מגורים+עבודה

limorgold12

New member
מגורים+עבודה

שלום לכולם אני מגיעה עם עוד חברה טובה לאוסטרליה בתחילת בפברואר ונוחתות בסידני בתקווה להישתלב באוסטרליה סיימנו וינגייט עם התמחות בשיקום נכים אנחנו מחפשות מקום לגור בו במחיר סביר ובנוסף לנסות ולמצוא עבודה... נשמח אם מישהו יכול לעזור... תודה

arieltr

New member
מחיר סביר

מה זה אצלך מחיר סביר? סביר ביחס למה? סביר ביחס למחירים בערים אחרות? ביחס לתל אביב? או סביר ביחס לתנאי הדירה ששוכרים? תגדירי קצת יותר בברור מה הם הפונקציות החשובות לך שאת שוכרת מקום, ואז אני מניח שלחברי הפורום יהיה קצת יותר קל לעזור לך. אני באופן אישי יכול לומר לך שלטעמי כמעט ואין דבר כזה מחיר סביר בסידני - השכירויות פה יקרות בצורה מחרידה (אל תכנסי ללחץ עדיין), והמחירים פה פשוט מגוחכים לדעתי - אבל היי - זה סידני. מנסיון שלי, מחירים סבירים לדירות של חדר שינה אחד או שניים, כמעט תמיד גוררים איתם סיבה מאוד ראויה(שלילית) למחיר הסביר. אנחנו ראינו כאן כמות נכבדה של דירות בפרברים סביב ה CBD וזה לוקח זמן בד"כ עד שניתקלים במשהו סביר. ראינו הרבה זוועות שעלו 250 לשבוע (one bedroom), מצד שני חברים שלנו מצאו two bedroom במצב סביר מינוס ב-300, מה שכן, צריך סבלנות. וחשבון בנק לא ריק. וכל זה מתוך הנחה שלא בטוח שתרצי לחפש דירה באזורים המערביים הרחוקים של סידני. לגבי עבודה, אני במצב שלך - עדיין בנסיונות. בהצלחה.

limorgold12

New member
הסבר למחיר הסביר

שלום, מצאתי באחד מהאתרים של ישראלים, דירה של ארבע או שישה שותפים כשיש שניים בחדר (כלומר 2-3 חדרי שינה) ב220 דולר האם זה נחשב ליקר? (נראה לי שזה עסק של ישראלים לשעבר...) חשבנו לבוא לגור באיזור בונדיי ביץ

arieltr

New member
לדעתי

אני הייתי די מתרחק מדירה עם 6 שותפים (נשמע קצת יותר כמו מיני הוסטל מתמסטל) - אלא אם את בקטע של מסיבות אלכוהול וכדומה בלתי פוסקות. לפי דעתי סוג כזה של מגורים מתאים קצת יותר לבקפקרים לטווחים קצרים, האם את נכנסת לקטגוריה זו - את יודעת יותר טוב ממני. לגבי המחיר - 220 - האם זה לחדר? או לבנאדם בחדר משותף? כלומר: 220 את פלוס 220 חברה שלך? או 220 ביחד לשתיכן (ואז 110 לאדם)? אם זה 220 לאדם אחד אז זה יקר מאוד, שחיטה רצינית. אלא אם כן את אומרת לי שזאהה חדיד תכננה את הדירה. לגבי 110 לאדם זה כבר יותר ריאלי. אבל מה, אני לא הייתי נכנס לדירה עם יותר מ-3 שותפים. אבל זה רק אני. אגב, אם את וחברה שלך תשימו עוד 15-30 דולר כל אחת, אז ב-250-280 תוכלו למצוא דירת סטודיו ענקית ואיכותית, או אפילו onebedroom כמעט סבירה, אם קצת סבלנות ומזל. בכל מקרה, אני ממליץ לא לסגור על שום דבר דרך האינטרנט או הטלפון. אל תאמיני יותר מדי לתמונות שאת רואה - זה יכול להטעות אותך. עדיף שתגיעי לכאן ותתחילי להסתובב קצת ולהבין במה מדובר.

limorgold12

New member
ברור שלא

אין לי שום כוונה להצטרף למעורת סמים או משהו בסגנון, כך שיש משהו בדבריך... המחיר הוא 220 לכל אחת. הדבר היחידי שמלחיץ אותי הוא שאני נוחתת בשש וחצי בבוקר ולא ממש יודעת לאן ללכת... אולי אתה מכיר מקום? הבנתי שלהשכיר דירה עולה הון... בהחלט הייתי רוצה למצוא מקום לטווח יותר ארוך מבקפקרים... תודה לימור

davidtr

New member
עיצה

הזמיני מכאן שבוע או שבועיים בדירת נופש (Holiday Apartment) זה לא יקר, כך יהיה לך היכן לשהות החל מהרגע הראשון ותוכלי בנחת למצוא בית/דירה לשביעות רצונך. אגב, אני מצטרף לטיפ שלא להתרשם מהתמונות באינטרנט. בהצלחה!

