מגורים בהולנד

rin26

New member
מגורים בהולנד

עדיין לא עברנו לאמסטרדם אבל רציתי לשאול באיזה איזורים\שכונות לא מומלץ לגור בהן באיזור אמסטרדם?

ומה לגבי ילדים של מהגרים שנולדים בהולנד? האם הם מקבלים אזרחות הולנדית (בהנחה שלאחד ההורים יש אזרחות אירופאית)

תשובות,

1. תלוי בהעדפה, אין ממש שכונות מסוכנות באמסטרדם, כשתתחילו להתעניין במחירים אז תוכלו לראות לפי זה מה מתאים לכם. אישית לא הייתי גרה ב-bijlmer, למרות שכיף לעשות שם קניות, ממש לגור זה כבר שאלה של טעם. אם אתם מחפשים ישראלים/יהודים יש הרבה בשכונת buitenveldert.
2. לא.

rin26

New member
תיקון קל

הכוונה הייתה במידה והילדים נולדים בהולנד ולאחד ההורים יש דרכון אנגלי, האם גם אז הילדים לא מקבלים?

rin26

New member
לגבי מגורים

מה עם הפרוביציות של אמסטרדם? איפה כן ואיפה לא כדי לגור?

שוב זו שאלה טעם,

זה כמו לשאול איפה עדיף לגור? בתל אביב, גבעתיים או בת ים? כל אחד ומה שהוא מתחבר אליו, אין שכונות גרועות, הכי טוב לדעתי זה להגיע לפני המעבר, ולהסתובב בכל המקומות, להרגיש את האוירה ולהחליט למה הכי מתחברים. בהצלחה!

כיוון אחד לדוגמה,

אני גרה באיזור העיר הארלם, שזו עיר חביבה מאד, כמו אמסטרדם רק בקטן. אם זה מעניין אתכם תגיעו פעם לאמסטרדם, תיקחו רכבת רבע שעה להארלם ותסתובבו בעיר, תראו אם זה מדבר אליכם. לגבי מגורים בהארלם, בגדול כל מה שממערב לנהר ה-spaarne (תסתכלו במפה) שחוצה את העיר הוא טוב למגורים, אם אתם מחפשים ישראלים, תמצאו אותם בצפון הארלם. בהצלחה!

rin26

New member
ילד ואזרחות

אז הילד מקבל תושבות קבע? כי דרכון ישראלי הוא לא יקבל, אנגלי גם לא, אז זה נשמע מוזר כי במידה ורוצים לטוס מי מנפיק את הדרכון? אזרחות של איזו מדינה הוא אמור לקבל?
כאשר אחד ההורים ישראלי ואחד אנגלי והילד בעצם נולד בהולנד...

idos2

New member
למה שלא יקבל אזרחות ישראלית?

אם תרשמו אותו בשגרירות הוא יקבל...

לא יודעת לגבי החוק באנגליה,

אבל עד כמה שידוע לי, לפי החוק הישראלי את חייבת לרשום את הילד בשגרירות ישראל אם אחד ההורים ישראלי, אז אזרחות ישראלית תהיה לו בכל מקרה. לא בכל מדינה מקבלים אזרחות אוטומטית אם נולדים בה, הולנד היא אחת כזאת, אני מניחה שהוא יקבל תעודת תושב אם אתם גרים שם.

taltaal

New member
סתם מתעניינת

למה אני חייבת (אין לי ילדים-שאלה היפוטתית) לרשום ילד שלא נולד בגבולות מדינת ישראל להורה ישראלי בשגרירות ישראל?
ואם אחד ההורים הוא אזרח אירופאי מלידה? הילד יקבל את האזרחות הזאת, לא?!

אל תשאלי אותי,

סתם עוד חוק הזוי במדינה. הדרך היחידה (החוקית) לא לרשום ילד בשגרירות, היא כאשר בן/בת הזוג הזר/זרה חותם, שהוא מתנגד לרישום הילד כישראלי. אבל אז, מעדות של אנשים בפורומים אחרים, ההורים צפויים להצקות בביקורות גבולות, כל פעם שיגיעו לישראל עם הילדים...
לגבי הסעיף השני, נדמה לי שכן, אם אני לא טועה כל תינוק זכאי אוטומטית לאזרחות הוריו (בניגוד לזכאות לפי מקום לידה), אבל אף פעם לא בדקתי את זה.

כמדומני שהחוק הזה חל רק

על נשים יהודיות.

