מגזין מוטו

כRובי

New member
מגזין מוטו

ההודעה זו פורסמה במקור ב"פורום האופנועים של פולגז" אבל החלטתי להעלות אותה גם פה מבלי להטריח אותכם לקישור אחר אבל בכל זאת, לשמוע את דעתכם.. מגזין מוטו למיטב זכרוני הרעוע, לא התבטאתי "בקול רם" ברחבי הרשת, מאז החליף אתרנו את שמו ל"פולגז", בנוגע למוטו. בכל אופן, לא לרעה. (גם הפעם, אגב, אני לא מעביר ביקורת באופן ישיר). ובכן, מעשה שהיה כך היה: לפני מס' חודשים רציתי לרכוש מנוי נוסף למגזין מחו"ל (סופרמוטו, מגזין דו חודשי, אם זה ממש משנה לכם). שרת האוצר בבית הטילה וטו לאור העובדה שאני כבר מחזיק בידיי מס' מנויים שונים למגזינים ואתרי אינטרנט בנושאי אופנועים. התנאי היה פשוט, "תוריד את אחד מהמנויים ותחליף אותו בחדש". אחרי מס' חודשים של התלבטות, החלטתי, בייחוד לאור הגיליון האחרון, לוותר על המנוי למוטו. אחרי אין ספור פעמים של רכישת גיליונות מזדמנים שהתחלפו ב-6 שנים רצופות של מנוי (מ1998), החלטתי לוותר על העיתון. (ויעידו חברי פולגז, שהתרוץ בחודשים האחרונים להחזקת המנוי, היה "ריגול תעשייתי"
) היום התקשרתי למשרדי המערכת וביקשתי לבטל את המנוי. במחיר של 290 ש"ח לשנה, אני יכול להוסיף מגזין בריטי למאגר המנויים, (אולי אפילו לקנח באיזה מנוי ל"בלייזר", עיתון ה"גברים" האולטימטיבי , עם תוספת קטנה בעלות, מבלי ששרת האוצר תרגיש
) העבירו אותי לבחורה בשם "עדי" שניסתה להבין מדוע אני מבטל. התשובות היו אמיתיות ובאמת באו מהלב. א-ב-ל, בשביל הפלפל והעניין, לא סיפרתי לה שאני כותב בפול גז (לא הרגיש בכלל רלוונטי בתחילת השיחה). אמרתי לה שהרמה בשנתיים האחרונות יורדת מדחי אל דחי וגם גיליונות טובים שיוצאים מדי פעם, הולכים לאיבוד בין בליל הרמה ירודה (לטעמי האישי!) שמציגים הגילונות האחרים. כמו כן, המשכתי בגילוי הלב, וסיפרתי לה שאני מנוי לעיתונים אחרים מחו"ל ושגם לאינטרנט יש לא מעט מה להציע בתחום התכנים. "באינטרנט יש רק אתר אחד בעיברית" ענתה לי אותה עדי, "מוטו קאר וזהו" קבעה בהחלטיות..
"מה את אומרת...? אפילו לבייקס יש כבר אתר אינטרנט שמציע יותר תכנים ממוטוקאר/בייק.. שלא לדבר על פולגז שמציע תכנים הרבה יותר טובים והרבה יותר מלאים" (היי! מה יש לי להפסיד? בדף "האודות" של פולגז כתוב שמי המלא באופן ברור ומפורש וב-2 הקלקות הם יכולים לקשר בין שם המנוי לבין היותי חבר מערכת) "עזוב אותך מפולגז.." המשיכה אותה עדי "הם מעתיקים את רוב התכנים שלהם מהאתר של מוטו"
"וואלה?" עניתי בהפתעה אמיתית "כמו מה?" "אההה...הרבה דברים...בעיניים שלי ראיתי.." למרות היותי משועשע וכועס (היא הרי שיקרה במצח נחושה), הבנתי מטון הדיבור שהשיחה הזו יכולה להיות ניגוחים מפה עד להודעה חדשה והדבר האחרון שאני, כלקוח שמעוניין לבטל רכישה רוצה לעשות, הוא להמשיך ולהתווכח למה "לא בא לי לשלם יותר על מוטו"... "עזבי" אמרתי לה בעייפות "בטלי אותו וזהו".
ועכשיו, אליכם (כי הרגשתי צורך לבדוק אם יש בינכם כאלו החושבים כך): זה שפול גז מוצא את רוב תכני ידיעות החדשות ברשת, כולכם יודעים ואין זה סוד. למעשה, פול גז הניף את נס הדגל בכל הקשור לחיבור בין האופנוענות הישראלית לרשת העולמית כדי להוכיח שברשת אפשר לעשות זאת לפעמים, לא פחות טוב...ואפילו יותר (מי אמר בחירה בשם כמו "בולשיט דוט קום"?) זאת ועוד, הרי שכתבות המקור של פולגז (כתבות המופיעות עם תמונה במרכז הדף הראשי של האתר), הן מקוריות לחלוטין ללא שום שימוש בתכני רשת (מלבד השלמות המידע המתבקשות) יש למישהו ספק שמוטו פועלים אחרת? יש למישהו ספק בכך של-א פול גז ול-א מוטו "המציאו את הגלגל" בכל הקשור לידיעות באתרי החדשות שלהם? יש למישהו מחשבה שפולגז אי פעם העתיקו, דווקא ממוטו, תוכן ? יש לכם דיעה בנושא ?

