מגדלים וצריחים

• פותח הנושא leper
  • פורסם בתאריך

leper

New member
מגדלים וצריחים

מה הקטע הזה עם מגדלים וצריחים לקוסמים? האם בגלל טולקין הדבר הפך להיות כל כך פופולרי? מה רק במחילות,כוכים,בנינים רגילים,מערכות ביוב,עגלות של סוחרים,שיריון של צב, וסתם מימד אישי ופרטי מעוצב על פי קטלוג האשליות האחרון שיצא. וחוץ מיזה לרוב רק קוסמים משתמשים במגדלים, אני יכול רק לדמיין מה פייטן יכול לעשות לשכניו אם הוא חי במגדל. עונג או כאב...

ננסק

New member
קוסם חי בסטייל

יש לו את הכוח, יש לו את האגואיזם, יש לו את המשאבים. הוא חי לבד, במקום מרוחק מהאוכלוסיה, ועוסק במחקרים לקידום הכוח שלו עוד יותר. למה דווקא מגדל אין לי תשובה, הרי זה יכול להיות טירה באותה מידה. מחילות, בטח שלא. אולי זה מגדל בגלל האגוצנטריות של הקוסם, שרוצה שיראו את הבית שלו למרחקים, ושירגיש כאילו הוא מעל כולם.

Argoren

New member
קוסם שרוצה לחיות בסטייל חי בסטייל

זה תלוי איזה דמות אתה משחק. מה האישיות שלה, ההרגלים, המסורת באותו מקום. זה יכול להיות מושפע מהכל אבל כל הקטע שקוסם חי בסטייל (או מגדלים) לא מחייב זה פשוט הנורמה שהחדירו אלינו סופרי פנטזיה רבים ובעיקר מבוכים ודרקונים לדורותיה. זה חלק מהקונספציה א אבל היא לא מחייבת.

ננסק

New member
אה, כן

נשאלתי למה לרוב קוסמים בספרי פנטזיה קלאסיים גרים במגדלים, ועניתי. לא אמרתי שיש לי איזו סימפטיה לדבר.

backdoorslam

New member
ניתן לערער על כל דבר ודבר

למה האלפים חיים ביערות? למה כל האורקים חלשים, נמוכים, מכוערים ורשעים? למה שבט הברוג'ה אלימים? כשמשחקים קמפיין, חשוב מאוד להצמד לאמיתויות כאלה או אחרות. כמובן שניתן לשנות כל אחת מהאמיתויות ה'מסורתיות' אם בא לך.

אלדריון

New member
האומנם?

בתקופת שרה"ט, ניתן לספור את ה"קוסמים" בארץ התיכונה על יד אחת. יש לנו את גאנדאלף, שהיה נווד כזכור, כך שהוא יורד מהפרק. ראדגאסט החום היה שוחר טבע (קצת מטורלל אם תשאלו אותי) שהיה עסוק כל הזמן בלהסתובב ביערות ולדבר עם ציפורים, אז נוריד גם אותו מהרשימה. גאלדריאל חיה בעיר הבנויה על גזעי העצים, כך שגם היא לא גרה במגדל. סאורון הוא דיקטטור צבאי אכזר שחי,כמו שצריך, במבצר ענק. הוא גם לא בדיוק קוסם במובן הסטנדרטי של המילה. אז נשאר סרומאן. הוא חי במגדל- על זה מבססים תאוריה שלמה?! (ובכלל, המגדל לא שלו, הוא לקח אותו כשהיה לא מאוכלס)

shadowfax

New member
אל תבלבל

סרומן,גנדלף,ראדגאסט ועוד כמה הם לא קוסמים אלא שליחים. סאורון הוא פחות או יותר אל. וגלדריאל היא היחידה שעונה על הגדרת "קוסם" (פחות או יותר). הקישור בין קוסם למגדל הגיע מעולמנו אנו- לפי זיכרוני מרלין חי באחד ממגדלי קמלוט וכן באופן מסורתי "קוסמי המלך" חיו ב"חצר המלך" והתגוררו בארמון בד"כ באזורים פחות שמישים כמו המיגדלים (לא אלו שבחומה) שכן אלו חשופים ביותר (אך משמשים לתצפית).

