מגורים בסוז'ו

danalanir

New member
מגורים בסוז'ו

אנחנו זוג עם תינוק וכלבים שעוברים לגור בסוז'ו - סין, האם מישהו יודע מהם השכונות (עם בתים פרטים) המומלצות לזרים, ואילו סוכנויות תיווך מומלצת ישץ תודה ושבוע מצויין

לופסקו

New member
מגורים בסוג'ו

אנחנו עוברים לגור במתחם מגורים יפה ומטופח שבו יש גם בתים פרטיים (וילות). האזור נמצא ליד האגם ולידו פארק רחב ידיים וטיילת מקסימה שבה יוכלו הכלבים לחגוג! המתחם נקרא lake view אך יש כאן עוד הרבה מתחמים נחמדים.... אני ממליצה בחום על סוכנת בשם ברנדה שו מסוכנות הנדל"ן Joanna Real Estate מספר הטלפון של הסוכנות: 0512-6761-9816/6761-9826 מייל: [email protected] בהצלחה!

danalanir

New member
תודה

תודה רבה אנחנו מגיעים מחר בכדי להכיר את הסביבה ולחפש דירה בתקווה למצוא משהו מהר ולא להיסתובב במלונות, בכל מקרה טוב לדעת שיש עוד ישראלים , אנחנו מגיעים מעיר שבא היינו הישראלים היחידים תקופה ארוכה. אשמח ליצור קשר אם תתני לי טלפון או מייל יום טוב דנה

לופסקו

New member
קבענו מחר בסטאר באקס השכונתי :)

הי דנה אני חוזרת אליך עם תיקון קטן ועידכון. שם המתחם: lakeside הטלפון הישיר של הסוכנת (ברנדה שו): 13606218368 את יכולה לאמר לה שקיבלת את המספר מחגי לופסקו והטלפון שלי 13646202178 אשמח להיפגש ערב נעים ענבל

Xemics

New member
גם אני מחפשת דירה בסוגו' ממש כעת

עוברת לגור בעוד חודש. מי אמר שאין ישראלים בסוג'ו?

מגורים בסוז'ו

היי, אנחנו משפחה עם שני ילדים (5, 7). גרים בסוז'ו כ- 7 חודשים. ישנם מספר מתחמים שבהם גרים רוב הזרים. אבל ישנן כמה שאלות- האם אתם מתכוונים לגור ב- SIP? אתם מחפשים דירה או בית פרטי ומה התקציב. המתחם המבוקש ביותר כיום לדירות הוא HORIZON מתחמים של בתים פרטיים: GOLDEN LOUGH CASA DE ESPLANADE PORTLAND STREET יש שתי סוכניות תווך עיקריות - זו שהוזכרה ו- MAXELLI. המתווכת שעבדתי מולה נקראת BIRTHE והנייד שלה 13951108112. אתם יכולים להגיד שקיבלתם את הטלפון מיפעת. אשמח לעזור ולענות על שאלות נוספות יפעת

יפעת - אשמח לפרטים ממך על המעבר בעיקר

על המעבר עם הילדים. אנחנו צפויים עוד שבעה חודשים לעבור עם שני ילדים - בן 4.5 ובת שנתיים לעיר dalian. באיזה מסגרות הילדים נמצאים? איך היתה הקליטה עבורם? כל פרט למרות שהעיר שונה יעזור לי - במיוחד לגבי הילדים. תודה.

