"מגה-פיגוע"

sbenzvi

New member
"מגה-פיגוע"

אני עושה את עבודת הסמינר שלי בנושא מגה פיגוע עם דגש מיוחד של גורדי שחקים. אם יש ברשותכם מידע על תרגילים או חומר בנושא אשמח לקבל הפניה אליו. מה גם מעניין אותי לדעת מה דעתכם: 1. האם לדעתכם אנו במערכת הבריאות בכלל ערוכים לטפל במגה פיגוע? 2. האם לדעתכם יש לשנות את פרוטוקול הטיפול באר"ן במקרה ומדובר על מגה פיגוע או שאפשר לנהוג באותו האופן? והאם בכלל יש צורך בכתיבת תורת טיפול (שאגב נכתב בימים אלו ממש...). 3. בהשתלמות שנערך בנושא הוסכם כי במקרה חלילה של מגה פיגוע יש להשהות את הנפגעים הקלים על מנת שלא לסתום את חדרי המיון של ביה"ח. היכן לדעתכם המקום המועדף לשם כך, או האם לדעתכם זו איננה היערכות נכונה? * אשמח לקבל מכם הצעות/מידע/דעה בכל הקשור לנושא או סקירה ספרותית (כולל תרגילים) שברשותכם (גם במסרים אישיים). תודה, שרון

Action force

New member
שלום שרון.

הייתי שמח לענות לך השאלות. אך לצערי הרב אינני יודע מהי ההגדרה של מדה-פיגוע. אודה לך אם תגידר זאת. בברכה יונתן

בלקסיקון מגה פיגוע

ב"ה בלקסיקון היבש, מגה פיגוע מוגדר כ´פיגוע בקנה מידה שעוד לא הכרנו´... והנה כמה דוגמאות: הריסת מבנה רב קומות על יושביו. פיצוץ מאגר הגז בפי גלילות. חטיפת מטוס וריסוקו מעל מקום הומה אדם. הורדת רכבת עמוסת נוסעים מהמסילה. וכו´ וכו´.

מגה פיגוע מוגדר

כפיגוע שאין ביד הכוחות הנמצאים באיזור כדי להשתלט עליו, כמובן שבהתחשב גם בכמות הפצועים.

sbenzvi

New member
מגה פיגוע או אר"ן-על

הינו באמת אירוע רב נפגעים בקנה מידה שטרם הכרנו בארץ. הדוגמאות שממחישות את המינוח מגה פיגוע הם בראש ובראשונה אסון התאומים, ואירוע הסארין בטוקיו. בהגדרה שהיום מדברים עליה בפיקוד העורף, מדובר על למעלה מ- 500 נפגעים. בכל אופן, מגה פיגוע הוא מצב של אירוע רב נפגעים (על רקע טרור) בקנה מידה שיש צורך במענה ברמה הלאומית. מעבר לפיגוע הרגיל שמד"א מסוגל לתת פתרון ולפנות תוך כשעה את כל הפצועים. מדובר במתאר בו המענה הלוגיסטי צריך להנתן ברמה הלאומית למשך זמן ממושך (שיכול להגיע לכדי שנה!) ולכלול בין השאר טיפול באוכלוסיה, בחללים, בנפגעים, בפינוי ההריסות ועוד. תארו לעצמכם שמתמוטט היום בניין רב קומות וכל אזור הקריסה סגור למעבר. בהנחה ומדובר בציר מרכזי נוצרה בעיה. מה גם שייתכן שהבניינים באזור לא בטוחים ויש סיכוי שמבנם יקרוס. עכשיו צריך לדאוג לפנות את האוכלוסיה שגרה בבניינים ליד, ומה לגבי אותו האדם שעבד במגדל שנפל - הוא נשאר בלי עבודה, בלי מקור פרנסה - המערכת צריכה להיות ערוכה לטפל בכל הדברים הללו. השאלות שאני מתכוונת לעסוק בהם בעבודת הסמינר הן בעיקר ברמה של הטיפול הראשוני (חילוץ וטיפול בנפגעים) של אירוע בודד המתרחש בבניין גורד שחקים, שבבסיס המודל שלי עומדים בנייני התאומים ז"ל, ולהכניס לפרופורציה של הארץ - מגדלי עזריאלי. אכן מגה פיגוע יכול להיות פיצוץ בתחנת רכבת, פיצוץ פי-גלילות ועוד כשם שהזכירו. מה גם שעלינו לזכור שאר"ן על בכללותו, ולצורך העניין, לא דורש טרור. להזכירכם, מספיקה רעידת אדמה בכדי להכניס את מערכת הבריאות למצב של אי-ספיקה וגם לכך עלינו לתת את הדעת. מאחר והעבודה שלי עוסקת במתאר הקונבנציונלי ובאירוע טרור אבקש שתשובתכם תהיה לגבי נושא זה. מה גם להזכיר, שיש תורת טיפול מוכנה ושונה לטיפול באירוע חומ"ר/חומ"ס.

sbenzvi

New member
ועכשיו שהגדרנו מגה פיגוע אתם

מוזמנים לענות על השאלות ולשלוח חומר....

