כRובי
New member
מגזין מוטו
ההודעה זו פורסמה במקור ב"פורום האופנועים של פולגז" אבל החלטתי להעלות אותה גם פה מבלי להטריח אותכם לקישור אחר אבל בכל זאת, לשמוע את דעתכם.. מגזין מוטו למיטב זכרוני הרעוע, לא התבטאתי "בקול רם" ברחבי הרשת, מאז החליף אתרנו את שמו ל"פולגז", בנוגע למוטו. בכל אופן, לא לרעה. (גם הפעם, אגב, אני לא מעביר ביקורת באופן ישיר). ובכן, מעשה שהיה כך היה: לפני מס' חודשים רציתי לרכוש מנוי נוסף למגזין מחו"ל (סופרמוטו, מגזין דו חודשי, אם זה ממש משנה לכם). שרת האוצר בבית הטילה וטו לאור העובדה שאני כבר מחזיק בידיי מס' מנויים שונים למגזינים ואתרי אינטרנט בנושאי אופנועים. התנאי היה פשוט, "תוריד את אחד מהמנויים ותחליף אותו בחדש". אחרי מס' חודשים של התלבטות, החלטתי, בייחוד לאור הגיליון האחרון, לוותר על המנוי למוטו. אחרי אין ספור פעמים של רכישת גיליונות מזדמנים שהתחלפו ב-6 שנים רצופות של מנוי (מ1998), החלטתי לוותר על העיתון. (ויעידו חברי פולגז, שהתרוץ בחודשים האחרונים להחזקת המנוי, היה "ריגול תעשייתי"
) היום התקשרתי למשרדי המערכת וביקשתי לבטל את המנוי. במחיר של 290 ש"ח לשנה, אני יכול להוסיף מגזין בריטי למאגר המנויים, (אולי אפילו לקנח באיזה מנוי ל"בלייזר", עיתון ה"גברים" האולטימטיבי , עם תוספת קטנה בעלות, מבלי ששרת האוצר תרגיש
) העבירו אותי לבחורה בשם "עדי" שניסתה להבין מדוע אני מבטל. התשובות היו אמיתיות ובאמת באו מהלב. א-ב-ל, בשביל הפלפל והעניין, לא סיפרתי לה שאני כותב בפול גז (לא הרגיש בכלל רלוונטי בתחילת השיחה). אמרתי לה שהרמה בשנתיים האחרונות יורדת מדחי אל דחי וגם גיליונות טובים שיוצאים מדי פעם, הולכים לאיבוד בין בליל הרמה ירודה (לטעמי האישי!) שמציגים הגילונות האחרים. כמו כן, המשכתי בגילוי הלב, וסיפרתי לה שאני מנוי לעיתונים אחרים מחו"ל ושגם לאינטרנט יש לא מעט מה להציע בתחום התכנים. "באינטרנט יש רק אתר אחד בעיברית" ענתה לי אותה עדי, "מוטו קאר וזהו" קבעה בהחלטיות..
"מה את אומרת...? אפילו לבייקס יש כבר אתר אינטרנט שמציע יותר תכנים ממוטוקאר/בייק.. שלא לדבר על פולגז שמציע תכנים הרבה יותר טובים והרבה יותר מלאים" (היי! מה יש לי להפסיד? בדף "האודות" של פולגז כתוב שמי המלא באופן ברור ומפורש וב-2 הקלקות הם יכולים לקשר בין שם המנוי לבין היותי חבר מערכת) "עזוב אותך מפולגז.." המשיכה אותה עדי "הם מעתיקים את רוב התכנים שלהם מהאתר של מוטו"
"וואלה?" עניתי בהפתעה אמיתית "כמו מה?" "אההה...הרבה דברים...בעיניים שלי ראיתי.." למרות היותי משועשע וכועס (היא הרי שיקרה במצח נחושה), הבנתי מטון הדיבור שהשיחה הזו יכולה להיות ניגוחים מפה עד להודעה חדשה והדבר האחרון שאני, כלקוח שמעוניין לבטל רכישה רוצה לעשות, הוא להמשיך ולהתווכח למה "לא בא לי לשלם יותר על מוטו"... "עזבי" אמרתי לה בעייפות "בטלי אותו וזהו".
ועכשיו, אליכם (כי הרגשתי צורך לבדוק אם יש בינכם כאלו החושבים כך): זה שפול גז מוצא את רוב תכני ידיעות החדשות ברשת, כולכם יודעים ואין זה סוד. למעשה, פול גז הניף את נס הדגל בכל הקשור לחיבור בין האופנוענות הישראלית לרשת העולמית כדי להוכיח שברשת אפשר לעשות זאת לפעמים, לא פחות טוב...ואפילו יותר (מי אמר בחירה בשם כמו "בולשיט דוט קום"?) זאת ועוד, הרי שכתבות המקור של פולגז (כתבות המופיעות עם תמונה במרכז הדף הראשי של האתר), הן מקוריות לחלוטין ללא שום שימוש בתכני רשת (מלבד השלמות המידע המתבקשות) יש למישהו ספק שמוטו פועלים אחרת? יש למישהו ספק בכך של-א פול גז ול-א מוטו "המציאו את הגלגל" בכל הקשור לידיעות באתרי החדשות שלהם? יש למישהו מחשבה שפולגז אי פעם העתיקו, דווקא ממוטו, תוכן ? יש לכם דיעה בנושא ?
ההודעה זו פורסמה במקור ב"פורום האופנועים של פולגז" אבל החלטתי להעלות אותה גם פה מבלי להטריח אותכם לקישור אחר אבל בכל זאת, לשמוע את דעתכם.. מגזין מוטו למיטב זכרוני הרעוע, לא התבטאתי "בקול רם" ברחבי הרשת, מאז החליף אתרנו את שמו ל"פולגז", בנוגע למוטו. בכל אופן, לא לרעה. (גם הפעם, אגב, אני לא מעביר ביקורת באופן ישיר). ובכן, מעשה שהיה כך היה: לפני מס' חודשים רציתי לרכוש מנוי נוסף למגזין מחו"ל (סופרמוטו, מגזין דו חודשי, אם זה ממש משנה לכם). שרת האוצר בבית הטילה וטו לאור העובדה שאני כבר מחזיק בידיי מס' מנויים שונים למגזינים ואתרי אינטרנט בנושאי אופנועים. התנאי היה פשוט, "תוריד את אחד מהמנויים ותחליף אותו בחדש". אחרי מס' חודשים של התלבטות, החלטתי, בייחוד לאור הגיליון האחרון, לוותר על המנוי למוטו. אחרי אין ספור פעמים של רכישת גיליונות מזדמנים שהתחלפו ב-6 שנים רצופות של מנוי (מ1998), החלטתי לוותר על העיתון. (ויעידו חברי פולגז, שהתרוץ בחודשים האחרונים להחזקת המנוי, היה "ריגול תעשייתי"