מגורים באילת

מגורים באילת

נעים מאוד, פעם ראשונה שאני כותבת פה.. אבל נכנסתי לכאן המון פעמים לקרוא.

אני אלמוג, בת 23 מאיזור הצפון.

כבר זמן רב אני חושבת לזוב את הבית של ההורים שלי.. כי הגיע הזמן לנשום קצת אוויר. וגם בגלל שבעיקר אני לא מוצאת עצמי בעיר בה אני גרה כרגע.. (נולדתי וגדלתי בה)

אני מאוד רוצה לעבור לאיזור המרכז (לא בהכרח ת''א.. אני יותר בכיוון של רמת גן-גבעתיים או חולון). אבל כרגע זה יקר לי מידי.. כי אין לי מספיק כסף בשביל זה .. אבל בתור פתיחה חשבתי על לעבור קצת לאילת.. כי יש שם אפשרות למגורים בזול וכד'..

אשמח לדעת מה אתם אומרים על החיים באילת?? כדאי לעבור לשם או לא ??

שיהיה לכם שבוע טוב, וחג שמח

דודד3

New member
לשם איזו מטרה?

ככי בחשבון שזה פיתרון דיור ממש זמני. את גם לא יכולה ללמוד/לתקדם בחיים. רוב הסיכויים שיהיו הרבה שעות עבודה ביום ולא כ"כ הרבה זמן לבלות(כי רוצים להרוויח כסף ומגלים שצריך לעבוד הרבה יותר שעות ממה שחושבים, וגם כי, לפי דעתי, זה נמאס מתישהוא לבלות יום אחרי יום). מה גם שמאוד מפתה לבזבז את הכסף על שטויות שם(וצריך להיות ממש בעל יכולת שליטה מטורפת כדי שזה לא יקרה)...מה שנקרא "הכסף שמרוויחים באילת נשאר באילת". אני גם לא כ"כ רואה איך אפשר לבלות כשגרים רחוק מכול החברים ובנוסף גם רחוק מהמשפחה. רוב המוחלט של הסיכויים זה שלא תרוויחי הרבה כסף, אם בכלל. ואז חוזרים להורים, באותו מקום בחיים, רק כמה חודשים יותר מאוחר.

נקודות נוספות:
*לשלם על שכר דירה באילת גם עולה כסף, גם המעסיק מספק מקום לינה, זה בתשלום. וגם אוכל ושאר הוצאות, למרות שהם יהיו יותר זולות בגלל שאין מע"מ.

אם את בכול זאת רוצה, אני היית הולך עם ידיד/ה, ומוכן לעובדה שלא ארויח כ"כ הרבה כסף ואצטרך לחזור לגור עם ההורים אח"כ. אם את רוצה ללכת בשביל "החוויה" אז זה שווה(למרות שלדעתי לעבוד 10+ שעות ביום ואת שאר היום עד לשינה להימרח איפהשהוא חצי ערים-חצי שיכורים זה לא כזה חוויה). בכול מקרה-אני ממליץ לך לדבר עם אנשים שעבדו שם ולשאול אותם איך זה, כדי שלא יהיו הפתעות.

**לי זה נשמע שאת רוצה את זה כדי להרוויח כסף- אם ככה הכי טוב ומהיר זה להישאר בבית(שם אין שכ"ד ושאר הוצאות) ולעבוד איפה שהוא ולחסוך כסף(ולא להוציא אותו על יותר מידי בילויים וכו, כי את רוצה לחסוך אותו). למה ללכת לאילת בשביל זה?

תחפשי קצת בגוגל ובפורומים מה אנשים אומרים על זה.
http://bit.ly/1fiCLve

נ.ב בתור סטודנט שגר עם ההורים שלו כי אי אפשר במדינה הזאת ללמוד מקצוע ריאלי מדעי+לעבוד מספיק זמן לשלם שכ"ד+שכר לימוד+שאר הוצאות אבל לא יותר מידי כדי שיהיה זמן ללמוד אני מזדהה עם ההרגשה של להיות תקוע בבית ההורים.

טוב אז ככה..

א. אני לא מאלו שיוצאות לפאבים/מועדונים.. אני ואלכוהול לא חברים.
ב. נורא קל להגיד שאי אפשר לחסוך כסף באילת...
אם בן אדם לא יודע לנהל את עצמו כלכלית באילת מה ההבדל בעיר אחרת ??? זה הבן אדם עצמו לא העיר.

