למשל,בצהריים,נניח שאתה רוצה לצלם משהו והמצלמה תבחר בוודאות את הצמצם המינימלי ומהירות הסגר הכי גבוהה שיכולה,כדי שלא תהיה חשיפת יתר (תמונה שרופה). במצלמת רפלקס הצמצם יגיע גם ל16 ומהירויות סגר עד ל2000\1 לפחות. בקומפקטית דיגיטלית הרבה פחות,וכשהמצלמה מגיעה ל'קצה גבול היכולת' היא מהבהבת בעינית. פילטרים המונעים מעבר חלק מהאור לתוך המצלמה - כלומר מחלישים את עוצמתו(בלי לשנות את הגוונים)פותרים את הבעיה - המצלמה יכולה להיות בצמצם די גדול,ועדיין התמונה תיחשף כמו שצריך,כי הפילטר סינן חלק מהאור. יש דרגות שונות. פילטר בסגנון כזה מאפשר,גם ברפלקסיות,להישאר בצמצם סגור ועדיין לצלם במהירויות סגר נמוכות,להשגת אפקט מריחה-כי כמו שציינתי - דרכו המצלמה כאילו 'רואה' פחות אור'. אם המקטב מספיק כהה,הוא יתפקד כמו ND4 בערך,ואפשר להשאיר אותו קבוע על העדשה למשך השעות 'הקשות' של היום.

התייחסתי לבעיית חשיפת היתר שקומפקטי

ת או כל דיגיטלית אחרת,חשופה לה יותר ממצלמת פילם. לבעיית עומק השדה?רק טכניקות צילום - וללמוד מתי מקבלים עומק שדה הכי קטן האפשרי - בכל מיני מצבים: מצב המקרו והסופר מקרו יעבדו בעיקר עם הזוית הרחבה,המקרו - לכל אורך העדשה-אבל עד טווח מסוים, בקצה הארוך של העדשה - כדאי להקפיד על מרחק בין הנושא לרקע,ואז התמקדות בנושא תיצור רקע מטושטש,מן הסתם.ככל שמתקרבים לנושא-הרקע מטושטש יותר. לעומת זאת-את עומק השדה הגדול במצלמה כזו אפשר לנצל לצילומי נוף,רחוב,קהל ועוד-בהם רוצים כן לראות הכל ברור.

למעלה