xfwind

New member
../images/Emo4.gifאתה מרבה התרגשות כאילו

שגב"ב אמר לך את זה. עדי פקידת מנויים וזה לא ממש מחייב אותה לאמיתות. היא דואגת לפרנסתה באופן אינטואיטיבי.

כRובי

New member
../images/Emo13.gif

בוא נגיד, שידוע לי ממקורות נוספים, שיש "אמונה" שכזו בקרב מערכת מוטו, שמאמינים שאכן כך הדבר (שטיפת מוח? אמת? אמונה עיוורת? פול גז אכן מעתיקים?). בכל מקרה, זו לא הפעם הראשונה שאני שומע את המשפט הזה - זו כן הפעם הראשונה שאני שומע זת ממקור ראשון. אבל לא זה ה-ISSUE. אני מעוניין לשמוע האם הדיעה הזו קיימת גם מחוץ למשרדי המערכת והאם עוד אנשים חושבים כמו "עדי" המדוברת.. הפורום מהווה לא פעם אמצעי תקשורת ישיר בין גורמים שונים בענף, בין גולשים לבתי עסק ועוד.. הנה הזדמנות שלנו לשמוע, בדרך ישירה, מהגולשים - האם גם הם מאמינים בכך.

כRובי

New member
אהה...../images/Emo13.gif עוד יותר טוב! ../images/Emo51.gif ../images/Emo45.gif

ושוב תודה על הכנות...

menimm

New member
מוטו זה פאסה ....

אין ספק שיושבים שם אנשים מוכשרים ברכיבה כמו גם בכתיבה, עצם קיומם כ"ממסד" בענף שלנו שנים כה רבות יצר יחסים שורשיים ועמוקים בינם לבין בערך כל גורם שמדיף אדים של מסחריות בארץ, ולכן... אין להם מה להעתיק מפג"ז ולפג"ז אין מה להעתיק מהם, מבחינתי כל דבר שייכתב שם יהיה משוחד במידה מסויימת. הם לא גוף בלתי תלוי, ומוכיחות כך כמות הפרסומות שמציפות את הגליונות (מהזכור לי לפני 5 שנים בערך). אני לא מאמין שאפשר לקרוא במוטו משהו חשוב שלא ייכתב גם במדיה אחרת. לפני עידן פול גז היה שמור להם מקום לפחות בקרב אלו שטריים בתחום ורוצים להכנס, מחוצ'קנים בגיל תיכון שזה היה הפתח היחיד אל עולם האופנוענות עבורם, היום, העידן השתנה, וכפי שקונים פחות עיתוני ידיעות ומעריב בכל יום, כך אני מעריך יקרה גם עם מוטו אם כי אולי בקנה מידה שונה מעט.. בקיצור, ח"ח לפול גז,
לעדי ולמוטו שמוציאים כך דיבה על פועלם ההתנדבותי של אנשים יקרים.