Sargon

New member
יש לך טעות

גאנדאלף הוא ישות שנקראת מאיה, או ברבים מאיר, ישויות נחותות מן הואלאר שהם שתיפקדו כאלים בארץ התיכונה. המאיר באמת מכונים שליחים והיו חמישה מהם: גאנדאלף האפור, סארומאן הלבן, ראדאגאסט החום ועוד שנים שנעלמו עוד בעידן הראשון כשיצאו לשליחות מסוימת(שאיני זוכר) יחד עם סארומאן ורק הנ"ל חזר. עכשיו סאורון הוא גם כן מאיה והוא החליף בשלב מסוים את מורגות' שהיה גם כן ואלאר. לפי מה שאני יודע ההתייחסות היחידה למכשפים בארץ התיכונה זה אך ורק לאיסטרי(המאיה). _____________________ לא התעסקתי בדקויות טולקנאיות כבר שנים ככה שיכול להיות שיש לי טעויות, למרות שאני לא חושב כך. אם זה ממש חשוב אני יכול לבדוק.

Gilgam69

New member
האיסטארי ISTARI

אכן היו ישויות שנשלחו ע"י הואלאר (שהדבר הקרוב ביותר להם הוא משהו בסגנון האלים אבל לא סגדו להם וכו') על מנת להשגיח על הארץ התיכונה. אם אני לא טועה היו 7 או 9 איסטארי ואכן גאנדאלף, ראדאגאסט וסארומאן היו איסטארי. את השאר לא מציין בספרי שר הטבעות אבל אני מאמין שבאחד מהספרים האחרים הם מופיעים. מורגות', אדונו של סאורון, שעם הזמן סאורון ירש את מקומו לאחר מפלתו של מורגות' היה גם כן איסטארי או ואלאר (אני חושב שאיסטארי). האיסטארי הן מין רוחות בנות אל-מוות (פחות או יותר, לפחות מבחינת גיל)שנראות כבני אדם. שם נוסף לאיסטארי הוא... קוסם (Wizard). ולכן היו למעשה רק 7 או 9 (או 5 כמו שסארגון אמר) קוסמים אמיתיים. בגלל זה כשגאנדאלף אומר מה שיש ל-SHADOWFAX בחתימה (אם אני לא טועה), על לא להתערב בענייני קוסמים, הוא למעשה מדבר על שאר האיסטארי. ומדוע קוסמים גרים לרוב במגדלים? לפי דעתי כי מגדל נותן להם ריחוק משאר העולם אבל נותן לעולם לדעת שהם שם. על אותו העיקר תמיד כולאים את הנסיכות (Damsels in Distress) במגדל הגבוה ביותר ולא בצינוק השמור ביותר. הגישה למגדל היא מכיוון אחד בלבד (מבלי להתחשב בחלונות ומרפסות) והוא הרבה יותר נעים לגור בו מאשר מקום מבודד אחר, כגון צינוק. הוא גם לא גדול מדי ולא קטן (Catan!!!) מדי. דבר אחרון, לגבי המגדל של סרומאן. הוא קיבל אותו במתנה מהמלך של רוהאן, הבעלים החוקיים של המגדל, לפני כמה עשרות שנים (או מאות, לא זוכר) כהוקרת תודה על מעשה שעשה (הוא קיבל את המפתחות למגדל). למגדל עצמו קוראים אורת'אנק (Orthanc) ואילו אייזנגארד (Isengard) הוא טבעת האבן המקיפה אותו. נהוג לקרוא גם לטבעת וגם למגדל גם כן כאייזנגארד.

Soul Cake Duck

New member
רק הערה קטנה (או שתיים)

מורגות כן אחד מהולאר. שמו האמיתי היה מלקור, ואם אינני טועה מי שהעניק לו את השם מורגות היה פיינור, לאחר כל העניין עם הסילמרילים. (גם אם אני טועה, מדובר באלפים). באשר לקוסמים ומגדלים, אני הרבה פעמים ממקם את הקוסמים שלי במקומות אחרים, אבל לרוב אלה מקומות מבודדים, מבוכיים, מתאימים למתבודדים - זה פחות או יותר את התפיסה הכללית שיש לי לגבי קוסמים. קוסם שלא רוצה להתבודד אפשר למצוא בבית ססגוני באמצע העיר עם שלט ענק המכריז באותיות קידוש לבנה "מאגנוליו המופלא, קסמים לכל דורש). אבל הקוסם ה"סטנדרטי" שיש לי בראש (עד כמה שיש דבר כזה) הוא מתבודד, ועל כן חי בצינוק, במבוך, בבית במישור אחר או - כן, כן - במגדל. במערכות מסוימות שעשיתי (אני מודה, מדובר במערכות עם גוון הומוריסטי) מסתכלים מלמעלה על קוסם שאין לו מגדל מלא כתבים עתיקים וספרי לחשים, כולל מעבדה אלכימאית ענקית. השקעה כספית רצינית, כל עניין הקסם הזה
.