מינצי

New member
אירועי חומ"ס

לגבי אירועים המערבים חומ"ס (חומרים מסוכנים)בוודאי ישמחו לעזור לך במשרד לאיכות הסביבה-האגף לחומרים מסוכנים-מרכז מידע ומבצעים (קרוי גם-"מוקד הסביבה").

sbenzvi

New member
אמרתי שאני לא אתמקד בחומ"ר/חומ"ס

אבל תודה בכל אופן....

paradan

New member
חבל

דווקא היום היתה לנו הרצאה בדיוק על הנושא הזה מפי ראש ענף טראומה (בקורס חילוק והכפלה...
). היתה הרצאה מאוד מעניינת. ואל תדאגי לא רשמו שמות...

sbenzvi

New member
רע"נ טראומה ואני כבר נפגשנו ביום

שלישי שעבר לאותה הרצאה (יש להניח) ואולי אף יותר מפורטת... במסגרת השתלמות רפואה פיקודית בפקע"ר. ובעניין השמות - לרגע לא דאגתי... (דרך אגב זה שרושמים לעיתים שמות עדיין לא עושה את הקורס "חובת נוכחות"...
). שרון

sbenzvi

New member
ממש נעלבתי שאף אחד לא עונה על

השאלות ששאלתי או שולח חומר....

היסטוריה

היי שרון, לצערי נראה לי שגם בנושא הזה יש הרבה מה ללמוד מהעבר. במד"א ואף בצבא היו תוכניות ברמה מתקדמת ואף פעולות מכינות למצבים מסוג זה (שכן הסיטואציה לא צפויה) . במד"א ירושליים לדוגמא הוכן בעבר חדר טיפול והשהיה לנפגעים קלים בתחנת מד"א ותוכנן על אתרים נוספים,אך לצערנו הרעיון נגנז לפני מס´ שנים ובמקומו הוקמו חדרי מנוחה לעובדים. גם התער"ן ביעודו המקורי נוצר מתוך מחשבה על אירועים מסוג זה אך כידוע גם הוא בוטל. גם בצה"ל היו תוכניות וציוד למטרה זו במסגרת הג"א ככל הידוע לי גם תוכניות אלו בוטלו לאחר מיסוד פיקוד העורף. "האם לדעתכם אנו במערכת הבריאות בכלל ערוכים לטפל במגה פיגוע?" לדעתי הרעיון לא נתפס אחרי האירוע בטוקיו ואולי עכשיו אחרי אירועי 11 בספטמבר ישנו שינוי בגישה. כמובן שמלבד המחשבה על השהיית הפצועים הקלים ומיקומם יש צורך להקדיש מחשבה גם על נושא כ"א טיפולי ואספקת ציוד במימדים גדולים ובמיקומים שונים במקביל.

paradan

New member
טוב נו...

שלא תנקמי ולא תתני חומר לצלם או להעתיק...
1. עד שלא יקרה (חס ושלום) לא נדע במדוייק. מה שכן זה שההכנות בעיצומן. 2. וודאי שיש צורך שתורת הטיפול במגה פיגוע תהיה שונה מבאר"ן רגיל. סדרי הגודל עליהם מדובר בהגדרת המגה פיגוע מחייבים גישה שונה לחלוטין! סתם דוגמה מהרצאתו של ראש ענף טראומה - אובר טריאג´ (שזה מה שנהוג באר"ן רגיל - כל מי שיש חשד לגביו, שיכול להיות עם פציעה משמעותית מפנים בקדימות ראשונה) לא בא בחשבון בסצנריו של מגה פיגוע. התו"ל מוכרח להיות שונה לחלוטין. התגובה צריכה להיות מיידית וכוללנית ברמה לאומית (ואפילו בין לאומית), גיוס כוחות ומשאבים בסדר גודל עצום... 3. לפי דברי ראש ענף טראומה, המקום המועדף להשהות את הפצועים קל חייב להיות בקרבת מקום לבית החולים. חייבים לקחת בחשבון שהנפגעים הקלים לא ישבו במקום ויחכו מס´ שעות רב עד שיתפנו לטפל בהם. רובם יתפנו בכוחות עצמם לכיוון בתי החולים. ואגב, זה לא שמתוכנן שבהשהייה סתם יתנו להם לחכות. כמובן שיהיו צוותים שיוכלו לתת מענה בסיסי לצורכיהם הרפואיים (ואחרים) של הפצועים הקלים. רק שזה יהיה מחוץ לבית החולים. ואגב נוסף, במחקר המקדים שנערך על מנת לסייע לגבש את התו"ל (שעדיין לא גובש סופית) אסון התאומים לא נלקח בחשבון, מה שהפתיע רבים מאיתנו. הסיבה לכך היא שסה"כ הפצועים היה מאוד קטן. מי שיצא לפני קריסת הבניינים, יצא וזהו. מי שהיה בתוכם בזמן ההתמוטטות פשוט לא שרד. אם הם לא היו מתמוטטים כפי שעשו, אלא היו נופלים הצידה, פוגעים תוך כדי בבניינים נוספים הסיפור כנראה היה נגמר אחרת, גרוע לא פחות... ולסיום, הודעה מנהלתית: אבקשכם לשמור על "כללי הצנזורה" ולהקפיד לא לרשום דברים יותר מדי מפורטים ומדוייקים...

למעלה