מגורים בספרד

myamit10

New member
מגורים בספרד

שלום לכולם,

בעלי ואני רוצים לעבור לגור בספרד או בפורטוגל. אנו רוצים לרכוש שם נכס ולגור שם, ולא מתכוונים לעבוד שם.
אין לנו אזרחות אירופאית, אך ביכולתנו להראות שנוכל לחיות שם בלי לעבוד.
מה עלינו לעשות? לפנות לשגרירות בארץ ולבקש ויזה מסוימת?
לא היינו רוצים לקנות שם בית ורק אחר כך לגלות שאנחנו לא יכולים לגור בו...

תודה מראש לכל מי שיודע ויכול לסייע,

בקר12

New member
הסיכוי היחידי שלכם (לעניות דעתי) לגור

שם ללא אזרחות אירופית או מעביד שיוציא לכם ויזה (שגם זאת אפשרות די קלושה) היא לברר בשתי השגרירויות אם יש מסלול השתקעות לאנשים שמביאים הון למדינה ו/או משקיעים בעסק מקומי. לא סביר שרק קניה של בית והוכחה שיש לכם חסכונות ו/או בהכנסה מחוץ לארץ ממש ממש לא תספיק לקבלת אשרת שהייה (אבל אולי אני טועה)

myamit10

New member
תודה רבה על התשובה

ידוע לנו כי בספרד יש הצעת חוק שתאפשר למי שקונה נכס בסכום העולה על 160 אלף יורו לקבל תושבות וזה יכול להיות פתרון טוב בעבורנו.
לאור מצב הנדל"ן שם (הצע של 700,000 נכסים, לפי מה שקראתי) הם מעוניינים בכך, אבל למיטב ידיעתי זה עדיין לא הפך לחוק מחייב, ואין לי מושג מתי - אם בכלל - זה יקרה.
חשבתי שאולי יש ויזה מסוימת שאינה ויזת תייר רגילה לשלושה חודשים, אך גם אינה ויזת עבודה או לימודים, ואולי יש לה דרישות שנוכל לעמוד בהן.

בקר12

New member
הייתי נזהר מלקרוא כותרות של הצעות חוק

בנושאי הגירה (ובכלל) כיוון שהשטן נמצא באותיות הקטנות.
אמנם בספרד המצב קשה אך איכשהוא לא מסתדר לי שקניה של נכס לא ממש יקר (בקושי דירה בבאר שבע) כבר מקנה "תושבות" גם על פי הצעת חוק חדשה.
אבל אולי, יש פה אחרים מספרד שיוכלו להגיב.

בקר12

New member
אכן יש כתבות רבות באינטרנט

שמאשרות זאת למשל מ:
http://www.theleader.info/article/37206/

The Spanish residency opportunity is currently the best offered by an EU country. In order to obtain residency in Ireland and Portugal, for example, a foreign national must invest at least € 400,000 and € 500,000 respectively on property in these countries.

מצד שני אין לי מושג אם זה באמת כבר בתוקף או לא ומהם התנאים נלווים הנוספים (אם יש).

BALEDIN

New member
אני לא יודעת את התשובה לשאלה, אבל

אולי כדאי שתשאלו אורך דין שמתעשק בזה
הוא ידע הרבה יותר טוב מאנשים אקראים בפורום

אני יודעת שיש מדינות שאם אתה
מוכיח שאתה רק מכניס כסף למדינה
אתה מקבל אישור שהיה (אבל לא עבודה)

אני יודעת שזה החוק בתאילנד ובאקוודור

ויש הבדל גדול בין בקשת אזרחות
לאישור שהיה
לא תוכלו לצביעה בבחירות
ולא תוכלו לעבוד

וזה אישור שבאופן כללי ה-ר-ב-ה יותר קל להסיג

myamit10

New member
תודה

אנחנו באמת מבקשים רק אישור שהייה, לא מתכוונים לעבוד שם.
אפנה לעו"ד בתחום.

למעלה