מגאזינים...

yair24

Member
מגאזינים...

שלום, אני מחפש מגאזינים עם מאמרים בנושא תכנות זמן אמת, ומערכות משובצות מחשבים. המאגזינים צריכים להיות מגאזינים שמיועדים לקהל המהנדסים כלומר מקצועיים ומדעיים, ולא מגאזינים שמיועדים לקהל הרחב שסתם מתעניין בנושא. מישהו יכול להפנות אותי למגאזינים כאלה? אם אפשר לכתבות ספציפיות זה יעזור עוד יותר... תודה מראש למי שיעזור. יאיר

TZURYOAV

New member
יאיר אתה מתכנת מערכות משובצות?

אתה מתעסק בכל הנושא הזה? אני רוצה ללמוד את זה, אולי אתה מכיר כל מיני קיטים להרכבה שאפשר לחבר למחשב וללמוד את הנושא? אתה מכיר קורס על תכנות DRIVERS ל WINDOWS בארץ? תודה יואבי

yair24

Member
כן זה מה שאני עושה...

ואני מתעסק עם מעבד של חברה שנקראת RABBIT SEMMICONDUCTORS יש להם KIT שכולל קומפיילר שנקרא DYNAMIC C וזה מגיע ביחד עם BOARD הBOARD מתחבר לCOM של המחשב באמצעות RS232 וכשאתה מקמפל את הקוד הוא עוה DOWNLOAD לBOARD. אני לא מכיר קורסים בנושא. כל מה שאני יודע למדתי באמצעות ה-NEWSGROUP של RABBIT בYAHOO. אם אתה צריך עזרה בקשר לחברה הזאת (מה לקנות וכולי) אז אני די מבין בזה כי חרשתי את האתר שלהם לפני שקנינו את המעבד. אבל האמת היא שהתכנות הזה לא ממש קשור לWINDOWS. יאיר

TZURYOAV

New member
אני דווקא מתעניין ב8086

וכל הקשור ל WINDOWS כלומר לחבר חומרה חיצונית ולהריץ תוכנה על WINDOWS בשלב השני כמו שאתה אומר לתכנת רכיבים שמבוססים על 8086 ולצרוב את התוכנה על BOARD של המכשיר אהת עוסק בזה לפרנסתך? יואבי

nahsh

New member
לפי מה שידוע לי,

מה שמבוסס על 8086 זה המעבד של המחשב עצמו. חומרה חיצונית, אם היא בכלל כוללת מעבד, יכולה להכיל כל סוגים שונים - אבל 8086 לא נשמע הגיוני - הוא מיועד כאמור לPC עצמו.

nahsh

New member
כן? אילו חומרות מבוססות על 8086?

להגיד "הגיוני וחצי" זה לא מספיק - צריך לנמק.

nahsh

New member
ועכשיו אני אסביר לך גם למה:

אם אתה מדבר על גרסאות קודמות של 8086, כלומר 8086 עצמו ושני הדורות שמעליו, יש לך קוי כתובות של 16 ביט, כך שגודל הזכרון המקסימאלי הוא 64K. בדיוק כמו ה8051 הזול בהרבה, ובד"כ היעיל יותר במערכות מסוג זה. אם אתה "עולה" ברמת המעבדים, אתה מגיע לעלויות שלא יאפשרו לך לפתח מוצר במחיר סביר. לשם כך יש מיקרופרוססורים, ואלו של היום הם מתקדמים מאוד - בעיקר הריסקים. אין שום הגיון בשימוש במעבד של PC למערכות בשובצות מחשב.

TZURYOAV

New member
אז למה לא השתמשו ב 8051 ל PC?

מי אמר ש 8086 זה של PC? על פי ההגיון שלך היו לוקחים את ה 8051 ל PC 8086 הוא עוד מיקרו פרוססור(שנבחר לשמש את ה PC) מהמשפחה של INTEL מה לעשות איתו? זה כבר העסק שלך! אתה יכול ליצור PC או לשים אותו במכונת ווידיאו ולהריץ עליו WINDOWS יואבי

nahsh

New member
אז זהו. שלא.

8086 הוא לא מיקרופרוססור. הוא פרוססור. הוא לא כולל בתוכו רכיבי חומרה נוספים, והוא כולל פקודות רבות הרבה יותר, כי מילה שלו היא 16 ביט ולא 8 (אני חושב שהוא גם הרבה יותר מהיר - לא בטוח, ובטח לא תמיד). בגלל שאין לא רכיבים פריפריאלים מובנים, אפשר לחבר אותו להרבה רכיבים חיצוניים - מה שמתאים לPC.

nahsh

New member
זה שאתה שם סימן קריאה בסוף לא הופך

את זה לעובדה. תשלים עם זה: אתה לא יודע הכל. אבל עזוב אתה מקרה אבוד בין כה לא תבין. (לא כתבתי את זה. זאת הדבקה מהכתובת הבאה: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-815-5418-758393,FF.html ) ומכיוון שהבנתי עם מי יש לי עסק, אני מפסיק פה את הויכוח חסר הטעם הזה. (סתם לקינוח, כבר שנה וחצי אני מתפרנס מתכנות מיקרו-מעבדים. יש לי לפחות מושג מה זה).

yair24

Member
תגיד איזה מן גישה יש לך???

מנסים לעזור לך ואתה מקלל? יום טוב...

yariv~2

New member
בהגדרה

הוא תואם מיקרופרוססור, אבל הוא לא מיקרופרוססור.

yair24

Member
אתה יודע מה?

כשאני חושב על זה... אז בעצם אני כן מתכנת בWINDOWS ואני אסביר: מה שאני עושה זה תוכנת ממשק בVB (שזה תיכנות ממשק שנראה VISUAL כלומר WINDOWS) תוכנת הממשק הזאת שולחת STRING לבקר של ה-RABIT ב-RS232 באמצעות הפקד MSCOM32 של VB. יכול להיות שלזה אתה מתכוון כשאתה אומר תיכנות בWINDOWS? אני לא יכול לחשוב על דוגמא אחרת שקשורה לWINDOWS כי את התוכנה של הבקר כתבתי חלק בכלל באסמבלר בגלל שהפקודות ב-C היו פשוט איטיות מדי... התיכנות ב-WINDOWS לא ממש מתאים לREALTIME. יאיר

למעלה