מבקש עצה

מבקש עצה

בימים אלה אני בונה את ביתו של בני,הגענו לשלב החגורות (יסוד),גובה החגורות הוא בין 100 ס"מ במקום מסויים לבין 70 ס"מ במקומות אחרים,כידוע את החגורות האלה צריך למלא במילוי כל שהוא,אחר כך קלקר ונילון,ורק אחר כך ברזל ובטון.עשיתי חשבון שהמילוי (כ-10 משאיות) יום או יומיים טרקטור,והקלקר יעלו לי כ-10000 ש"ח,(שלא לדבר על כך שהטרקטור אמור לעלות על החגורות ועלול לעקם את הברזל ואולי לשבור את החגורות)הקבלן שלי התקשר אלי והציע לי לצקת רצפה תלויה במקום כל המילוי וכל מה שציינתי,הוא רוצה עבור העבודה רק 5000 ש"ח,הייתי מבקש הצעות לגבי היתרונות ואולי החסרונות,שטח הרצפה הוא בערך 100 מ"ר אולי קצת יותר. מה דעת המומחים

בינא

Member
מה אומר הקונסטרוקטור...???!

אינך יכול לשנות בצוע של רצפה בלי רשותו של הקונסטרוקטור = המהנדס שחתם לך על התוכניות ובוודאי שלא על-פי דעתו של קבלן... אם אתה מבצע קורות יסוד (לא חגורות) ועוד בגובה מפלצתי כזה, חזקה שיש לכם כלונסאות וקרקע שעובדת חזק (אחרת לא ברור למה יש כאלה קורות גבוהות). על קורות כאלה הרצפה תלויה, לכן לא ברור מהיכן הגיע נושא המילוי...? אם המצב הוא שיש מרווח עבודה לבצוע טפסנות לרצפה ולאחר היציקה, אפשרות להוציא את העץ, ללא ספק כדאי לבצע כך... ...במקרה כזה ניתן גם להעביר צנרת מסוגים שונים מתחת לבית...אם יש צורך בכך, אבל רק מהסוגים שמכרסמים לא אוהבים...

לבינא

הקונסטרוקטור מסכים,קלונסאות בעומק 8 מטר בקרקע סלעית ביותר,גובה קורות היסוד הגבוהות הן תוצאה של מפלס תחתון שלא ניתן היה להנמיך אותו יותר,

בינא

Member
אם הקונסטרוקטור מסכים שיוציא תוכנית חלופית

ויקח אחריות על השינוי. זה חשוב לך מאוד!!! עצות בפורום אינן תחליף לתכנון/בצוע קונסטרוקטיבי. אם לא תקבל מסמך חתום מהקונסטרוקטור ותעשה "מה שהקבלן אומר", תאבד את האחריות על התכנון ההנדסי של המבנה (!) על כל המשתמע מכך.

א. אלו קורות יסוד ולא חגורות

ב. בניא צודק - תכנון ושינוי על אחריות המתכנן בלבד. פנה אליו וקבל אישורו/הנחיותיו. ג. הטרקטור לא חייב לחבל בקורות ואפשר להכין לו רמפות גישה ממצעים. ד. יסוד כשמו כן הוא, הוא אלמנט יסודי והוא חשוב יותר מנוחות הקבלן או מ5,000 ש"ח

קח עצה

דבר עם הקונסטוקטור , בעניין שלך שהקבלן יבצע מה שיש בתוכניות , עצות מתקבלות ...עוברות לקונסטוקטור מעיין , חושב , ומחליט טוב / לא טוב בהצלחה

רצפה תלויה זה הכי טוב

אמנם הקבלן רוצה 5000 ש"ח אבל נראה לי שהוא לא מעריך נכון את עלות העבודה את העץ חייבים גם לפרק , כי יהיו תמיכות לאדמה ואסור להשאיר קשר בין האדמה לרצפה , אם קורות הקשר לא מעל הקרקע , אני לא רואה איך הוא מפרק את הטפסנות נראה לי שאתה גם טועה במחיר של 10 משאיות + טרקטור + קלקר , זה יותר מ 10000 ש"ח. דרך אגב טרקטור לא יעקם כלום , כי הוא לא צריך לעלות בכלל על קורות הקשר , טרקטור עם כף אחורית יבצע את העבודה ללא צורך לעלות על קורות היסוד. וגם אם הוא יצטרך פה ושם לעלות על קורות היסוד , זה בסדר , בתנאי שעבר שבוע מיום היציקה של הקורות . גם עם טרקטור תהייה עדין עבודה ידנית ביישור יותר מדוייק של האדמה לפני הנחת הקלקר . אני מתפלא! למה קורות הקשר שלכם כל כך גבוהות ?

אל כל עבודות הבית

בקשר מחיר אני לא טועה בהרבה,אצלנו באזור הגליל המחירים הרבה יותר זולים ממרכז הארץ,זה נתברר לי בשיחות בנושאי בניה וגם נושאים אחרים.משאית מילוי ביקשו ממני 400 ש"ח ,יום עבודה של מחפרון JCB ש"ח -1200 ש"חאני צריך יום-יום וחצי ,קלקר 30 ש"ח למטר כולל מעמ,אני צריך כ-100 מ"ר ,מבחינת פירוק העץ,אמרתי לקבלן ,הוא ענה לי כך,זה עבודה שלי,תסמוך עליי,(לדעתי חלק מקורות הקשר הפנימיים הם מעל הרצפה,ויש לו גם מקום אחד או שניים שניתן להיכנס מבחוץ אל מתחת לרצפה)הכי שמחתי מהמשפט הראשון שלך "רצפה תלויה זה הכי טוב" כי כך עזרת לי לשכנע את הבן שלי להסכים לרצפה תלויה. אגב הסיבה שכל כך חששתי מטרקטור שיעלה על קורות הקשר היא כי חלק מקורות הקשר (הפנימיים) הן באוויר,וחששתי שהן ישברו מכובד הטרקטור,

כל המטרה של הקלקר היא הפרדה מהקרקע

כי אם הקרקע עולה או הבית שוקע קצת , הקלקר נשבר ובכך לא נגרם נזק למבנה אם הקבלן עומד במחיר של 5000 ש"ח תן לו את העבודה, בתנאי שהוא מסיר את העץ לאחר היציקה .

למעלה