מגורים בשנזן

אילת34

New member
מגורים בשנזן

שלום לחברי הפורום. אנו משפחה שאמורה לעשות רילוקיישן לשנזן למשך שנה ואולי אף יותר. האם תוכלו לכוון אותי לאזורי מגורים בהם מתרכזת אוכלוסיה ישראלית? ואם לא קיימת כזו אז לפחות אוכלוסיה בינלאומית. מהם מחירי השכירות באיזורים אלה לדירת 4-3 חדרים? גם לגבי מערכת חינוך: יש לנו ילד העולה לגן חובה, מהן האפשרויות הקיימות ומהן העלויות? אשמח מאוד לקבל תשובות הדבר דחוף לנו ביותר. תודה, אילת

bkestel

New member
SZ

hello, I used to live there. How can I help you? You should start looking in an area which is called sheku. They have an internatioal comunnity there. I also have a few numbers of peole who are still there. They have schools there (in Sheku). Regarding rent depends on you. you can have a nice place for 700$ or you can live in the international village which would cost ~3000$

אילת34

New member
תודה! עוד מספר שאלות אם אפשר:

האם באזור sheku מתרכזת גם האוכלוסיה הישראלית? האם בכלל יש ריכוז כזה של ישראלים? אנחנו מחפשים דירה בסביבות ה-1000$, האם זה ריאלי למקום שיש בו אוכלוסיה ישראלית וגם מערכת חינוך מתאימה? היכן נמצא הכפר / שכונה הבינלאומיים? אשמח לקבל פרטים של אנשים שעדיין נמצאים שם - אם הדבר אפשרי כמובן. ממש תודה על העזרה להת', אילת

Ludwig

New member
מגורים בשנג'ן...

אני לא גר בשֶׁנְגֶ'ן אבל יש לי קרובים שם, כך שידוע לי שיש די הרבה ישראלים הגרים באזור Shekou. זה גם איזור עם גישה נוחה מהונג-קונג במעבורת ועם בתי-ספר בינלאומיים.

אילת34

New member
שוב תודה, אשמח לקבל טלפונים של ישראלים שגרים

שגרים שם. הדבר יעזור לנו בקבלת ההחלטות

אילת34

New member
היי שירלי,

אני מבינה שאת נמצאת בשנזן, אולי תוכלי לשפוך קצת אור על אפשרויות לגן חובה וכמובן גם עלויות...תודה, אילת

Ludwig

New member
משימה ראשונה... ../images/Emo8.gif

שם העיר המיועדת הוא שֶׁנְגֶ'ן, לא שנזן ולא שנז'ן. למעשה בסינית אין בכלל צליל ז או צליל ז', בכתיבת מילים סיניות בתעתיק הרשמי האות j והצירוף zh נשמעים משהו דומה ל-ג', האות z נשמעת כמו דְז. כדאי גם לדעת שהאות x נשמעת דומה ל-שׁ ׁ(קצת בכיוון ס) והאות q נשמעת דומה לציליל צ' (קצת בכיוון ס)

אMור

New member
ברגע זה סידרת לה את כל הדאגות

אני דווקא אומר שנז'ן כל הזמן ואף פעם אף סיני לא תיקן אותי... לסינים בעצמם יש גירסאות רבות: שנז'ן, סנזן, צ'נז'ן, ז'נז'ן. כל חואה והרעשים שלה... שנז'ן אגב נמצאת בגוואנגדונג, אתה יודע איך אומרים את שם העיר בקנטוניז? סםזן. הגיית מקור. מיצינו את הדיון בסוגיית הגיית השם?

Ludwig

New member
לא מיצינו...

בשנג'ן דוברים מנדרינית שבה הצלילים הם כפי שציינתי (לפחות בקירוב הכי טוב בכיתוב עברי). הדברים נכונים גם לקנטונזית, אבל זה כבר לא נושא הפורום, אז אסתפק בזה.

bkestel

New member
SZ

Hi, Your first move should be to log on Skype and look for israelis in SZ. They will be helpful. As for the 1000$, this will not be enought for a flat in the international village but would be enough for a flat out side it. Of course you will live in a building with regualr Chinese..... I lived in a place called Huang pu Ya yuan. This was a very high end project but it was close to my office and was only 700%. The place was very fancy. But if Shekou is your flavour then start you will just have to live around that Area. BTW attached is a link to the bets map of SZ. Take a look. www.redbang.com P.S Orbotek and Zoran have offices in SZ. All you need to do is send a mail to these companies (in Israel, check their web site )and tell your story. Tell them you would like to get the contact person of their person over their. I am sure they would be glad to help.

אילת34

New member
תודה, עזרה מצויינת.

האם היית שם עם ילדים? אם כן, איך הם הסתדרו?

bkestel

New member
SZ +86 1382 52 99641

Itai asa works for zoran China. has a baby and live in Shekou.

למעלה