מגורים משותפים?

• פותח הנושא ¶¶
  • פורסם בתאריך

¶¶

New member
מגורים משותפים?

במידה ויש כאן מישהי שגרה עם הבת זוג שלה, עד כמה המעבר לקורת גג אחת השפיע על מערכת היחסים שלכן..? במה זה התבטא? השינוי הביא איתו אנרגיות חיוביות או שמא אתן מצטערות על הרגע שעברתן לגור ביחד? ובכלל, איך עוברים לגור עם הבת זוג(
)? להגיד לבעל הבית שאנחנו זוג לסביות ושהוא עלול לשמוע מדי פעם(כלומר, 87% מהזמן) סצנה קורעת לב ולראות בגדים מתעופפים מהחלון כדרך קבע או שעדיף להימנע מהומופוביה שאולי עלולה לצוץ לה פתאום(ולקחת מאיתנו את הדירה הנחמדה). אני מאוד(מאוד) אוהבת את השקט שלי ואת הפינה שלי ואת הדברים שלי שמבולגנים יפה מאד ב-סדר שלי. איך אני מתמודדת עם ארון בגדים משותף? ועם כל מיני גחמות מוזרות של הבת זוג? לדוגמא: היא שומרת על איזון הגוף(בלהבלה) ועל בריאות ותזונה נכונה(בלהבלהבלה) וכאלה. ואני, אני ממש לא. כשאני עושה שופ אוכל לדירה שלי זה נראה כאילו צ'רלי ממלכת השוקולד קפץ לביקור והביא איתו את כל הממלכה.. לבת זוג שלי שתחיה זה ממש מפריע ומקשה עליה. איך מגיעים לאיזון, לעמק השווה? עצות יתקבלו בברכה. נ.ב (למה אין כאן אופציה לכוכבית? אני לא אזכה לקרוא את התגובות שלכן אם הבת זוג שלי תיכנס לכאן בטעות ותקרא את כל ה-"בלהבלה" שרשמתי על תורת העקרונות התזונתיים הקדושים שלה).

היי

עוד לפני שעברת לגור איתה את מתארת "סצנה קורעת לב ולראות בגדים מתעופפים מהחלון כדרך קבע". החלטת שבעל הדירה הוא הומופוב שיקח לכן את הדירה. את מצהירה באופן החלטי ובולט שאת מאוד (מאוד) אוהבת את השקט שלך, הבלגן המסודר שלך והארון הלא משותף שלך. את קוראת לבקשות של בת זוגך "גחמות מוזרות". את לחלוטין לא מכבדת את העיסוק שלה ואת השקפת העולם שלה. מותק - את כ"כ לא בנויה ללעבור לגור איתה, תחסכי מהמסכנה את הנטל שבלהתמודד איתך תחת קורת גג אחת!! שבי לך בפינה השקטה שלך, תבלגני את הבית, תקני שוקולדים ותשתוללי עד אור הבוקר, לא חייבים לגור יחד! לילה טוב.

¶¶

New member
העיקר שלא הוצאת את כל ההודעה מהקשרה.

הלאה.

אופס...

אם לזרוק לך את האמת לפנים נחשב לצאת מההקשר - באמת סליחה.. בסה"כ עברתי שוב על כל מה שאמרת ועל המשמעות של הדברים שאמרת - מה זה לא לצאת מההקשר?? להגיד שאת מושלמת??? אם כך סלחי לי עלמה יקרה או שעליי לומר צ'רלי המדהים - קח אותי איתך לארץ השוקולד!!!!! פפוווףףףף לילה טוב!

¶¶

New member
אני רואה שזה הולך איתך ממש לאט..

כשכתבתי "בגדים מתעופפים דרך החלון" זאת הייתה מטאפורה לכך שריבים בעולם הלסביות הם דרמטיים, מוגזמים, מוחצנים ומלאי דמעות. לא החלטתי שבעל הדירה הוא הומופוב - כתבתי שאני חוששת מהומופוביה ש-אולי עלולה לצוץ לה מצד בעל הדירה(קרה לי כבר בעבר). חיפושית, אין צורך להיות יפת נפש. הצהרתי שאני אוהבת את השקט שלי, ואני לא חושבת שאמורה להיות כאן בעיה כלשהי בזוגיות ויחסים בריאים את לא אמורה לרצות להיות עם הבת זוג שלך 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע וכל אחת כאן שנמצאת ביחסים תקינים ובריאים עם הבת זוג שלה - יכולה להעיד על כך זה מאד נחמד מצידך איך מ-"גחמות מוזרות" הסקת שאני לא מכבדת עיסוקים והשקפות עולם. איך עלית על זה? ההודעה שכתבתי הייתה רצינית אך ברוח הומוריסטית(כי ככה אני אוהבת לראות את הדברים) אני חושבת שזה היה ברור מאד וההסבר כרגע הוא מיותר. שחררי לחץ.

