מגילת הכתונת

מגילת הכתונת

"כתונת פסים". מילים: מאיר אריאל. לחן: ארקדי דוכין. מבצעים: למעלה מעשרים אמני ישראל. לסיכום, אחד השירים הישראליים ביותר שהושרו מעולם. דוכין, בחוברת האוסף האחרון שיצא, הזכיר את העובדה שהטקסט של השיר היה "הרבהההההההה יותר ארוך". היכן אוכל לקרוא את השיר בגרסאתו המלאה? תודה, וסופשבוע נהדר...

פרט טריוויה משעשע...

אריאל היה ידוע בסלידתו מהומוסקסואליזם. אחת המבצעות בשיר היתה דנה אינטרנשיונל. אישית, אני נורא מעריך את האישה הזו ואת מפעלה. אומנותית, היא באמת ובתמים עושה חייל. למרות שבגבולות 67 הללו, לא כלכך מעריכים את הדבר...

פרט טריוויה שני...

דוכין ואריאל תיכננו לעבוד על אופרת-רוק. אם היה יוצא לפועל הדבר, היינו מקבלים יצירה לבל תישכח גם כשלאנשים לא תהיה עוד נפש ו/או אוזניים.

אני מתעב כל סילוף של נורמה

וכל סילוף של בריאה. יתר על כן, חשוב כיצד תגיב על אחד שמספר שהוא מאיר אריאל או שהוא מנסה להיות משהו שרחוק ממנו כמתחווי קשת הלא אז נאמר שהאיש צריך טיפול. והרי הדברים ק"ו. רפואה שלמה לכל חולי עמינו, בשורות טובות.

אוייי ../images/Emo12.gif(עם הרבה אוויר)../images/Emo34.gif

אווייי יויוייי סילוף של נורמה? סילוף של בריאה? רפואה שלמה לכל חולי עמנו? ה' ברא את כולנו נכונים להתקיים, נכונים כמו שאנחנו. יתר על זאת רק אוכל להוסיף איש איש באמונתו יחיה כל עוד אינו פוגע והורס חייו של אחר נוסף על זה חינוך מבית נוספים על זה נוספים נוספים... אני מאחלת לך רפואה שלמה. אני מאחלת לך אהבת האדם באשר הוא אדם.

אבקש שתי מקורות

א. היכן הבנת מדברי שאני לא אוהב אדם כל שהוא? נהפוך הוא אני אוהב אהבת נפש כל יהודי ויהודי. אני מתעב את הסילוף איש שעומד על הראש ועושה מיזה אידיאולוגיה בעיני הוא מסכן מינוס. ב. היכן כתוב איש באמונתו יחיה? מהיכן הציטוט הלא קיים שכולם משתמשים בו? או שזה סתם קלישאה או אז אין לזה משמעות. "בא חבקוק והעמידן על אחת, וצדיק באמונתו יחיה" תלמוד בבלי סנהדרין. א"כ צדיק באמונתו יחיה זה הציטוט האורגינל. נוסף על זה בתור יהודי יש ענין לא רק לאהוב אור, יש גם ענין לשנוא. כמו שנאמר אוהבי ה´ שנאו" רע. ואם כתוב ע"ז ונכרתו האנשים האלו מקרב עמם. אז מיותר לומר שזה רע. מלבד זאת אם אוהבים כל אחד אז אוהבים גם את מי שלא אוהב כל אחד ......

אבקש שתי מקורות

א. היכן הבנת מדברי שאני לא אוהב אדם כל שהוא? נהפוך הוא אני אוהב אהבת נפש כל יהודי ויהודי. אני מתעב את הסילוף איש שעומד על הראש ועושה מיזה אידיאולוגיה בעיני הוא מסכן מינוס. ב. היכן כתוב איש באמונתו יחיה? מהיכן הציטוט הלא קיים שכולם משתמשים בו? או שזה סתם קלישאה או אז אין לזה משמעות. "בא חבקוק והעמידן על אחת, וצדיק באמונתו יחיה" תלמוד בבלי סנהדרין. א"כ צדיק באמונתו יחיה זה הציטוט האורגינל. נוסף על זה בתור יהודי יש ענין לא רק לאהוב אור, יש גם ענין לשנוא. כמו שנאמר אוהבי ה´ שנאו" רע. ואם כתוב ע"ז ונכרתו האנשים האלו מקרב עמם. אז מיותר לומר שזה רע. מלבד זאת אם אוהבים כל אחד אז אוהבים גם את מי שלא אוהב כל אחד ......

אבקש שתי מקורות

אבקש שתי מקורות

חשוב מה שתחשוב- בלבד שלא תעמיד

פני מה, או פני מי שאינך. חיה את חייך. תאהב. תשנא. זה שלך. אלו החיים שלך. אלוהים ינחני ולא יניחני.

mishmaroti

New member
יפה טענת,אבל

מסכים אני הפעם עם הגלבועית,בתקופתנו אנו נכון לומר איש באמונתו יחיה כי שבענו ממלחמות חינם ושפיכות דמים סתם רק בגלל שהאחד לא מקבל את העובדה שלשני אמונה[או חוסר]אחרת.כזכור לכולנו עברו על מאיר ימים קשים בגלל שלא קיבל את השונה[גם אני לא סובל סטיות שלא כדרך הטבע,אך שיהיה להם לבריאות]. אהבת חינם פירושה סובלנות. אין לי כח למלחמות יש לי חשק לאהבה אין לי זין למלחמות יש לי אומץ לאהבה ויהיה לנוטוב טוב מטוב טוב מאד

galvin

New member
מותר גם לחשוב ולהרגיש,

בלי להזדקק למקור ובלי להשען על כתובים עתיקים. לעיני, לאהוב "אהבת נפש כל יהודי ויהודי" - זוהי אם כל הסילופים ועמידות הראש. אבל, שיהיה. מסכן מינוס אמרת?

אוקי.

יש מצווה לאהוב כל יהודי באשר הוא. את המסכן את החכם את הדל ואת הרם. וכך צריך לעשות אם בלי קשר למצווה. בד בבד גם כשאני אוהב מכבד וכו´ אני גם מגבש דיעה, יש אנשים שהם אינם חיוביים, גנבים רוצחים סוטים ושאר מרעין בישין. ואנני מחויב להכניסם לביתי ולהאכילם על שולחני. אני לא יורה בהם אבל גם לא מחבק אותם. אני מחנך את ילדי ואת תלמידי לא להיות כמותם ולא לגנוב אפילו שהוא יהודי ואני אוהב אותו אבל יחד עם האהבה אני גם מעתיר עליו בתפילה לתיקונו, איש שחסר לו ויטמין או איש שמטריד מין גנב רכוש ומי שפוגע אפילו אם זה מתוך יאוש . אין לי בעיה שיהיו סטיותיו ככל שיהיו, שיאנוס קטינות סלאביות בתרגילי מתח . אבל שלא יצפו ממני ללכת ולהיות עורך הדין שלו. ומי שהבין הבין. האם חיים יבין הבין אז כולכם שאינו. בברכת רפאינו והבינינו.

למעלה