ג. חשבתי לעבור לאילת כי אני צריכה את הספייס שלי כבר עבר 3 שנים מאז סיימתי צבא.. ומאז החיים שלי לא ממש התקדמו למשהו רציני בעיר הזו..
ראיתי באתרים מסויימים על המגורים מסובסדים.. והאוכל...וזה לא היה יקר..

אני לא אגור באילת כל הזמן הכוונה שלי היא לעבור לאיזור המרכז..

נורא קל לחזור לגור בבית של ההורים, אבל יש לי חיים..

סתם שאלה אתה עניתה מתוך ניסיון בעניין אילת?? גרתה שם ??

B L I M P

New member
קחי בחשבון

שלמעברים הללו יש עלות - לרהט דירה עולה כסף (ואם שוכרים דירה מרוהטת אז המחיר יהיה גבוה יותר), לקנות כל מיני דברים לבית וכו'.

קחי גם בחשבון שכדי לממן מגורים צריך עבודה - ואל תסתכלי רק על עלות המחיה במקום, תסתכלי גם על האפשרות שלך לעבוד שם ולהרוויח משכורת שתאפשר לך לחיות. לחיות במרכז יותר יקר, אבל גם המשכורות לרוב יותר גבוהות (לא תמיד באופן פרופורציונלי, אבל עדיין). במרכז גם יש יותר אפשרויות תעסוקה.

קחי גם בחשבון שאם את גרה בצפון ותעברי לאילת - לא רק תתנתקי מהמשפחה, תאבדי קשר גם עם כל החברים שלך. המרחק בין אילת לצפון הוא גדול במיוחד, אז גם לא תוכלי להפגש איתם בתדירות סבירה וכל מפגש כזה יעלה לך הרבה זמן וכסף על נסיעות.

קשה לי לתאר לעצמי שהמגורים באילת כ"כ יותר זולים מהמגורים בחולון שהמעבר לעיר כ"כ מרוחקת שווה את זה. הייתי מציעה לבדוק לכל הפחות כמה עולה לשכור שם דירה בלוח כמו יד2.

עוד נקודה למחשבה - את כבר בת 23 ולא ילדה - לא מעניין אותך להתחיל לפתח את העתיד שלך? במקרה כזה הייתי מציעה להחליט קודם מה את רוצה לעשות ורק אז לקבל החלטות בנוגע למגורים ומעבר דירה.

בהצלחה!

עונה

כבר בתגובה למעלה אמרתי שבעניין אילת.. מצאתיבאיזה אתר של חברה שדואגת שם למגורים וכד'..

בעניין עבודה אני יודעת שאני אסתדר,
בעיר שכרגע אני גרה בה.. אין הרבה אופציות.

מעניין החברים.. אלא שאני עוד בקשר מתקופת בית ספר.. כבר לא גרים בעיר .. עברו למקום אחר..
הכוונה שלי היא להכיר אנשים חדשים. לשנות אווירה.

אני יודעת מה אני רוצה לעשות.. פה אתם לא צריכים לייעץ לי. רק שאלתי איך האווירה באילת.

ברוכה הבאה

קיבלת תגובות ענייניות עם נקודות למחשבה. שאלה חשובה - את מתכננת לימודים? פיתוח מקצוע? כי מגורים באילת כאמור זו חוויה לטווח קצר שכרוכה בעלות, והוסבר לך הכרוך בכך.

אני מניחה שבמקום בו את נמצאת עכשיו, לא תגלי בררנות יתר לגבי עבודה - אם תשכרי חדר בדירת שותפים באזור המרכז, ותמצאי עבודה מהסוג הזמני, תוכלי להסתדר, גם אם לא בהכרח לחסוך מייד על ההתחלה.

נשמח לייעץ לך בנושא, גם בנושא המעבר וגם בנושא מציאת עבודה במרכז.

אילת? לא מציאה גדולה להשתקע שם.

מה יש שם חוץ ממסתננים, ערבים ועבריינים?
לפי מה ששמעתי, אילת של היום זה כבר
לא אילת של לפני 15-20 שנה.
היא מתקדמת יפה לתואר 'האשפה של הדרום'.

אבל זה לא רק הסיבה היחידה שלא כדאי לגור באילת.
אני מסכים עם אלה שכתבו לך שזה לא מחייב שיהיה לך
משתלם כלכלית.
והדבר הכי חשוב לדעתי זה שלאט לאט יהיה נתק
לגמרי מהמשפחה והחברים, כי מה לעשות,
המרחק עושה את שלו.