אומרים שלאט זה בטוח...

1. המטאפורה שלך מצביעה על כך שאת צופה את המריבות עוד בטרם הגיעו.. 2. בעל הדירה יכול להיות גבר מגודל וחרמן שמת שיגורו אצלו דווקא זוג לסביות ולו רק בכדי שיוכל לספר לחבר'ה, אבל את בחרת לראות את הצד השלילי בעניין.. 3. למרות שאין צורך להיות יפת נפש, אני מעדיפה דווקא כן להיות.. 4. אם את עוברת לגור עם מישהי, את בטח לא מצפה לא לראות אותה, או להתכנס כל אחת לפינה שלה בתוך אותה דירה, אז תתכונני ללראות אותה טיפה פחות מ24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. 5. לא הסקתי את המסקנה מתוך ה"גחמות מוזרות" כי אם מתוך ה"בלה בלה בלה" שאמרת על כל דבר שקשור בהשקפת העולם שלה לגבי תזונה נכונה ואיזון הגוף!! 6. אם הייתי זוגתך והיית מדברת ב"בלה בלה" עליי, תהייה הרוח ההומוריסטית אשר תהייה - לא לעניין! 7. ההסבר אכן היה מיותר כי רק הוכחת את טענתי שוב. הלחץ שוחרר, אני מאמינה שבטח יש נושאים שאנחנו רואות בצורה דומה ואולי נוכל אף לתמוך אחת בדבריה של השניה בבוא היום, ברכות ליום גשום ונפלא!!!

עלמה40

New member
מדהים איך ש..

שתי בנות חמודות כל אחת בנפרד מצליחות לריב ככה. זה מרגיש כמו קרב בוץ נשים בתוך ארגז חול. תמשיכו בנות זה מחרמן רצח.

¶¶

New member
אומרים שבטוח זה משעמם...

1. מריבות קיימות אם נרצה ואם לא.. 2. נכון, בעל הדירה יכול להיות מגודל ושעיר שיהנה מאד מהעובדה שגרות אצלו זוג לסביות(ועוד לא סתם לסביות
) ואם כבר, אז זה מלחיץ לא פחות מבעל בית הומופוב..(הסטטיסטיקה אומרת שאחוז ההומופובים גדול יותר מאחוז ה-"אוהדי לסביות" אז אין פה צד שלילי - יש פה צד הגיוני. 3. בהצלחה 4. שוב את מגזימה, נסחפת ומוציאה מההקשר. את מוזמנת להירגע 5 ו..6. מזל שאת לא זוגתי (לדעתי, הומור הוא חלק נחוץ ובלתי נפרד מהזוגיות). 7. ה-'דיון' הזה הוא התנצחות מיותרת, ולכן הוא מסתיים כאן ועכשיו. אנחנו אכן רואות את הדברים בצורה שונה... לילה פורה לכולן....

