מגינים לא יספיקו
על מנת להגן על הסוסה מפציעות מנפילות.
סוס בריא לא צריך למעוד וליפול גם אם הוא מגושם, חשוב מאד לבדוק את העניין עם וטרינר.
תחשבי על זה ככה - המגינים הם חתיכה של פלסטיק או ספוג, הסוסה שלך בטח שוקלת בערך חצי טון, אם היא נופלת בשטח, על משהו קשה - מגינים כאלה לא ימנעו פציעה. את סתם תשפכי כסף ולא תפתרי את הבעיה.
הייתי ניגשת לבעיה מכמה כיוונים:
תנסי לראות מתי היא מועדת ונופלת. אם זה קשור בתנאי השטח או משהו. אני מציעה שתנסי לעבוד איתה קצת במגרש, איפה שהקרקע ישרה ואחידה והיא לא תיפגע, ותתרשמי אם היא יציבה יותר (מה שיתן לך כיוון אם יש בעיה גורפת, או אולי הסוסה לא מספיק רגילה/בטוחה בשטח).
אחרי שיש לך מושג טוב יותר על מתי ומה קורה, תתייעצי עם איש מקצוע - אני הייתי מתייעצת גם עם וטרינר אבל גם עם איש סוסים מנוסה שמבין בסוג העבודה שלך (במקרה שלי הייתי קודם כל מדברת עם המאמן, אבל אני לא יודעת אם יש לך מאמן אם את עובדת בשטח).
אם הסוסה נפצעה כבר, כמובן שצריך לתת לה מנוחה ואת הטיפול הרפואי הנכון, ולא לחזור לעבודה עד שהיא יציבה על הרגליים (באנגלית קוראים לזה "סאונד", יציבה, מבוססת). אחרת את מנציחה את הבעיה ומגדילה את הסיכוי לבעיה כרונית.
אם הוט' והמומחה בטוחים שהסוסה בסדר גמור ומגינים הם התשובה, אני מצטרפת למה שהציעו לך, למדוד את הסוסה ולוודא שאת יכולה להחליף, או לברר איך אפשר לתאם עם המשאיות של החנויות.
שיהיה בהצלחה.