מעבר לסין

אנחנו עברנו באפריל 2007. הילדים למדו בבי"ס סינגפורי בינלאומי. הבעיה היתה שהוא היה גדול מאוד, 1500 תלמידים, וגם המבנה ענק, כך שכל מעבר ממקום למקום היה כרוך בהליכה ארוכה, מהכיתה לחצר, מהכיתה לחדר-האוכל וכו'. הרגשתי שזה קשה מאוד לילדים ביחוד שמדובר בילדים קטנים. היתה הרגשה של "צבא", כל היום צועדים ממקום למקום. חסרון נוסף היה שלמדו בו בעיקר קוראנים. הדבר יצר קבוצה עיקרית שלהם כי הם השתמשו בעיקר בשפת האם שלהם ושאר הילדים נשארו "בחוץ", והיה להם קשה מאוד לקלוט את השפה האנגלית. בספטמבר נפתח בי"ס אנגלי "DULWICH" והחלטנו להעביר אותם לשם. השינוי היה פשוט מדהים!! הילדים מאושרים, האנגלית שלהם משתפרת מיום ליום. כאשר הגענו הם לא ידעו אנגלית בכלל!!! היום הם מדברים בצורה מדהימה. יש להם המון חברים.ופשוט טוב להם. בבית הספר יש רק 250 תלמידים ו- 70% מהם מערביים. המדיניות שלהם היא שבכל כיתה לא יהיו יותר מ- 30% מאותה מדינה ולא יותר מ- 25% תלמידים שאנגלית אינה שפת האם שלהם, דבר שמאפשר להם לשמוע רק אנגלית כל היום ולשפר את השפה מיום ליום. חשוב לוודא שבעיר שאליה אתם עוברים יש בי"ס בינלאומי טוב, לוודא שהמורים דוברי אנגלית כשפת-אם (בבית הספר הסינגפורי חלק מהמורים היו סינגפוריים וזה היה זוועה - אי אפשר היה להבין את השפה שלהם והילדים קלטו אנגלית לא נכונה). לבדוק מה אחוז המערביים ואם המדיניות היא שהאנגלית היא השפה הרשמית של בית-הספר. מגורים- כדאי לבדוק האם יש מקומות שבהם גרים מערביים. אנחנו גרים במתחם בו יש רק סיניים וזה מאוד קשה למצוא לילדים חברים. לעומת זאת ישנם מתחמים בהם גרים בעיקר מערביים וזה מאוד חשוב, גם בשבילך וגם בשביל הילדים. כדאי לבדוק שבדירה יהיה ריהוט שמתאים לכם. לדוגמא, הסינים משתמשים במקרר שגודלו כרבע-שליש ממקרר נורמאלי בישראל.... כך שצריך כל יומיים לעשות קניות. לוודא שיהיה תנור, מכונת כביסה נורמאלית, מייבש כביסה. זה אולי נשמע מצחיק או מוזר, אבל אני לא ידעתי את הדברים האלה לפני שבאתי ואלו דברים שמאוד מאוד חסרים בחיי היום-יום (לדוגמא - מכונת הכביסה מכבסת בתוכנית של רבע שעה!!! אין לה גוף חימום או חיבור למים חמים, כך שאת יכולה לדמיין איך זה נראה...) רכב- כדי לנהוג בסין יש צורך לעשות מבחן תאוריה מקומי. רוב החברות, בעיקר האמריקאיות, לא מאפשרות לעובדים שלהן לנהוג ומספקות רכב ונהג צמוד, שזה פינוק אמיתי. אם יש לכם אפשרות תנסו לדרוש את זה. לימודי סינית- הסינים לא יודעים אנגלית!!! במיוחד לא בערים הקטנות. אם יש לכם אפשרות להתחיל ללמוד סינית בארץ זה כדאי. אני יודעת שבברליץ יש לימודי סינית. אם זה לא מתאפשר זה לא נורא, תקחו שעורים כשתגיעו. מה להביא- אני שלחתי מכולה של 12 קוב וחצי ממנה עדיין בארגזים. החיים פה שונים לגמרי ואין צורך להביא דברים רבים. הדירות בד"כ מרוהטות כך שאין צורך ברהיטים. תבדקי מה בדיוק יש בדירה שתשכרו. ממש אין צורך בהרבה כלי מטבח כגון צלחות, כוסות וכו'. אפשר להסתפק בסטים קטנים ואפשר לקנות פה הכל. זה ממש לא יקר. צריך להבין שסגנון החיים אחר לגמרי. אוכלים הרבה בחוץ, לא מארחים לארוחות - כך שאין צורך בסט של 12 או יותר כמו שאנחנו רגילים בשראל. חשוב להביא לילדים דברים שהם רגילים אליהם כמו צעצועים, ספרים (והרבה כי חשוב להמשיך לקרוא להם בעברית), תמונות או דברים שיש להם בחדר כדי שירגישו "בבית". זה חשוב ביחוד להתחלה. אני קניתי הרבה חוברות עבודה בעברית כדי לשמר את הקריאה והכתיבה של הבן הגדול שלי וכדי ללמד את הבת הקטנה שלי (5). הבאתי בערך 2 ארגזי "מזון" - דברים שהילדים אוהבים ושחשבתי שלא נוכל להשיג כאן כמו: פתיתים, שקדי מרק, עוגיות שהם אוהבים במיוחד, במבה וחטיפים אחרים, קורנפלקס, קוסקוס וכו'. זה נועד בעיקר להתחלה - עד שמוצאים את הדברים המקומיים שאוהבים או עד שמוצאים את המקומות שבהם ניתן לקנות מוצרים מיובאים. יש לקחת בחשבון שכל דבר מיובא מאוד יקר. חלק מהדברים לא ניתן למצוא כאן כמו שקדי מרק, במבה, חלק מסוגי הקורנפלקס... למטען דרך הים לוקח להגיע בערך חודש, כך שאם יש לכם אפשרות עדיף לשלוח אותו הכי מוקדם שאפשר. ההסתגלות של הילדים- כמו שכתבתי לפני, מאז המעבר לבית הספר החדש הילדים ממש מאושרים הקליטה שלהם מדהימה ואין מה להשוות אותה לשלנו. הם פשוט מסתגלים לשינוי הרבה יותר מהר מאיתנו. הם לומדים אנגלית וסינית ובנוסף אני עובדת איתם בבית על העברית, אמנם לא המון אבל עדיין..., ואין להם בעיה לקלוט עוד ועוד. חשוב למצוא להם חברים למרות שאפשר להסתדר בלי אבל זה מאוד מקל ומאוד כיף להם. אם יש לך אפשרות לקחת שעורים פרטיים באנגלית אני חושבת שזה מאוד יקל עליו. אני עשיתי את זה כחודשיים לפני שהגענו, פעם בשבוע, הם אומנם למדו מילים בסיסיות בלבד, אבל זה מכין אותם וזה חשוב. קודם כל יהיו לו מילים בסיסיות בהן יוכל להשתמש ובנוסף לא יהיה לו חשש מהשפה, כשהוא יגיע זה יישמע לו מוכר ולא מפחיד. נראה לי שזהו. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות. יפעת

