מגיניי רגליים

xyardenx

New member
מגיניי רגליים

איך מתאימים לסוסה שלי מגיניי רגליים בלי למדוד...כי חנות הציוד רחוקה מהאורווה שלי..ו..איזה מגינים אתם ממליצים לסוסה שעובדת בשטח..??
תודה מראש!!

jgut

New member
באיזה הקשר אתה רוצה לשים מגיני רגליים?

האם כבר קיימת בעיה?
האם יש אזורים שרגל הסוסה שלך רגישה בה?
איזה סוג של עבודת שטח?

מה גודל הסוסה? לפי זה יותר פשוט להתאים מידות.
האם אתה יודע לשים מגנים?

fliperit

New member
התאמת מגינים

קודם כל, יש חנויות ציוד שמסתובבות עם משאיות ומגיעות כמעט לכל מקום בארץ.
דבר שני, רוב החנויות יאפשרו לך לקנות, ןואם לא מתאים לסוסה להחליף.

אם את רוצה להתאים בלי למדוד בכל זאת, את יכולה למדוד את ההיקפים של הרגליים שלה ולהשוות עם סוסים אחרים. ככה תדעי אם היא s/m/l.

אני מציעה לקנות מגיני עבודה של חברה מוכרת (פרופשיונל צ'ויס או קלאסיק איקווין למשל) כי ידוע שהם טובים, אבל לא מהדגמים היקרים כי בשטח יש למגנים נטייה לההרס מהר. עדיף מגנים שמכסים את כל הרגל, ולהוסיף לזה פעמונים שיגנו על הקורונט.

בהצלחה

xyardenx

New member
...

אני צריכה את המגינים כי הסוסה שלי מאוד..."מגושמת.." היא מועדת ונופלת המון וכבר נפצעה מזה כמה פעמים..
הסוסה יחסית קטנה..אבל לא פונית..למדוד לה את הרגליים בעזרת סרט מדדידה?!

fliperit

New member
הייתי מציעה להזמין וטרינר

כי מהתיאור שלך נשמע שיכולה להיות בעיה רצינית אצל הסוסה, ושתיכן עלולות להיות בסכנה. יכול להיות שהיא באמת מגושמת, אבל יכול להיות שמדובר בבעיה רצינית יותר...

אם היא מועדת אז אני מניחה שהיא נםצעת בברכיים. אם כך, תקני לה גם מגיני בירכיים ולא רק פעמונים ומגינים רגילים

את בהחלט יכולה למדוד בעזרת סרט מידה....

primetime1

New member
סוסה נופלת,

האם שמת לב מתי היא נופלת? ייתכן מאוד ומשהו מפריע לה, כמו שטפי דם בטלף (מאוד אופייני, כשסוס עם טלף רגיש דורך על אבן, אפילו קטנטנה, הכאב מאוד רציני, ועלול לגרום למעידה ואף נפילה), פירזול לא נכון, או בעיה רפואית אחרת.
דבר נוסף שיכול להיות זה רכיבה לא נכונה, חוסר התחשבות בתנאי שטח וביכולות הסוסה. יכול להיות גם שהיא לא בכושר ולא חזקה מספיק.
אני לא יודעת מה הרמה והידע שלך בתחום, אבל אם הוטרינר שולל בעיה רפואית, הייתי ממליצה להתייעץ עם בעל מקצוע (מאמן מנוסה), לגבי מצב הסוסה מבחינת אימון, לגבי הרכיבה שלך, ציוד (לבדוק אם מתאים), וכדומה.
סוס לא אמור ליפול ולמעוד, ואם זה קורה כדאי מאוד לרדת לשורש העניין.
שיהיה בהצלחה, ותעדכני :)

giri

New member
מגינים לא יספיקו

על מנת להגן על הסוסה מפציעות מנפילות.
סוס בריא לא צריך למעוד וליפול גם אם הוא מגושם, חשוב מאד לבדוק את העניין עם וטרינר.
תחשבי על זה ככה - המגינים הם חתיכה של פלסטיק או ספוג, הסוסה שלך בטח שוקלת בערך חצי טון, אם היא נופלת בשטח, על משהו קשה - מגינים כאלה לא ימנעו פציעה. את סתם תשפכי כסף ולא תפתרי את הבעיה.
הייתי ניגשת לבעיה מכמה כיוונים:
תנסי לראות מתי היא מועדת ונופלת. אם זה קשור בתנאי השטח או משהו. אני מציעה שתנסי לעבוד איתה קצת במגרש, איפה שהקרקע ישרה ואחידה והיא לא תיפגע, ותתרשמי אם היא יציבה יותר (מה שיתן לך כיוון אם יש בעיה גורפת, או אולי הסוסה לא מספיק רגילה/בטוחה בשטח).
אחרי שיש לך מושג טוב יותר על מתי ומה קורה, תתייעצי עם איש מקצוע - אני הייתי מתייעצת גם עם וטרינר אבל גם עם איש סוסים מנוסה שמבין בסוג העבודה שלך (במקרה שלי הייתי קודם כל מדברת עם המאמן, אבל אני לא יודעת אם יש לך מאמן אם את עובדת בשטח).
אם הסוסה נפצעה כבר, כמובן שצריך לתת לה מנוחה ואת הטיפול הרפואי הנכון, ולא לחזור לעבודה עד שהיא יציבה על הרגליים (באנגלית קוראים לזה "סאונד", יציבה, מבוססת). אחרת את מנציחה את הבעיה ומגדילה את הסיכוי לבעיה כרונית.
אם הוט' והמומחה בטוחים שהסוסה בסדר גמור ומגינים הם התשובה, אני מצטרפת למה שהציעו לך, למדוד את הסוסה ולוודא שאת יכולה להחליף, או לברר איך אפשר לתאם עם המשאיות של החנויות.

שיהיה בהצלחה.

למעלה