אלדריון

New member
אם אינני טועה...

הוא לא קיבל אותו ממלך רוהן, מהסיבה הפשוטה שהמיגדל שייך לגונדור. (אם גונדור השאילו את המיגדל לרוהן והם נתנו אותו לסארומאן אז אולי...)

אלדריון

New member
יודע, יודע...

אבל מי ששאל את השאלה הזאת לא... גאנדלף והחבר'ה הם קוסמים. הם היו ישויות על במערב, אבל כוחם הופחת (ואני רואה שאתה יודע הרבה אז אני לא אכנס לזה) והם הועברו לדמויות אדם, אבל הם האלה שנקראים Wizards בעולמו של טולקין. את גלדריאל הכנסתי בדלת האחורית, נכון היא לא מיא, אבל יש לה כמויות גדולות של ידע נסתר וכוחות "על טבעיים" (שכמובן אפשר להתווכח לגבי מה שעל-טבעי בשבילינו הוא טבעי בשבילה, אבל זו לא הפואנטה כרגע), ושמה יצא למרחוק כ"מכשפת היער הזהוב". וסאורון אינו אל. הוא לא! הוא מיא, שווה במדרגה לגאנדלף וסרומאן (והבלרוג, אבל לא משנה), גם אם חזק יותר, הוא עדיין לא (ולעולם לא יוכל להיות) בליגה של האלים במערב.

לגבי טולקין

טולקין נתן משמעות וכוח להרבה מקומות מבודדים וגבובים מהסביבה בארץ התיכונה. לא כל הקוסמים שלו חיו במגדל - רק שניים (טוב, האחד במגדל והשני במצודה). ההגיון אומר שקוסם ירצה מצד אחד מקום מבודד, ומצד שני מקום שיחלוש על הסביבה. זה לא הכרח המציאות, אבל נראה שברוב המערכות קסמים קשורים באדיקות אל אלמנט או אל קשר עין - וזה משהו שמגדלים מספקים לא רע.

Sargon

New member
אני חושב

שהעניי די הופך להיות פלצנות לשמה, אני חושב שיהיה מן הראוי שנניח לנושא.

ploop

New member
הרי זה ברור

מגדלים כסמל פאלי. המגדל בא לפצות על גודלו של האי...ככל שהאי... קטן יותר המגדל גדול יותר. חוצמזה אומרים שמגדל הוא chickmagnet.

מכונית ספורט זולה יותר

וגם זזה, כך שהאדם הנתון לא צריך להישאר כל הזמן במקום אחד. בגלל זה צריך שקוסם יחיה איפשהו רוצה, בתנאי שיש לו מכונית ספורט. אבל אחת יפה!

Nihau

New member
מגדלים וניסויים מתפוצצים...

תחשוב על זה, בדרך כלל מתארים את חדרי המחקר והניסויי ובכלל הכישוף כממוקמים או בחדר העליון ביותר של מגדל גבוה המתנשא מעל שאר האיזור או במרתף מוקף קירות אבן עבים וכמה מטרים טובים מתחת לפני הקרקע. היתרונות לסביבה במקרה של פיצוץ הם ברורים בשני המקרים. כמו כן אם הבנתי נכון קוסמים צריכים לראות את מי שהם רוצים לכשף אז מגדל נותן יופי של ראות. בנוסף מגדל מהווה מבצר טוב- גיבורים תמיד נתונים תחת האשלייה שלקוסמים יש הרבה רכוש שמין הראוי לגנוב. אם קוסם בעל יכולת תעופה או ריחוף או טלפורטציה לא בונה מעלית או דלת חיצונית ב5 קומות הראשונות הרבה יותר קשה לפרוץ לבית... אם המבנה נבנה באמצעות קסם אז הרבה יותר נוח למקם אותו בכל מקום שמתחשק לקוסם ולא רק על מקומות גבוהים גאוגרפית שבהם יש בדרך כלל סיכון התמוטטות הקרקע מתחת למגדל (נטייה מוכרת של צוקי הרים למרגלות הים). בהתחשב בגיבורים הנודניקים הנ"ל עדיף למקם את המגדל במקום נידך ולקוות לכמה שנים של שקט. בנייה בקרבת עיר בשלב זה או אחר מערבת תשלומי ארנונה וכו... המגיעים מהשלטונות שהם בעצם שוב אותם גיבורים אבל הפעם מגובים בעו"ד (ערפדים, כולם!)

למעלה