ואם לילוד יש אזרחות זרה מתוקף היותו צאצא להורה זר - אני לא רואה שום סיבה לרשום אותו מלכתחילה כאזרח ישראל. מדינת ישראל לא יכולה לחייב בפועל את הרישום הזה - במיוחד כשההורה השני אינו אזרח ישראל.

taltaal

New member
זה נשמע כל כך אבסורדי

שאם זוג חי במדינה שהיא לא מדינת ישראל, והאם היא יהודיה-ישראלית והאב הוא אזרח אירופאי והילד נולד באותה מדינה אירופאית, שיש חוק במדינת ישראל שמחייב אותי לרשום את הילד בקונסוליה. זה כאילו הם רוצים בכח סתם להוציא דרכונים.
אני בטוחה שיש בארה"ב (וכנראה גם באירופה), זוגות שעזבו את ישראל לפני 30 ו 40 שנה והילדים שנולדו מעולם לא החזיקו בדרכון ישראלי אלא רק באמריקאי והם אמריקאים לכל דבר ואף אחד לא חייב אותם בישראלי. ראו ערך כל מיני חבר'ה של תגלית.
למדינת ישראל יש כל מיני חוקים הזויים, זה כנראה אחד מהם.

כנראה שאת צודקת,

מחיפוש מהיר נתקלתי בכל מיני הפניות, בינהן מתבקש אב ישראלי הנשוי לאזרחית זרה, ליצור קשר עם הרשויות לפני שהוא מגיע לרשום את הבן. עוד הערה הזויה בה נתקלתי - במידה והלידה היתה פחות מ300 ימים לאחר החתונה (יענו במילים פשוטות, הפרוצה נכנסה להריון לפני החתונה), אז במקרה כזה, חייב האב בהוכחת אבהות. אני מניחה שאותו חוק תקף גם לסתם זוג, שגר ביחד בלי תעודת נישואים.

אזרחות ישראלית הוא יקבל אם ההורה הישראלי

ירשום אותו בקונסוליה.
אזרחות בריטית הוא יקבל באותו תהליך בקונסוליה הבריטית.
תושבות אוטומטית הוא יקבל רק אם הוא יהיה רשום בקונסוליה הבריטית כילדו של האזרח הבריטי. אם שני ההורים אינם אזרחי איחוד - האזרחויות שיהיו לו יהיו אזרחויות של המדינות של אזרחות ההורים והוא יהיה חייב בבקשת אשרות שהיה יחד עם ההורים בכל פעם שהם מחדשים אשרות.

די הגיון פשוט, לא?

אם ההורה הבריטי לא ירשום את הילד כילדו ולא ינפיק לו דרכון בריטי (כמדומני שלבריטים אין תעודת זהות...) - אזי הוא יהיה חייב באשרת שהיה על סמך ההורה הישראלי.

אף אזרחות לא ניתנת "אוטומטית" לתינוק שנולד בארץ זרה בלי שהוריו ירשמו אותו באופן מסודר בקונסוליה של מדינת האזרחות שלהם כצאצא, בליווי תעודת הלידה שהונפקה לו בארץ בה הם שוהים.

een ogenblik

New member
אם ההורה הישראלי קיבל אזרחות ישראלית

כתוצאה מלידה בישראל לאזרחי ישראלי, או שקיבל את האזרחות לאחר עליה לישראל, אפשר לרשום את הילד בקונסוליה הקרובה והילד יקבל אזרחות ישראלית וכתוצאה מכך גם דרכון ישראלי.
אם אזרחותו הישראלית של ההורה הישראלי התקבלה כתוצאה מהיותו צאצא להורים ישראלים אך לידתו הייתה מחוץ לישראל, צריך לבדוק את האפשרות לאזרחות אחרת.

אזרחות מתקבלת מכמה סיבות. להניח שילד לא מקבל אזרחות של הוריו רק כי נולד מחוץ למדינת אזרחותם, זו הנחה מוטעית, ממש כמו ההנחה שמקום הלידה מעניק אזרחות. בכל מקרה, כדי להוציא דרכון צריך לבצע פעילות הקשורה בניירת, ולידה מחוץ לגבולות המדינה דורשת יותר ניירת.

Ronronit1

New member
ילד שנולד להורים לא הולנדים

יקבל את האזרחות של ההורים או שיקבל מעמד של תושב ורק אחרי חמש שנים תהיה לו זכאות לאזרחות הולנדית, אני לא בטוחה, אבל אני חושבת שהוא יצטרך גם להתחנך בבית ספר דובר הולנדית

למעלה