מגה קיטור

giulietta

New member
זה לא שאת לא צודקת

אבל לפעמים זה לא מספיק. אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו, ואת לא יכולה להיות אחראית על כל העולם ולשלוט על כולם. אפילו לא על הסבא של הילדות שלך.

צימעס

New member
לא בשביל התודה

אלא בגלל שממילא הוא לא עושה מה שאת מציעה לו (אז מה הטעם להציע?).

shellyland

New member
רק בשביל לשמור על

הבריאות הנפשית שלך. מצד שני, ייתכן שהריב שהסירוב שלך יגרור יזיק לה עוד יותר. אני חושבת שהן כולן צודקות אבל בלי קשר לזה שהן צודקות - הייתי נוהגת בדיוק כמוך: חורקת שיניים, מתעצבנת, מקטרת, צודקת - אבל עוזרת לו. בכ"ז... סבא של הילדים שלך!

gitta

New member
נכון מאוד

ומכיוון שהוא חמיך, הוא לגמרי מחוץ לתחום האחריות שלך. הוא צריך ללמוד לפתור את הבעיות שלו בעצמו. אם תסבירי לו הוא לא יבין ומה שנותר זה למזער את הנזקים שלכם, אם אפשר.

מגה קיטור

נגיד שאדם מאוד קרוב מתייעץ איתכם בתחום המקצועי שלכם, ואתם נותנים לו עצה, ואז הוא הולך ועושה ההפך. אבל הוא מאוד קרוב, ואתם, גם אז- אומרים לו שוב ושוב "תזהר. זה מאוד מסוכן מה שאתה עושה". וגם מסבירים לו את הסיכונים, וגם מתעצבנים שלא סומכים עליכם, וגם שומעים הערות על המקצוע שלכם. ונגיד שאז תחזיות האסון שלכם מתממשות ואתם נשארים עם הבוץ הרציני שהאדם הכניס את עצמו אליו בכח בניגוד לעצה המפורשת שנתתם לו. אתם עדיין מוציאים אותו ממנו? עדיין מוצאים את האנרגיה לעזור לו? <התשובה בלי מהופך: כמובן שכן. אבל להתעצבן כמו משוגעת או לא?>

כמה קרוב? מותר לך להגיד לו

"אמרתי לך", או שרק לנו את יכולה להגיד את זה? אני הייתי מסתפקת בזה שהייתי יודעת ששוב התובנות המקצועיות שלי לא הכזיבו ושאין עלי. זה הוא שהסתבך, לא את.

אמרתי לו שאמרתי לו

אבל: א. זה מספיק קרוב בשביל שהסתבכות שלו תשפיע גם על החיים שלי. ב. אני יודעת שאני אצטרך להגיד לו שוב, בעתיד, "אמרתי לך" וזה כבר מעצבן אותי מכאן והלאה. והתובנות המקצועיות שלי לא הכזיבו, אבל אני צריכה עכשיו לעבוד קשה כדי להוציא אותו מבוץ מגעיל במיוחד, שזה לבדו די איכס, ועוד בחינם?

צימעס

New member
בפעם הבאה

כשהוא רוצה להתיעץ, או תפני אותו למישהו אחר, בכסף, או תתני יעוץ שלך בהקשבה לעצותיך.

ysph

New member
את שלך עשית

אפשר להביא את הסוס לשוקת. אך אי אפשר להכריח אותו לישתות.

מוּסקט

New member
אני לא הייתי עוזרת

ואמנם הבנתי שאיך שהוא הדביליות שלו הכניסה גם אותך לבוץ - אז הייתי מתקנת כי אני לא רוצה להיות בבוץ אבל לא כי אני עוזרת לו. יש הבדל בין השניים. ולא - לא הייתי מייעצת לו שוב בשום פנים ואופן. As a matter of fact כמו שסיפרת את זה - הייתי מייעצת לך להתרחק ממנו לפחות בכל מה שקשור למקצוע שלך... מה שזה לא יהיה.

gitta

New member
הכי קל והכי אנושי

זה להגיד: אמרתי לך, מגיע לך, ועכשיו תסתדר בלעדיי. אצל רוב האנשים זה גם מסתדר מצוין עם המצפון. אבל יש אנשים אחרים, שלעולם לא ינטשו, ובמיוחד לא בשעת משבר. הם גם לא יגידו "אמרתי לך", אלא יגייסו תעצומות נפש להמשיך בדרך הקשה. כי "על כל פשעים תכסה האהבה".

האגס 1

New member
ובאותה רוח אפשר להגיד

"אמרתי לך - מעכשיו תעשה מה שאני אומר/ת לך או שלא תתייעץ איתי מלחתחילה אם-אתה-ממילא-מתכוון-לעשות-רק-מה-שאתה-רוצה ועכשיו תעשה מה שאמרתי לך אז - אם אתה רוצה לא להסתבך עוד יותר"

shellyland

New member
אם מישהו מהאנשים הקרובים לי

היה אומר כזה דבר... לא יכולה לדמיין אפילו מה היה קורה!

צימעס

New member
אם היו נותנים לך עצה

ולא היית מקבלת אותה, ומסתבכת. ואז היית שוב מבקשת עצה, והיו אומרים לך - "תראי, בפעם הקודמת לא קיבלת את עצתי, והסתבכת. עכשיו אני לא רוצה לתת לך עצה". איך היית מרגישה?

למעלה