מבקש עיצה

neptunian

New member
מבקש עיצה ../images/Emo42.gif

שלום חשבתי לאחרונה שכדאי לי אולי לנסות טיפולי הילינג. אני נמצא בתקופה של שינוי אבל חווה תקיעות ולא ממש זורם עם השינוי. מה שהביא אותי למחשבה שיש דברים מהעבר שאני לא משחרר דברים שכדאי לנקות. אני נמצא בטיפול פסיכולוגי שמנסה להתמקד בהווה אבל ההבנה שלי אומרת ש"עבר" שלא טופל ממשיך להשפיע מתחת לפני השטח. אז חשבתי שאולי הילינג יכול לקדם נושא של ריפוי רגשי שחרור רגשות ואולי עבודה על צ'קרות. אני חווה לא מעט תסכול בגלל שאני יודע כבר מזמן שאני צריך לעשות שינוי אבל משהו מושך אחורה. מה דעתכם האם הילינג יכול לעזור לי?

Balancedflow

New member
אני בהחלט חושבת שהילינג יכול לעזור לך,

מה ההתלבטויות שלך לגבי הנושא?

neptunian

New member
ההתלבטות שלי

אני כרגע נמצא בתקופה של התלבטות ורוצה להקל על ההתלבטות אתם אומרים ללכת עם נטיית הלב ואני מרגיש שהלב" קצת" עמוס אני מאמין ש"לב" שהוא משוחרר ממטענים רגשיים יותר זורם והרבה פחות מתלבט...זה הכיוון אליו אני רוצה להגיע. מכאן אני מחפש דרך עבודה אנרגטית להאיץ את התהליך כי אני חושב ששיחות לבד זה לא מספיק. בכל אופן אשמח לקבל המלצות למטפל שמתחבר לתפיסה שלי. יום נפלא

מנסיוני

אין לי ספק שההילינג יכול לקדם אותך ולשחרר את התקיעות שאתה מצוי בה הלית וייל מטפלת הוליסטית הילינג, IPEC ) www.halit.co.ilאתר בהקמה)

doingood

New member
אני יכול מאוד להזדהות איתך

גם אני חווה עכשיו תקופה לא פשוטה של שינויים ושחרור העבר המכביד. אני בהחלט נעזר בהילינג, ומייעץ לך ללכת עם נטיות ליבך. יש פה בפורום מספר הילרים טובים שאתה יכול לבחור מתוכם, וכמובן יש עוד רבים וטובים אחרים. נשמח לשמוע ממך ועל ההתקדמות שלך. רק טוב.

Araknid

New member
לדעתי האישית..

למרות שהילינג הוא כלי נהדר(על שלל הצורות והשימושים השונים), עדיף לדבוק בטיפול הפסיכולוגי ופשוט ליידע את הפסיכולוג במסקנות השונות בשביל שיוכל להתמקד בנקודות שדורשות טיפול. כי אם לא תגיד לו, אני חושב שהוא ימשיך איתך באותו התהליך, ולא תגיד לפשרה שחיפשת. תעזור לו\ה לעזור לך. שוב, הילינג רק יתרום לך! אך לעיתים פשוט אין צורך כשיש כבר פיתרון בהישג יד. אני פשוט חושב שעדיף להתרכז בתהליך שאתה כבר עובר, ביחד עם חשיבה פנימה והתחשבות באיך שאתה מרגיש לשם הכוונה, ולא לשלב טיפול נוסף בשביל שתוכל לרכז את מלוא תשומת הלב בטיפול שאתה כבר חווה. בשביל לא להסיח את דעתך מהעבודה שכבר הושקעה בטיפול הפסיכולוגי ובדרך שעברת בו. אני כמובן לא יודע במה מדובר בעברך שמפריע לך ואולי אם הפסיכולוג לא עוזר אז עדיף שתבוא באמת לטיפול מסוג אחר. מה שכן, עדיף שקודם תסיים את זה כמו שצריך. :) כל טוב ובהצלחה!

לא ממש מסכימה איתך.