davidtr

New member
לא חשבתי... מישראל ולמעשה

מכל מקום בעולם. חפשי בגוגל Holiday Apartment Sydney ותמצאי הרבה כאלו. זה יותר זול ממלון ותקבלו דירה מרוהטת לחלוטין כולל טלויזיה, מקרר, תנור מכונת כביסה ואפילו מייבש. בהצלחה.

arieltr

New member
וואו

220 לאדם בחדר זוגי בדירה של שישיה. פשששש.... מעניין מה שאר חברי הפורום חושבים על זה. אני די בטוח שאין בסידני דירות או בתים בעיצוב של פרנק גארי או זאהה חדיד, אז במילים אחרות - אני הייתי יורד מזה. לא שהייתי רוצה להרוס לאף אחד עסק של השכרת חדרים, אבל - זה שחיטה רצינית. להשכיר דירה בסידני לא עולה הון, אבל לקנות כן. אפילו פעמיים הון. אגב, סידני מקום מאוד יקר לטעמי. אני הופתעתי לחלוטין שהגעתי לכאן. שהסתכלתי על כל מיני מחירים של כל מיני דברים, חשבתי שאולי בטעות הגעתי לפאריס או לונדון. אוסטרליה זולה? לא יודע, אולי מחוץ לסידני. נחיתה על הבוקר זה דווקא יתרון לדעתי. יש המון זמן להסתובב בעיר ולחפש בקפקר או הוסטל נעים (יש בשפע בסידני), ואז להתמקם איפה שרוצים, ואפילו יש זמן ללכת ולפתוח חשבון בנק באחד הבנקים המקומיים פה. לא הייתי ממליץ לרוץ לאופרה על היום הראשון. יהיה לך מספיק זמן לשטויות האלה. תעשי סדרי עדיפויות. נחיתה בבוקר זה יתרון, אין מה להילחץ. אני הייתי מצטרף להמלצה של david ובודק את הכיוון שהוא הציע, או הוסטל, ואז אפשר להמשיך לחפש דירה כמו שצריך. תתחילי לחפש דירות באתר www.realestate.com.au וכך תוכלי גם לקבל קצת פרטים על המתרחש בנושא. עוד משהו לתשומת ליבך, 220 לאדם לשבוע, אם אתן שתיים - אז ב-440 לשבוע אתן יכולות למצוא בלי בעיה דירת 2bedroom , וכמובן אפשר למצוא גם בהרבה פחות מזה. רק שלא תגיעו לסידני, מונטנה, ארה"ב.

a word or two

1) Hi! Welcome! 2) you didn't say, so I'm assuming you have a visa enabling you to work (PR, TR, student...). If not, finding work in your profession will be almost impossible. 3) finding work: www.seek.com is a good place to start, although it's not the only one. what exactly is your profession (in English)? 4) I join the "holiday apartment" suggestion, and add my own tip, based on extensive experience: Don't rush. Take the first day v-e-r-y s-l-o-w-l-y, sleep through most of it if you feel the need. Jet lag can make you do silly things and lead to bad moods. Getting off the plane at 6:30AM and starting to run around finding work and houses is exhausting, especially if you happen to land on a hot day (and you're landing in the middle of summer). The first week or so should be taken in slow motion, accellerated when possible. As rehabilitation therapists you know what I'm talking about. Enjoy!​

ordor12

New member
ועוד קצת...

בנוסף לדברים הנכונים שנאמרו... להתחיל בנחת, לקחת מלון סביר או כפי שרבים ממליצים holiday apartment לגבי מגורים לטווח ארוך: לקרוא באינטרנט על אזורים בסידני. ככלל, המזרחיים (דאבל ביי, רוז ביי, ווקלוז, דובר הייטס) וצפוניים (קרמורן ומוזמן) ויש עוד רבים, נחשבים טובים. בסכום של 440$ לשבוע תוכלו להשיג דירה ממש טובה עם שני חדרי שינה. אפשר דירות סבירות גם ב-350-400. מציע שתעדו חיפוש באינטרנט (יש גם תמונות ותוכלו להתרשם. 220$ ל-ש-ב-ו-ע לכל אחת בתנאים שציינת זה כמו בארץ 400$ אמריקאי לחודש לכל אחת כדי ששתיכן תוכלו לישון בדרום ת"א יחד עם פועלים זרים (באותה דירה...)

למעלה