מגדל פיזה החדש??

reshef

New member
מגדל פיזה החדש??

זה רק אני או שהבניין באמת נטוי על הצד?? (תמונה זו צולמה בונקובר, קנדה)

TheIllustrator

New member
אם בעקומים עסקינן...

לא... הבניין שהראת בתמונה הוא לא עקום, אבל מאחר והעלת את הרעיון... צמד המגדלים החביבים הללו(שצרפתי), נמצאים במדריד, ספרד. כל אחד מהם הוא 115 מטר(כמו מגדל היהלום), ושמם הוא "הדלת לאירופה". הם נבנו בשנת 91´(כמדומני, אל תתפסו אותו במילה), וצמד הבניינים המתוקים הללו הם הבניינים הנוטים הראשונים בעולם
(שתוכננו כך, מלכתחילה) איך הם, יפים?
אגב... הם די מזכירים את ה"בנק אוף צ´יינה" בסגנון שלהם, אבל הם לא של IMP.

oren*

New member
הם מדהימים, אבל בשונה ממגדל פיזה

הליבה שלהם ישרה ורק הוסיפו למעלה ולמטה עוד שני משולשים שנותנים הרגשה של בניין מוטה לצד. אחד הפרוייקטים היפים ביותר שראיתי לאחרונה
מגדל פיזה נבנה במקור כמגדל רגיל, ועם השנים החל ליטות על צידו.

TheIllustrator

New member
בו בשל יסודות לא מספיקים

תלוי איך בוחנים את זה. על כל פנים, הוא לא תוכנן כך - זה פשוט כשל הנדסי.

danezeq

Member
לא סתם הוסיפו משולשים

כל קומה "בורחת" קצת ימינה - תוך כדי שהיסודות ישרים (אין כזה דבר יסודות עקומים- רק אם יש סימטריה - מכירים את זה? יש את זה ברמת השרון, לא מרשים..)

danezeq

Member
בדיוק!

בלי קשר לפלטניום: ראיתם פעם מבנה עם יסודות עקומים?

TheIllustrator

New member
זה יותר מ"רק אשליה".

ללא ספק, הליבה של הבניין ממשיכה לכל אורכו(כך סביר וכך ראוי), אבל הצד הנוטה כלפי חוץ הוא מאד בעייתי מאחר ושם לב לזווית שנוצרת שם שמחזיקה את כל העומס ללא כל עמודי תמיכה חיצוניים... זה בהחלט מורכב!
ככה שהבניינים המתוקים הללו הם יותר מ"רק אשליה". אגב. שם לב השארכיטקט בחר להדגיש את קו האמצע של הבניין וכן את האיקסים שנועדו לחיזוק(מאד מאד סביר שכך). פרוייקט יפה

danezeq

Member
איזה מגניב!!!

זה הטעם שלי
תמיד חשבתי על הרעיון הזה של מגדלים עקומים - אבל הבנתי שאי אפשר לעשות כזה דבר!!!(אפילו דיברתי עם קבלן על זה והוא אמר לי "לשכוח מזה") זאת פעם ראשונה שאני רואה מגדל נוטה!! מדהים! ואני כבר ירדתי מהרעיון הזה... יש לך עוד כאלה? איפה ערן שיסביר לנו עכשיו איך המגדל הזה עומד?

fireman

New member
מישהו קרא לי?!?!?!??!?!?!?

אם זה לא אילוסטרטור אז אני פה....הוא מוחרם מבחינתי
לגבי שני המגדלים המוזרים הללו....בהחלט יצירה קונסטרוקטיבית מהנדס עם הרבה ראש ועם ביצים מאוד גדולות עבד על הבניינים הללו. בהחלט עובדה לא פשוטה ומי שאמר פה שזו ליבה ושני משולשים שיחזור בו ומהר...בינתים קורה הנמשכת מתחתית הבניין ועד קצהו העליון לא נקראת ליבה אז תוציאו את זה מהראש. ובכן, איך המבנים המוזרים האלה עומדים, אני אתן השערות וכמובן כמו תמיד השרטוטים יהיו מצורפים
בעבר סיפרתי כאן על עניין של בנייה עם "זכרון מבנה" כאן עובדים על זה חזק כי אחרי הכל גם על בניין מופעל כוח המשיכה. תבנה אותו עקום הוא יתעקם עוד יותר ולכן יש לי כמה השערות אפשרות ראשונה באמצעות זכרון מבנה, היסודות של הבניין הם ברוחבו של הבניין כולו כולל הנטיה שלו ז"א הבניין בנוי על בסיס גדול יותר מהגודל הפיזי של בסיס הבניין בפועל שהוא מעיין דוברה(שרטוט 1) אפשרות שניה היא בניית המבנה עם קורות תומכות תת קרקעיות הנפרשות מתחת לאדמה עם כיוון נטיית הבניין (שרטוט 2) אפשרות שלישית ולא הגיונית ששני הבניינים בנויים על אותו בסיס....ז"א שהבניינים מחוברים אחד לשני מתחת לאדמה ובכך "תומכים" אחד בשני (שרטוט 3) מעבר לכך אני בטוח שבוצעו חישובים עומסים והוצאמו עומקי קידוחים בכל אחד מאזורי בסיסו של הבניין אבל בכל מקרה....ליבה מרכזית no way!

אושר מ

New member
באמת יפים. אם כי אני לא מסכימה

שסגנונם דומה לזה של IMP הם שונים. אפשר לראות שזה לא הוא... אגב, הבניינים הנוטים הראשןנים, זה אומר שיש עוד? יש לך תמונות?

TheIllustrator

New member
מדוע לא?

מבחינה כוללת ולא פרטנית, יש דמיון לסגנון של IMP(לטעמי). שימי לב... הבניין מצופה זכוכית אחידה ללא "משקופים", קצוות בניין מודגשים בגימור מתכתי כסוף, ישנו משחק מסויים עם איקסים ואלכסונים לגובה הבניין, ובנוסף, המגדלים מאד ייחודים. אני מסכים, עם זאת, שאין זה דמיון מושלם.
אני אחפש עוד מידע ומתמונות על המגדלים הללו.
ולגבי בניינים נוטים אחרים... יש לנו את הפלטינום בארץ, לא? LOL

Farbiash

New member
עד כמה שאני זוכר - הבניין ישר לגמרי

אבל מאז 1997 עבר הרבה זמן ...

fireman

New member
אפליה!!! אהה אופס הקפצה!

מפלים אותי פה לרעה אני משקיע בשרטוטים והסברים וסעמק ההודעה לא קופצת....אני הולך להתקשר לתפוז להתלונן על המנהל שמפלה את ההודעות שלי פה

TheIllustrator

New member
אדוני הכבאי...

אני לא מכיר אותך - אני לא רוצה להכיר אותך - מה אתה רוצה ממני??? חוץ מזה... לאחר מספק הודעות, כבר אי אפשר להקפיץ. אז זה לא אני שמפלה לרעה, זוהי המערכת.
ונקודה אחרונה... אתה לא כותב מספיק!!! - כתוב עוד!!!
(באמת כבאי... אני רוצה לראות השתתפות יותר פעילה שלך בפורום!
)

למעלה