מגורים ברומניה??

chomama

New member
מגורים ברומניה??

שלום שלום!! יש לנו אפשרות לרילוקשיין לבוקרשט רומניה. יש פה אנשים שגרים שם ויכולים לספר לי מה מי מו?? זה עדיין מזרח או כבר מערב?? ובכלל מה קורה שם ביומיום.... איפה גרים שם? איך זה עם פעוטות? יש מה לעשות חוץ "מלחיות"? מה עלויות המחיה? ועוד ועוד ועוד.... אשמח לכל מי שיוכל לפזר לנו את הערפל ששורה עלינו כרגע. תודה!!

mikledet

New member
זה עדיין מזרח או כבר מערב??

מה זה אמור להביע? רומניה היא מזרח אירופה - בינתיים גם גיאוגרפית וגם "חברתית\תרבותית" - ואני מניח שהשאלה התיחסה לפן ה"חברתי\תרבותי". רומניה נמצאת עשרות שנים בפיגור אחרי מדינות מערב אירופה. מאיך שכתבת עולה שאין לך שום מושג לאן את\ה הולך - וזה מאוד לא מומלץ כשעוברים למדינה אחרת לתקופת זמן ממושכת, על אחת כמה וכמה כשמדובר במדינה כמו רומניה. אם יש לכם את האפשרות - טוסו לשם כתיירים לזמן מה - ותראו בעצמכם. נכון - גם זה לא ממש מאפשר "להכיר" את המקום - אבל זה לפחות יתן לכם תחושה כללית. יוקר המחיה שם נמוך מאוד ביחס למערב אירופה (משכורת סבירה שם זה משהו בסביבות 200 יורו) - אם ישלמו לכם שם משכורת ישראלית או מערב אירופאית תוכלו לחיות חיי עשירים שם, אבל די בבועה. האם זה טוב? כל אחד צריך לענות לעצמו. למרות כל הנ"ל - כל הגוש המזרחי מתחיל "לנוע" לכיוון מערב אירופה. חלק כבר בהחלט מתחילים להתקרב - כגון קרואטיה או צ'כיה למשל, (שאפילו כבר קיבלו חברות מוגבלת באיחוד, אני לא יודע אם רומניה גם התקבלה אבל אני חושב שכן) מה שאומר שהזמנים כרגע הם זמנים של שינוי שם. אם היה לי הכסף, הייתי משקיע שם בנדל"נ - תוך 10 שנים המחירים שם יהיו הרבה יותר גבוהים מהיום... אבל זה כבר אוף טופיק... בהצלחה.

mikledet

New member
קרואטיה דווקא כן

חברה. http://en.wikipedia.org/wiki/Enlargement_of_the_European_Union#Croatia

noa scotland

New member
כדאי שתקרא את הסימוכין שאתה מביא

כי הם מוכיחים מה שאני אומרת, ולא מה שאתה: קרואטיה אולי *מועמדת* לקבלה לאיחוד אבל נכשלת כל שנה בהשגת המטרות שאליהן היא מתחייבת כלפי האיחוד, ובינתיים היא עדיין *לא* חברה.

chomama

New member
תודה על התשובה וההתייחסות

אתה צודק בהחלט - עוד אין לי מושג ירוק לקראת מה אנחנו הולכים ואין ספק שאם וכאשר נחליט אז בוודאי נסע לשם ונלמד את הנושא והמדינה הרבה יותר לעומק. שאלתי שאלה תמימה לדעת בכל מי נגד מי - ואיך נראים החיים שם בכלליות, מה עושים שם עם ילדים וכו' - גרתי שמונה שנים בגרמניה וברור לי שזה *לא* אותו הדבר בלשון המעטה!!!!! אם אתה יודע כמה דברים קונקרטיים אשמח אם תוכל לפרט. שוב תודה!!

Nobilis

New member
רק מאגד התיקונים...

צ'כיה ורומניה חברות מלאות באיחוד (קיימות הגבלות למשך פרק זמן מוגבל על הזכות של אזרחיהן לעבוד כשכירים במדינות אחרות באיחוד, אבל אין לכך קשר לסוג החברות שלהן באיחוד). לגבי קרואטיה - היא אינה חברה באיחוד, ונכון לרגע זה, גם לא נקבע תאריך להצטרפותה. היא "בתהליכים". לא יותר ולא פחות.

למעלה