יש מספיק ערים במרכז חוץ מאיזור ת"א שאת יכולה לגור שם.
בת-ים, חולון, ראשל"צ, נס ציונה, רחובות, באר יעקב, אשדוד ועוד...
אגב, מבחינה תקציבית, לכל עיר יש אזורים יקרים ואיזורים לא יקרים.
(בירושלים ות"א יש איזורים יקרים, ואיזורים יקרים מאוד
)
כך שאת צכה לכתת קצת רגליים ולבדוק איפה הכי מתאים לך.

וכן, גם אני מסכים שאין כמו לגור לבד.
בלי קשר, אין כמו ההורים והמשפחה בעולם,
הם תמיד יעזרו לנו.
אבל עדיין, דירה לבד זה הכי כיף.

בהצלחה שיהיה

רוונה

New member
מגורים ועבודה באילת :)

היי אלמוג,
אני עונה לך מהניסיון האישי הקצר שלי באילת ומקווה שזה יכול לעזור (עבדתי שם תקופה קצרה אחרי הצבא במלון בתור מועדפת).

נורא תלוי על איזה סוג עבודה את חושבת- אני לא חושבת שיש טעם לרדת לאילת כדי למלצר או משהו בסגנון... אם חשבת על עבודה במלונות אז למלונות הגדולים יש חדרים לעובדים במחירים מסובסדים וארוחות במחירים מצחיקים. שימי לב שלרוב זאת התחייבות למשך זמן מסויים אז אם את מתכננת לחזור חזרה "לארץ" כדי ללמוד תתכנני את הזמן שלך בהתאם.

לגבי החדרים- אצלי הוא היה מרוהט למדי, היינו שתי שותפות בחדר והיו שני חדרים+ מטבחון+ שרוקלחת בדירה, לא ענק אבל סביר (מצרפת תמונה של הנוף המדהים מהחדר)

אני אישית עבדתי המון שעות כל יום (לפעמים 11-12) ויצא לי לעבוד הרבה חגים במקום להיות עם המשפחה מה שהיה קצת מבאס, ובגלל הזמן והכסף שעלה לי לחזור למרכז לא עשיתי את זה הרבה. בהתחלה זה קצת בודד להיות בעיר חדשה אבל יש שם המון אנשים בשכבת גיל הזאת שעובדים במלונות אז מתחברים מהר.

הכסף לשעה לא היה מדהים אבל עם כמות השעות שעבדתי והמגורים המסובסדים זה בהחלט יכול להיות נקודת פתיחה טובה כדי לחסוך.

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אני אשמח לענות

מאוד תלוי בשותפה...

לי בהתחלה הייתה שותפה מקסימה לחדר והסתדרנו מעולה,
אחר כך היא עזבה ובמקומה הגיעה מישהי מזעזעת, אז אי אפשר לדעת מראש (אלא אם כן את עוברת ביחד עם חברה ואז אפשר לבקש להיות ביחד בחדר).
חוץ מזה רשמת בתגובות קודמות שכבר בדקת את עניין המגורים, אז שווה לברר אם גם שם יש שני שותפים בחדר כי לא בכל המקומות זה ככה.

ואני מצטרפת לכל המגיבים הקודמים שהיו קצת סקפטיים לגבי המעבר לאילת... זה ממש לא מקום להשתקע בו, בטח שלא שווה לעבור לשם רק בשביל למלצר או משהו בסגנון. אם זה בשביל עבודה מועדפת אז זה אחלה אבל לכל מטרה אחרת זה נראה לי קצת מוגזם, אפשר לצאת מהבית ולעבור לאיזורים אחרים של הארץ... בכל מקרה שיהיה בהצלחה

רוונה

New member
מסכימה עם מה שאפרת כתבה מעלי

זה נורא תלוי בשותפה שתקבלי ואיך תסתדרו ביחד. אבל גם אם זאת השותפה הכי מתחשבת בעולם זה בכל זאת חוסר פרטיות ומצריך גמישות והסתגלות. מקרים ששותפה אחת יותר מסודרת מהשניה או מקרים שאת רוצה לישון אבל היא קמה ומתארגנת לעבודה... תבררי את עניין המגורים לפני שאת יורדת לשם.

וכמו שכבר נכתב- תעשי את השיקול למה את עוברת ואם זה שווה לך, כי אם זה קשור גם לחוויה אז מעולה ובכיף, אבל אם זה רק כדי לחסוך כסף אז יש גם דרכים אחרות.

למעלה