מבקש עצתכם לכתיבת ממשק....

patael

New member
מבקש עצתכם לכתיבת ממשק....

אני רוצה להגן על האתר שלי ע"י שם משתמש וסיסמא. יש לי טופס פשוט, הקולט שם משתמש, מבצע בדיקה מאד פשוטה ב DB : אם קיים בDB ונתוני הסיסמא זהים אז SESSION_REGISTER (USERNAME)1 בכל מקרה אחר אל תקבל אותו ותציג לו שוב את הטופס עם השגיאה. ואז בשאר העמודים האחרים, אני אני פשוט שואל (if(SESSION_IS_REGISTERED(username))==true אז תן להכנס, בכל מקרה אחר, מנע כניסה והצג לו את הטופס.... האם חסר לי משהו, זו גישה נכונה? המלצות? האם כדאי להשתמש ב INCLUDE כדי לשאול את אותה שאלה (בדיקת SESSION) בכל עמוד מחדש. תודה רבה, אבי כלומר לקצר לי SCRIPT בראש כל העמודים?

lizard

New member
תשובה (לשרתי APACHE)

הדרך הנכונה ביותר לעשות את זה היא ע"י שימוש בhtaccess של הapache. מה שצריך לעשות זה להתקין לapache תמיכה בmysql, מה הכוונה, להתקין את ה mod_auth_mysql. אחר כך אתה יכול ליצור קובץ.htaccess די פשוט : <files "*.php"> AuthName "MySQL Testing" AuthType Basic AuthMySQLCryptedPasswords Off AuthMySQLHost localhost AuthMySQLDB test AuthMySQLUserTable pass AuthMySQLGroupTable grp AuthMySQLNameField username AuthMySQLGroupField grp AuthMySQLPasswordField password require valid-user require group admi </files> עכשיו המנגנון של האפצ´י יקח את השם,סיסמא וקבוצה מהבסיס נתונים לאחר מכן, אתה יכול לשלב sessions ע"י HTTP_GET_USER HTTP_GET_PASS משהו כזה ולשים אותם ב session מקווה שהבנת אם לא אז שלח לי מייל או משהו כזה. בהצלחה מיכה

למעלה