מגילות

Guy24Gold

New member
מגילות

לא הבנתי איך עושים מגילות. אם מישהו יכול להסביר לי איך עובד כל הקטע של המגילות אני אשמח. אני מתכוון כמובן למו"ד e3 או e3.5

AndyBear

New member
בשביל "לעשות מגילה" אתה:

1- קובע את מחיר הבסיס[מחיר בסיס= רמת הקסם * רמת המטיל * 25 מ"ז] 2- קובע כמה נק"נ אתה צריך להקריב[1/25 ממחיר הבסיס של המגילה + מחיר נק"נ שהקסם דורש בשביל להטיל אותו(אם יש כזה)] 3- לקבוע כמה כסף יעלו לך החומרים ליצור המגילה[חצי ממחיר הבסיס + מחיר של מרכיבי קסם(Matirial)(אם יש כזה)] 4- לקבוע כמה זמן יכח ליצר את המגילה[יום לכל אלף מ"ז במחיר הבסיס] 5- לעשות את המגילה שים לב שאם יש בעיה להשיג את מרכיבי הקסם בשביל המגילה בעזור שאתה נמצא בו כנראה שתצתרך למצוא אותם בעצמך(ככה שהיה אפשר להוריד את המחיר שלהם ממחיר היצור), חוץ מזה שהשה"ם קובע את המחיר שלהם. בנוסף מגילה יכולה להחזיק יותר מקסם אחד עליה אבל במקרה כזה היא תיהיה ארוכה יותר ממגילה בסיסית. חוץ מזה ההיתי רוצה להמליץ על ספר שעוסק בקוסמים ואשפים בכלליות, ובין השאר גם ביצירת מגילות בשיטות אלטרנטיביות(כמו חריטה על הגוף). לספר קוריאים Tome and Blood

AndyBear

New member
כנראה...

זה מאוד במי שקונה מהדמות אם הקונה הוא הרפתקן דב"ש שצריך את המגילה הוא יקנה אותה אולי אפילו במחיר שמוכרים מגילות כאלו בחנות(כלומר חמש פעמים מחיר הבסיס). לעומת זאת אם הקונה הוא אדם שיודע את הערך האמיתי של המגילה הוא אולי ינסה לקנות אותה ב3/4 ממחיר הבסיס.

Guy24Gold

New member
בכמה אפשר למכור אותה לחנות רגילה?

מחיר נורמלי ומחיר שאיתו המוכר יתחיל להתמקח

AndyBear

New member
לחנות...

תוכל למכור מגילה(או כל חפץ קסם אחר) במחיר הבסיס פלוס מינוס.

timur97

New member
מחיר בסיס

אם אתה הולך by the book אז בחנויות אתה קונה דברים במחיר בסיס. (זה כמובן נתון לשיקול דעת של שה"מ, שיכול להחליט שהחנות יקרה או זולה מהרגיל) ואתה מוכר דברים בחצי מחיר בסיס. (למשל אם אתה רוצה למכור את ה vorpal sword +5 המיתרת שלך)

Guy24Gold

New member
ם הקוסם שלי מכין מגילה

נגיד המחיר הבסיסי שלה הוא 100 מז, אז עולה לו ליצור אותה 50 מז. אחר כך, הוא מוחר אותה לחנות, ומקבל תמורתה 50 מז. הדבר היחיד שיצא לו מזה זה שהוא הפסיד 4 נקן. זה לא הגיוני שאתה מפסיד אם אתה מוכר מגילה שהכנת.

timur97

New member
דווקא כן

כי יכולת היצירה לא מיועדת בשביל שתרוויח כסף, אלא ש תחסוך כסף בקניית מגילות. כמובן שה"מ יכול להרשות לך בעבור משחק (roleplay) מוצלח למצא מישהו שזקוק למגילה זאת בדיוק שיצרת, ותוכלו להסכים על מחיר שטוב לניכם - נניח 75% ממחיר הבסיס. אבל אם אתה רוצה להרווח עדיף שתמצא מישהו שישכור את שירותיך כקוסם במחיר 10*'רמת קסם'*'רמת קוסם'

Guy24Gold

New member
כתבו קודם שמוכרים אותן במחיר הבסיס

פלוס מינוס ושהחנות מוכרת אותם במחיר הבסיס*5 מי צודק?

timur97

New member
מי אמר בסיס*5?

לא ראיתי דבר כזה בפורום, וגם אם כן, זה לא לקוח מחוקי מו"ד 3/3.5

timur97

New member
למרות מה ש AndyBear כתב...

המחיר "לפי הספר" בו אתה קונה דברים בחנות, זה מחיר בסיס. המחיר "לפי הספר" בו אתה מוכר דברים בחנות, זה חצי מחיר בסיס. Andybear, מאיפה לקחת את ה *5 הזה??

AndyBear

New member
נראה לי שזה היה מהספר לשה"ם 3.5

אבל אחרי שאמרת שמוכרים במחיר הבסיס ניסיתי למצוא מי מאיתנו טועה ו... עדין לא מצאתי.

timur97

New member
סיבה נוספת

אם למשל רמת הזהב (gold limit) של העיר הכי גדולה בסביבה היא 500 מ"ז אז המגילה הכי טוב שתוכל לקנות היא של קסם מרמה 3 שמוטל ע"י קוסם מרמה 5 או 6. מגילה זאת תעלה 375 או 450 מ"ז בהתאמה. לאומת זאת, אם אתה קוסם מרמה 10, תוכל ליצור מגילה עם קסם מדרגה 4 עם רמת קוסם 7 או אפילו 10, שמחיר הבסיס שלה 700 או 1000 מ"ז בהתאמה, ולכן המרכיבים הדרושים להכנה עולים 350 ו 500 בהתאמה. נ.ב: רמת זהב - הגבלה על מחיר של דברים שניתן לקנות בעיר.

Guy24Gold

New member
ממתי בעיר מסוימת יש הגבלה על המחיר

של הדברים שאפשר לקנות בה?

timur97

New member
הרי לא הגיוני...

שבכפר שגרים בו 50 משפחות אפשר יהיה אפשר לקנות את טבעת שלושת המשאלות לדוגמא? יש פירוט בספר שה"מ. להפתעתי זה לא נכנס ל SRD, אבל בערב אוכל לחפש בספר ולהפנות אותך לעמוד מתאים.

AndyBear

New member
הגבלת הזהב מופיע...

בספר לשה"ם פרק 5(Campaigns), עמוד-137, נושא-World -Bulding, תת-נושא-Generating Towns.

Guy24Gold

New member
אני אאלץ לחכות עד שיתרמו את הספר

לשה"ם אנגלית היא לא בדיוק השפה החזקה שלי

למעלה