מגיע לי מזל טוב

מגיע לי מזל טוב

היום בערב נכנסתי לדירה רק לקחת משהו, הבטתי בקופסאת הטלה של הניו גינאה קרפט ולשמחתי הפעם היו שם ביצים מחוץ לנחשה ולא בתוכה כמו שהיה בזמן האחרון... כ13 ביצים שנראות טוב! כנראה שראיתי הביצים זמן לא רב לאחר ההטלה כי הנחשה לא ישבה לידן היא העדיפה לנוח מחוץ לקופסא. כשחזרתי שלוש שעות מאוחר יותר היא בכלל נחה על הקופסא. רק בשעות האחרונות היא נכנסה לתוך הקופסא ועכשיו היא מקיפה אותן אבל לא רועדת על מנת לחמם אותן. הטמ"פ בטרריום היא 31 מעלות ולכן החלטתי להחליש במעט את החימום וכן לאפשר לה לווסת טוב יותר את חום הביצים. מחר הן יועברו לאינקובטור והאמא תוכל לחזור לאכול. צרפתי תמונה של האמא

שכחתי לציין

ששני ההורים נתפסו בטבע והגיעו לארץ לארץ לפני כמעט ארבע שנים. כמה חודשים לאחר שיובאו לארץ כבוגרים צעירים (120-130ס"מ) הם נרכשו על ידי. עכשיו הם מתקרבים ל160ס"מ אבל אני בספק אם הם יגדלו יותר מכך, מדובר על אחד מהmorelia הקטנים ביותר אם לא הקטן ביותר. שנה שעברה הם הזדווגו ולא יצא כלום השנה לא ממש ראיתי זיווג אבל מסתבר שהם הספיקו בכל זאת. לפי מיטב ידיעתי יש רק עוד שני נחשים מהתת מין הזה שהגיעו ביחד במשלוח (4נחשים בסף הכל) וזה הזוג היחיד. נראה שהשנה יש קפיצה ענקית בכל מה שקשור לרביית נחשים וגם זוחלים אחרים בארץ. זה נותן לנו אפשרות להסתמך יותר על מה שמתרבה בארץ ולא על משלוחים שאינם סדירים ובהרבה מקרים אינם מעניינים במיוחד (ביחס לבקיעות של השנה). בהצלחה לכולם

gaichuk

New member
מברוק ! אני רואה שהעניינים תופסים

הילוך גבוה אצלך. מה עוד מתוכנן ?

מזל טוב יונתן!!!

אם אנחנו כבר בנושא בקיעות, מה שלום הצ'ילדרנים הצעירים? התנשלו כולם כבר ואכלו ארוחה ראשונה?

Liron Samuels

New member
מזל טוב! ../images/Emo6.gif

נראה שהשנה ממש הולך לך... :) בהצלחה עם הביצים, ותעדכן אותנו בבקשה אם יהיו התפתחויות!

מזל טוב.

כמה שאלות.. מה זה morelia מה אמור להיות זמן הדגירה על הביצים (כאילו באינקובטו או ע"י הנחשה),זה קבוע בכל מיי הפיתונים או משתנה ממין למין? מה האופני של הנחשים האלה? ניתן לגדל בזוגות? מה הגודל הממוצע של הנחש הזה? אתה יכול לפרט על כל סוגי הקרפטים שאתה מכיר,רק לרשום שמות ..

o r i 6 6 6

New member
מזל טוב!

אני מכיר 3 סוגי קארפט. קווינסלאנד-הקארפט ה"רגיל" ג'אנגל-אני בכלל לא בטוח אם זה מופע או תת-מין, אני משער תת-מין ניו גינאה-מה שאתה לפניך. אלה שלושת הסוגים שאני מכיר..

o r i 6 6 6

New member
ועוד תשובה

morelia זה משפחה בתוך משפחת הפיתונים, שבה נמנים למשל הקארפטים וגם פיתון העצים הירוק. יש עוד משפחות כמובן, למשל liasis,antarasia ועוד.

שלום אסף

אורי666 ענה לך כבר בנוגע למה מייצג השם morelia. זמן הדגירה אינו קבוע בין מיני הפיתונים השונים. בדרך כלל המינים הקטנים דורשים פחות ימי דגירה מהמינים הגדולים. למינים הקטנים מספיקים 45-60 יום ולמינים הגדולים 80-90 ימים, בין לבין יש מינים בגדלים שונים שזמן הדגירה שלהם נמצא על הקשת הזאת. בתור בוגרים הנחשים האלו רגועים יחסית אבל כצעירים הם פחדנים ונשכנים כמו רוב מיני הפיתונים הצעירים. את רוב מיני הנחשים ניתן להחזיק בזוגות זה פשוט לא הכי נוח וכך גם במין הזה. פרטים בוגרים ממין זה מגיעים עד לאורך של 180 ס"מ אבל רוב הפרטים לא יעברו את ה160 ס"מ ויכולים להגיע לבגרות גם מתחת לאורך הזה. הנפוצים הם:Irian Jaya Carpet Python (Morelia spilota variegata) שזה התת מין עליו אנחנו מדברים כרגע. Coastal Carpet Python (Morelia spilota mcdowelli) שזה מה שנקרא קווינסלנד והוא הכי נפוץ בשבי. Jungle Carpet Python (Morelia spilota cheynei) שזה מה שנקרא ג'נגל קרפט והוא הפופלארי מבין כולם. Diamond Python (Morelia spilotes spilotes) פיתון יהלומים הוא אחד הגדולים והקשים ביותר לריבוי מחוץ לאוסטרליה. תודה רבה

woma

New member
החלפת שמנים כל 5000 ק"מ, בנזין 98

וחניה מסודרת...

למעלה