מגופים

ITZIKD2

New member
מגופים

שלום לכולם. נתקלתי בבעיה עם מגוף הפליטה של האסלה, הוא תפוש, היה ללא שימוש זמן רב. מבקש הצעה מבעלי ניסיון איך להתגבר על זה. הסירה במים. תודה מראש לכל המשיבים

zina71955

New member
בסבלנות ולא בכוח

תעטוף את הידית/מגוף במגבת ישנה ותספיג אותה בנוזל/ספריי משחרר WD-40 או דומה ותחזיק את המגוף במצב כזה כשהוא מוספג מידי פעם מספר ימים. אחר כך בזהירות ולאט לאט לנסות להפעיל את ידית המגוף. אחרי שישתחרר (אינשהללה) לרסס את החומר הזה חופשי עד שהידית מופעלת בקלות. ליבש ולרסס בתרסיס גריז לבן עדין. לא, לא להשתמש בחום.

asafdor

New member
עם המגוף ממתכת, ממליץ לך להחליף למגוף מחומר

פולימרי. הם יקרים יותר אבל מחזיקים הרבה יותר מכל מגוף ברונזה.

יוסף71

New member
יש לך נסיון? חיפשתי מגופים Seacocks כאלה

לא כל כך קל להשיג אותם אני יבאתי דרך Ebay ברז של Marelon בקוטר 3/4 עלה לי כולל המשלוח המוןןןןןןןןן - למעלה מ - 400 שח'. עדיין לא הרכבתי אותו, מחכה להוציא את הספינה. אגב יש לך ידע בכח שצריך על מנת להדק את ההברגה. מעבר הגוף שלי הוא מברונזה ולכן ההידוק של הפלסטיק לברונזה קצת מפחיד אותי. יש לך נסיון? יוסף

asafdor

New member
יוסף, אכן יש לי נסיון אישי עם ברזים דומים.

אצלי בסירה Contest מאמצע שנות ה- 90 היו כל הברזים שהורכבו על ידי היצרן מפלב"ם משובח. הם גם היו מחוברים כולם על ידי כבל הארקה. בשנת 2006 הסירה עברה שיפוץ כללי במספנת היצרן בהולנד בין רשימת העבודות, היו גם החלפה של כל מעברי הגוף והברזים. הבעלים הקודם, שייט עתיר נסיון, אשר הקיף את העולם עם הסירה הזו. הוא סיפר שלא היו לו בעיות קרוזיה אבל היו לו בעיות שהברזים נעשו קשים יותר ויותר לתפעול במיוחד הברזים של מיכלי האגירה. בשנת 2006 המספנה הרכיבה לו מעברי גוף וברזים פולימרים שהם עכשיו סטנדרד ב- Contest והם מתוצרת Trudesign מיוצרים בניו-זילנד. ( אגב הסוג הזה נמצא בשימוש אצל יצרני יאכטות נוספים כמו Oyster וגם X-Yachts) אני עצמי הוספתי עוד מעבר גוף וברז מאותו היצרן שאותם רכשתי בספרד לפני שנה. המחירים שלהם בערך פי 3 מהברזים מהברונזה אבל הם נותנים שקט מהרבה בעיות שכיחות . א. אין קרוזיה! ב. עמידים לכל סוגי הכימיכלים. ג. אין בעיות חשמליות Electrolysis ד.אינם דורשים טיפול ה. קלים מאד. ו. קל מאד לתפעל אותם גם אחרי שש שנים אצלי בסירה. ( ראיתי ברזים כאלה בני עשרים שנה שעובדים כמו חדשים ) לגבי סגירה על מעבר גוף מברונזה. - אצלי כל מעברי הגוף הם גם כן מאותו החומר והסגירה שלהם נעשית על ידי מפתח שמגיע מהיצרן ובו רשום עומס הסגירה בניוטון מטר. אני סגרתי ביד עם המפתח שלהם והשתמשתי בחומר שמיוחד לסוג זה של פולימרים. זה חומר נוזלי שאותו מורחים על ההברגה וכשהוא נלחץ מעומס הסגירה הוא מתקשה ומתרחב ובכך מונע דליפות וגם מדביק את הברז למעבר הגוף כך שלא יפתח בקלות. אגב, שלחתי לחברה מייל ומתברר שיש להם נציג בישראל. http://s3.amazonaws.com/assets.trudesignplastics.com/documents/45/ball_valves.pdf?1306278925 דור

zina71955

New member
דיוק

אסף אם היית מדייק. עיון בקישור שנתת מבהיר את הצורך בדיוק. גוף המגוף עשוי מ: glass reinfirced nylon composite שהוא אכן חומר מצויין לשימוש בים לצרכים אלה ודומים, לא פחות טוב ממרלון. הכדור הפנימי עשוי מפולימר מיוחד. אכן, אלה הם מגופים מצויינים ששווה להתקינם למרות המחיר. עם זאת - שוב. מגופי ברונזה אמיתית מצויינים וגם הם עולים הרבה יותר מאלה הסטנדרטיים הנמכרים אצל ספקי הציוד הימי. אני קניתי את שלי באנגליה. אחד (יציאת האסלה) נשבר כתוצאה משמוש ונדלי, השאר עובדים ללא מתום למעלה מ 11 שנים.

zina71955

New member
ושוב אנחנו מגיעים לנושא ששורשר כאן בעבר

אסף ידידי. כדי להחליף את כל המגוף צריך בד"כ ורצוי להוציא את הסירה מהמים והאיש במקור ציין שהסירה שלו במים. הוא צריך כרגע טיפול אחר. ושוב אסף. חומרים פולימרים זו הגדרה כללית, ולא כולם מתאימים למעברי גוף ומגופים הנמצאים מתחת למים. יוסף71 ציין את החומר הנכון - מרלון. ולבסוף, רבים ממוכרי הציוד הימי מוכרים מגופי "ברונזה" שהיא לא ברונזה והם/חלקם אף לא יודעים זאת. מגוף מברונזה אמיתית מחזיק מעמד שנים רבות. כדאי לשלוף את השירשור שהיה כאן בנושא זה לפני מספר חודשים. יש שעובדים על גורם השיכחה של הצרכן. ובאשר לשאלת הלחץ ששאל יוסף התשובה היא doubler שאינו קיים במרבית סירות הקו. כדי להתקינו יש לעשות זאת מחוץ למים ולהוציא את מעבר הגוף ולהתקינו מחדש. אז לשואל השאלה שבמקור. ראשית חוכמה - טפל נקודתית בבעיה הנקודתית. אם המגוף יישבר תוכל להחליפו זמנית, עד להרמה הבאה על ידי הטייה של הסירה לכיוון ההפוך והקטנת לחץ המים על אזור המגוף. הכנה מראש של פקק עץ מתאים. הכנת המגוף המתאים והכלים המתאימים. מפרקים את המגוף בזהירות מוציאים. נבנסים מים, סוגרים עם פקק העץ. נכינים את המגוף החדש עם טפלוןת מוציאים את הפקק ומבריגים את המגוף. כל זאת בתנאי שאותו פתח יציאה של האסלה קרוב לפנע המים. אני עשיתי זאת פעם, נכנסו בערך 4 דליים של מים.

gerson1

New member
וכמובן, בהנחה שמעבר הגוף נשאר

וההחלפה הינה הברז בלבד להכניס את פקק העץ מבחוץ בצלילה להוריד את הברז כאשר פקק עץ כבטחון בהישג יד כמות המים הנכנסת מוגבלת עם בכלל להחליף את הברז לצלול ולהוציא את פקק העץ

למעלה