TShavit

New member
מה הקשר לכמות הפרסומות?

העיתונים המצליחים ביותר בחו"ל מקבלים את כמות הפרסומת הגדולה ביותר. אלו העיתונים עם הכי הרבה כוח והכי פחות תלות במפרסמים - קרא פעם עיתונות רכב גרמנית או אנגלית. שמה אפשר למצוא משהו כמו 40-50% פרסומות, אבל זה לא מפריע להם לקטול קטילה רבתי רכב חדש וסופר-חשוב אם זה מה שהם חושבים. רובם, אגב, הרבה, הרבה יותר ותיקים מ"מוטו", והיחסים שלהם הם לא עם יבואנים אלא עם יצרנים עצמם... זה לא מונע מהם להיות תוקפניים, ביקורתיים ונשכנים כשצריך. ותרשה לי לחדש לך עוד משהו: "כמות הפרסומות שמציפות את הגליונות" - אין לך מושג על מה אתה מדבר. כמות הפרסומות בגליונות מוטו בשנים האחרונות היא כל כך מועטה, שהיתה גורמת לכל עיתון בחו"ל להסגר מזמן. בגליון הנוכחי, למשל, יש 15 עמודי מודעות שאינן מודעות עצמיות של מוטו או בית ההוצאה לאור שלו (וגם מתוך ה-15 קשה לומר אם כולן בתשלום מלא), וזאת מתוך 84 עמודים כוללים. אלו אחוזים מצחיקים. אתה יכול לטעון בהחלט שמבחינתך מה שכתוב במוטו משוחד מבחינה מסחרית - זו דעה לגיטימית שמותר לך להחזיק בה - אבל אל תתלה את זה בכמות מודעות או כל גורם אחר שאינו רלבנטי. בלי כל קשר, גם אני לא חושב שפולגז מעתיקים מ"מוטו" (
), ובהחלט חושב שצורת דיבור כזו איננה תקינה - ואף יכולה להחשב כהוצאת לשון הרע. (אגב, אתה בטוח שקונים פחות עיתונים יומיים? זה בדוק?)

menimm

New member
צודק

כמות הפרסומות אינה הגורם היחיד, ואין להסתמך עליו. וכנראה שהידע שלי ממה שהיה לפני 5 שנים כבר אינו מדוייק, תודה על התיקון. אתה צודק גם בהערכתך לגבי הסייגים הרבים שיש לי על רמת האובייקטיביות של "מוטו", אמנם הקו דק, וברור לי שגם לעיתונאי נוח יותר לדבר על חצי הכוס המלאה. אבל לדעתי פירוט חצי הכוס הריקה לעיתים הינו חובה מקצועית. בנוגע לתרבות רכישת עיתונים, לא ערכתי מחקר בנושא, אבל בקרב האנשים שסביבי, היו כאלה שהיו קונים עיתון כמעט על בסיס יומי, והיום הם אולי קונים עיתון בסופ"ש.

אMור

New member
xf, זה לא הענין...

אני בטוח שמטרת ההודעה לא הייתה להתרעם על הפקידה... ("קיים רק אתר אינטרנט אחד בעברית...ראיתי כבר שפולגז העתיקו תכנים"
). כרוב, ערכתי בעברי שני אתרי אינטרנט מתחום הספורט ונתקלתי פעמים רבות בכתבות שהועתקו, כאשר במחוזותיי ההוראה תמיד הייתה לצרף קרדיט במידה ונלקח מידע "ישראלי" מאתר אחר: "...כפי שמדווח אתר האינטרנט..." זה מקובל בכל העולם ואף מוסיף כבוד ויושר לצות האתר. לענין פג"ז: לטעמי האישי, הקסם שבאתר הוא המקוריות בכתבות, ההשקעה והיושר שבמבחנים ובמאמרי המערכת השנונים והמשעשעים - וכל זאת בהתנדבות! לגבי החומר המקצועי מחו"ל, לא נראה לי שמישהו משער לעצמו שסקניה יושב בחרז ומדווח על התוצאות משם... xf צודק - אין על מה וממה להתרגש... הישארו כך.

