מבקש עיצה

r o n35a

New member
מבקש עיצה

הגדולה שלי בת 12. נראה שמשבר הגירושין פגע בה מאוד, ולמרות שחיצונית היא מראה שהכל בסדר בפנים מתחוללת סערה. יום שישי בעקבות ויכוח שהיה לי איתה היא החלה לבכות ואמרה: "כולם חושבים שאני גדולה והכול ברור לי , אבל לא הכל ברור לי ולא מסתדר לי וקשה לי עם הגירושין שלכם"(אנחנו כבר 3 שנים אחרי). אני מרגיש ויודע שיש "פצע" בנשמה שלה . פניתי לאקסית לשיתוף פעולה לטיפול בילדה ,היא דחתה אותי בטענה שהילדה בסדר גמור,ולדעתה הבעיה היא שלי. החלטתי לפעול חד צדדית השאלה מה אני עושה??? שיחה ביננו (ביני לילדה)??? פסיכולוג ילדים??

galia1962

New member
אני בעד טיפול פסיכולוגי לילדה

אם היא מוכנה לזה זה יכול לעזור לה מאוד לשחרר לחצים לדבר על מועקות לקבל כלים להתנהלות רגשית נכונה יותר

קטי30

New member
../images/Emo45.gif גם אני בעד ובכלל העירנות שלך

והנכונות להקשיב לה מקסימה אבל בכל זאת חושבת ששיחות עם איש מקצוע בהחלט יכולות לטרום ולעזור לה.
קשה ללא שיתןף פעולה מאמינה שתצליח למרות הכל לעזור לה.

Rinattt

New member
כן

שיחה בניכם מרגשת, זה מה שהיה לי עם הגדולות, לאחריה הבאתי פסיכולוגית ילדים, זה עזר! בהצלחה...

Revolter

New member
אי אפשר לעקוף את האמא

אין ספק כי טיפול רגשי יכול לסייע לה מאוד. בין אם מדובר בפסיכולוג או בטיפול מעט שונה (פסיכודרמה וכדומה) אבל לדעתי אתה לא יכול לשלוח אותה לטיפול, ללא הסכמה מפורשת של האם.

n o g a1

New member
דעתי

הילדה שלך פרסה לרגליך "שטיח אדום" לשיחה. היא למעשה הזמינה אותך לשוחח איתה על רגשותיה. התשובה לשאלתך בידיה , היא זו שתוביל אותך. שיחה בינכם נחוצה . שווה לבדוק איתה , מה היא הייתה רוצה? איך אפשר לעזור לה להרגיש טוב יותר? פסיכולוג יכול לעזור לך להגיע אליה, לגעת באמת , להפגיש אותכם במקום אחר. דעתי על פסיכולוגיה לילדים : הנושא עדין .אין ספור פעמים שאלתי את עצמי האם כהורה אנו רשאים לשלוח ילדים לפסיכולוג , האם יש לנו את הזכות לבקש מאדם להכנס לנפש של ילדינו (אני מדברת על מקרים לא קיצוניים). חשוב לשלוח לאדם מקצועי ביותר , ליעוץ נקודתי , להיות עם היד על הדופק , לוודא שאם פותחים שם בתהליך ידעו לסגור אותו ולא ישאירו ילד עם נושאים פתוחים כשהנזק עשוי להיות גדול ביחס לרווח. נראה לי תמיד שעדיף לנו ההורים להתייעץ אלא אם כן מדובר על מצב מאד קשה או רצון מפורש של הילד.

../images/Emo31.gif

לא בעד טיפול פסכיכולוגי מאמינה שאתה בתור אבא שלה..יבין את נפשה בצורה הטובה ביותר. שים אותה על" הספה" והיא תדבר.-מתכוונת לומר שבכל מצב אם זה זמן איכות שלכם..בטיול..בבית..בשעת משחק..אלו הזמנים שהלב ניפתח והשיחה הכי אמיתית תהייה בינך לבינה. חושבת שאתה אפילו יכול לזום שיחות וגם רצוי שתעשה זאת. שום פסיכולוג לא יוכל לתת לה את החיבוק..האהבה ואוזן קשבת כמו שאתה תוכל.

ל י M ו ר

New member
אני בעד

שתתייעץ אתה לבד עם פסיכולוג ילדים או כל איש מקצוע אחר,מנסיון זה עוזר המון. שתקבל את הכלים איך לגשת ולעזור לילדה. לא בעד לקחת את הילדה בעצמה כי גם כך נראה שהיא עוברת לא מעט. ולידע כללי היום כל פסיכולוג מבקש אישור משני ההורים לטיפול בילד. המון בהצלחה.

Ianp

New member
קודם כל טיפול פסיכולוגי לילד דורש

הסכמה של שני ההורים אלא אם מדובר במקרה חרום. שנית, לפני שמערבים את הילדה עם פסיכולוגים, כדאי שאתם תלכו לייעוץ. אם גרושתך סבורה שלילדה לא נחוץ טיפול אז אולי תסכים שאתם, שניכם, תשוחחו עם מישהו בעצמכם, בלי לערב את הילדה. בלי קשר, שיחה בינך לבין הילדה תמיד טובה וזה אפילו הרגל טוב. בלי לחץ, אבל פשוט שתדע שהיא יכולה לדבר איתך על הכל בלי שום שיפוט מצידך.

הילדה כבר אמרה לך

היא ילדה והיא מזכירה לך שהיא ילדה ורוצה שתתנהג אליה כאל ילדה ולא כל מבוגרת. מה לא ברור לך במה שהילדה שלך מבקשת, הילדה שלך לא זקוקה לשום פסיכולוג לדעתי... אולי באמת אתה וגרושתך זקוקים לייעוץ איך להתייחס אל הילדה כאל ילדה ולא כאל מבוגר. כיון שגרושתך לא מעוניינת לקחת חלק.. אז תפנה אתה לייעוץ שילמד אותך איך להתנהג לילדה כילדה ולא כאל מבוגרת. היא ילדה, תדאג לה, תפנק אותה, תשחק איתה, תפנק אותה, תדבר איתה, תלמד אותה - היא עדיין ילדה שצריכה להאחז וללמוד. בהצלחה

למעלה