dify

New member
כמה שאלות ../images/Emo8.gif

ברוכה הבאה :) טוב, אני אתחיל מהשאלה לגבי בעל הבית. לנו יש בעלת בית בת 80 בערך. לא נראה לי ששאלת הזוגיות שלנו בכלל רלוונטית אליה. כל ההיכרות שלנו איתה מסתכמת בחצי שעה פעם בשנה (טפו טפו טפו) אז לא סיפרנו. ככה, פשוט. לגבי מה עושה לזוגיות לעבור לגור יחד? אני משערת שזה מאד מאד אישי. לנו זה עשה רק טוב. אבל אני יכולה להבין שיש אנשים שמרגישים אחרת. אז הזוגה שלי נכנסה לדירה שהיתה שלי לפני זה, ובלי להרגיש בכלל לאט לאט הדברים שלה תפסו מרחב. בדירה הנוכחית כבר התחלקנו בצורה מסודרת בארון ובמגירות ולא יודעת מה להגיד לך, זה פשוט זורם מעצמו, כמו החיים. ככה לפחות אני מרגישה. לגבי הרגלים- יש פה עניין של התחשבות. זוגתי למשל משרה כשרות בשנתיים הראשונות להיכרותינו. אז אם הייתי קונה משהו לא כשר הייתי אוכלת אותו בשקט לבד. ואם הייתי מבשלת, אז לא הייתי מערבבת מראש בשר עם חלב, וכשכן עירבבתי (השתדלתי להימנע) אז הזהרתי מראש והיא לא אכלה. היא מצידה לא כפתה עלי מה כן או לא לאכול. לא כעסה כשהכנסתי הביתה אוכל לא כשר ובטח לא הכריחה אותי לאכול מה שהיא אוכלת רק כדי לשמור כשרות. ככה, מתגמשים. ושוב זה עניין של אופי, ככל שיש פערים התחלתיים יותר גדולים, אני משערת, זה יותר קשה. עכשיו זה כבר תלוי כמה סובלניים אחד לשני. אני סובלנית לטעמה המוסיקלי (אני ממש שונאת רוק למשל) והיא סובלנית לסבל שלי ומשתדלת לשמוע כשאני איננה או לשאול אותי פעם ברבע שעה אם אני מסוגלת להמשיך לשמוע את הרוק הזה כשהיא שומעת בנוכחותי. מבחינתי עצם גילוי ההתחשבות שלה עושה לי חשק להיות יותר סבלנית אליה ולהיפך. לגבי הכוכבית, לא יודעת, אני יכולה לנסות לברר את זה :)

¶¶

New member
אז זהו,

אני משערת ש-ויתורים הדדיים היא מילת המפתח כאן :) אבל במציאות כמו במציאות, הכל יפה בתאוריה. במעשי נוצרות הבעיות. טוב, אתגר ועיניין מעולם לא הזיקו. תודה על התשובות.

dify

New member
../images/Emo13.gif

זוגיות, לדעתי, זה תמיד איזשהי פניה אחד כלפי השני. וכל זוג מוצא את האיזונים המתאימים לו. יש זוגות שאולי נוח להם לגור בנפרד. יש לי חברה שבן זוגה שוהה בחו"ל כ 15 יום בחודש בממוצע והיא מאד אוהבת את זה כי מבחינתה זה משאיר לה המון זמן לבד כמו שהיא אוהבת. אני לעומת זאת מהסוג שאוהב זוגיות חונקת ומצידי שזוגתי תעבוד מהבית ותהיה 24 שעות בבית. כל זוג וההתאמה אצלו... עכשיו, אני מסכימה איתך שזה לא קל, כשיש פערים בציפיות ובתפיסות של איך דברים צריכים להתנהל, ו"לבוא אחת לקראת השניה" זה דפנטלי מילת המפתח כאן. התגמשות. אני מאחלת לכן ה-מ-ו-ן בהצלחה והמון הקשבה. אני גם מאחלת לכן לפני כל פעולה לשאול את עצמכן האם זה באמת יפריע לכן להתגמש או שזה לא מהותי מספיק כדי לריב על זה, ושהשאלה הזו תהיה הדדית :):):) בהצלחה בהצלחה בהצלחה :)

¶¶

New member
עדכונים ../images/Emo13.gif

אז החלטנו לפני המעבר האבסולוטי לבחון את ה-'מעמד' מקרוב יותר, בדיוק הסתיים לו סופ"ש שלם ביחד, תחת קורת גג אחת, בלי עבודה\לימודים\לצאת מהבית.. כמובן שזה לא תופס כמו מגורים משותפים לאורך זמן, אבל בכל זאת זה מכניס לפרופורציה כלשהי שלא הייתה קיימת עד כה.. כן, התחזיות לא איכזבו! רבנו..בעיקר על השטויות. (היא התעצבנה שלעסתי לה באוזן פרינגלס לפני ארוחת הערב המושקעת שהיא הכינה, ואני התעצבנתי שהיא חוסמת לי 4 כיווני אויר כשהיא ישנה וכולה מפוזרת עליי) זה כמובן נגמר ברוח טובה..(אני כבר מזמן גיליתי שמריבות נועדו בשביל ה- Make-up sex
) בסוף ניהלנו שיחה רצינית, אנחנו נבחן שוב את הנושא המדובר, נשהה יחד יותר זמן, ונתרגל לרעיון בצעדים ושלבים.. אפשר לפתור המון בדיבורים ושיחות! אני חושבת שאם לא יסתדר, תמיד אפשר להתפצל ולנסות שוב בשלב מאוחר יותר. תודה על העידודים והמילים החמות, אני עוד אשקול להכיר לה את הפורום

למעלה