xfwind

New member
../images/Emo4.gifמנצל"ש ומתרעם על מוטו

במדור "צבע טרי" יש סקירה רחבה שמיחסת לשיטת מימון רכישת אופנועים שמופעלת על ידי מטרו ובנק דיסקונט. הכל לגיטימי רק שלצערי: 1. השיטה מוצגת כאילו המציאו אופנוע שמפיק 280 כ"ס ומחירו בישראל 28K שקל. 2. אין בכתבה ולו ברמז על חסרונות ה"שיטה" (ויש) או על חלופות הגיוניות (ויש). יש כאן הטעיה של ממש - כי זו "כתבת" מערכת מוטת לחלוטין.

enigo

New member
אתה לא לבד...

אני המשכתי לחפש את הכיתוב "מדור פירסומי" במשך כמה דקות, לפחות את ג.יפית מחייכת אלי מאחת הפינות - כלום. הטון של הידיעה, עומק ה"עבודה העיתונאית", הכל צעק פרסומת והאזכור בכתבת ה-ZX10 ממש הגדיש את הסאה. זו לא אופצית המימון היחידה, זו לא הפעם הראשונה שמארגנים אופציה כזו (הרי להונדה היה איזה שהוא ליסינג שפורסם לא מזמן) ושמישהו יזעיק כבר את יחידת החילוץ וישלוף את הלשון של-מי-שזה-לא-היה מהתחת של דיסקונט ומטרו! אני לא מנוי כבר כמה שנים, אחרי שגיליתי שהגליון לא מספיק אפילו ל"ישיבת הנהלה" אחת. מאז הם השתפרו, אבל ממש לא מספיק כדי לגרום לי להרים את הטלפון ולחדש מנוי וכתבות בסגנון הכתבה על ה-CRF או על צמיגי הגודריץ' בטח לא מחזקים אצלי את הדחף. פרסומות דוחפים לי בחינם לתיבת דואר, אני לא מתכוון להתחיל לשלם עליהן!

ptitza

New member
אתר "מוטו"....

אם הייתם מעתיקים את התוכן מאתר "מוטו", הייתי נותן לכם פרס על נחישות וסבלנות חסרי גבולות. לא יודע מי עיצב אותו, אבל מחזור שלם של פסיכיאטרים יכול היה לעשות דוקטורת על האתר הזה. כמו כן, לא היה צריך אז צוות שלם. הייתם מסתפקים בילד בן 8. לעולם לא שמעתי ואישית לא הרגשתי בכך.

ptitza

New member
אפרופו, פולגז

אני מאוד כועס עליכם בגלל מבחן לDL650!!! אין, אין לי 65 אלף ש''ח,אתם לא מבינים!!! נכנסתי לדיכאון!

calvin

New member
פולגז שולתתת!!!11

שמע, אין לי מנוי על אף מגזין אופנועים, שאר האתרים אונליין הרבה פחות ידידותיים לקריאה, ואין ספק שמבחני האופנועים "מקוריים" (בדיוק שהתחלתי לחשוב על ה 600 הבא, יצאו מלא מבחנים שבדיוק עניינו אותי...). הפורום של פולגז פחות נח לשימוש מתפוז, והסיבות לפתיחתו הן לדיון אחר ולי אישית לא כ"כ היו רלוונטיות. יש סיקור על מגוון של נושאים שיקלעו לטעמם של רוב האופנוענים, אני מניח, כך שלא נראה לי שיש לכם מה לדאוג.

אני בכלל חושב שהכי טוב יהיה לחלק

את זה ל-
ו-
מי שחושב שאתם מעתיקים ישים
ומי שחושב שלא ישים
. ככה תוכל לקבל תמונה יותר טובה ואם מישהו ירצה לפרט למה הוא חושב ככה או אחרת שיעשה את זה בתוך ההודעה או במסר פרטי.

למעלה