יפעת - תודה רבה על הפירוט המלא זה בהחלט עוזר

בעיר שאליה נעבור יש בית ספר אמריקאי בינלאומי שהמורים בו דוברים אנגלית כשפת אם. בנוסף יש שעה ביום שמלמדים אותם סינית. עדיין לא הגענו לחיפוש הדירה - אנחנו צפויים לעשות נסיעה מכינה לקראת המעבר על מנת למצוא דירה. הנושא של הרכב בהחלט מובן וכבר הודיעו לנו שיהיה לנו רכב עם נהג. אם כי אני מודה שאני לא מרגישה עם זה בנוח - למרות שאני מבינה שזה הכרחי. חשוב לי כמובן לדעת שהילדים באמת יהיו מאושרים ביחס לזמן אם הם היו חיים בארץ בתקופה הזאת. זה המדד שיביא אותנו להבנה שהמעבר היה כדאי וחוויתי עבור הילדים. אני אנסה לחשוב על שאלות נוספות שיש לי. תודה רבה על העזרה.

danalanir

New member
היי יפעת

אנחנו מגיעים בשבוע הבא לסודזו ככול הנראה נגור במתחם קצת יותר מרוחק מהאוריזון - גולף גרדן - הייתי שמחה לשמוע ממך פרטים על גני הילדים - הילד שלנו בן שנתיים ואנחנו מגיעים מצ'נגדאו כאן הוא היה בגן סיני מערבי .... בנוסף אם יש לך AYI שמחפשת עבודה נשמח לדעת הטלפון שלנו הוא 13589290501 והמייל [email protected] נשמח אם תהיי בקשר דנה

למעלה