שילוב של הילינג וטיפול פסיכולוגי יכול לעשות פלאים לטיפול הפסיכולוגי (מנסיון). ההילינג, מהיותו משחרר מקבעונות באופן לא מודע מאפשר לשנות את זווית המבט ומאפשר למטופל להסתכל על עצמו בצורה אחרת. תובנות שאנחנו מקבלים בטיפול הפסיכולוגי אבל לא יודעים איך לממש בחיים הופכות להיות יישימות דרך ההילינג.

Araknid

New member
כמו שציינתי..

זו רק דעתי האישית. אני בהחלט מקבל את האופציה לכך שטיפול משולב עלול לעזור ואני חושב שציינתי את זה. אך אני אמרתי את מה שאמרתי מסיבה עיקרית וספציפית. לי אישית היו לא מעט בעיות רגשיות ומה לא, ואני חושב שלפעמים צריך להתמודד עם זה כי אחרי הכל לא מדובר במחלה סופנית. :) זה נתן לי כתוצאה מכך הרבה כלים להתמודד עם בעיות דומות שבאו לאחר מכן. לפעמים כשמדובר בפן הפסיכולוגי של בעיות, זה תמיד טוב לפתור את הבעיה בעצמך בלי "עזרים" מהצד. כי אתה לומד לקח להבא וכלים לפתור בלי להעזר באחרים. מפה הדיעה שלי נובעת. אינך מוכרחה לקבל אותה, מן הסתם. :p

neptunian

New member
יכולים להיות יתרונות וחסרונות לכל טיפול

תפסתם אותי בשבוע שאני ממש מאוכזב מהמטפלת. יש לי בעיה עקרונית בטיפול והוא שהמטפלת לא מבינה את השפה שלי ולא מדברת במונחים שלי רוב הזמן היא בכלל לא יודעת על מה אני מדבר ויושבת מולי בגבות מורמות...זה מעייף ולא נעים שאתה לא מרגיש שמבינים, שלא לומר מקבלים את הדברים שלך... השבוע רציתי לשתף אותה בחלום שחלמתי ונראה לי משמעותי והיא הציעה לרדת מזה ובכלל לא רצתה להתייחס, שאלתי אותה למה היא לא רוצה ולא קיבלתי תשובה מנומקת. כשיצאתי מהפגישה הבנתי שנפגעתי ולא שיתפתי אותה במה שהרגשתי בקיצור אכזבה וזה עוד דיי בהתחלה. אולי מטפלים בהילינג לפחות יבינו את השפה שלי כי אחרי הכל טיפול הוא ברובו בנוי על תקשורת. מה דעתכם?

Araknid

New member
אני לא יודע במי מדובר..

ואולי עדיף שכך, שזה ישאר בעילום שם. יכול מאוד להיות שפשוט נפלת על מישהי בשבוע או יום עמוסים. זה קורה. מטפלים או לא הם בכל זאת אנשים. אני לא יודע איך היא בדרך כלל מתפקדת איתך(כי זה לא נשמע שהגעת פעם ראשונה אליה), אז לך תדע, הכל יכול להיות. מה שכן, אני לא בטוח איך אחרים פונים לבעיות, אך אצלי אישית השיחה בהחלט חשובה ותורמת. אפילו רק בשביל להתחבר טוב יותר לבנאדם ולתדר שלו. אך לעומת זאת לא הייתי ממהר לשפוט את הביצועים של הגברת שמטפלת בך בגלל שבתור המטפלת, ולא סתם מישהי, היא כנראה יודעת מה רלוונטי ומה לא. יכול להיות שהיא פשוט הייתה באמצע תהליך וזה הפריע ואולי היא פשוט הייתה צריכה לומר את זה בצורה מעודנת יותר. :p אך הנקודה נשארת זהה. הכי חשוב זה מה יוצא לך מכל זה בסוף הטיפול, ולא אם היא הקשיבה בציפייה והקשבה מלאה לכל דבר ודבר שהיה לך לומר. יש רגעים במהלך טיפול ששקט שווה זהב, וריכוז בתהליך המתבצע. :) זו דעתי בגדול.(ביחס לפירוט שנתת לגבי מהלך הטיפול שקיבלת)

neptunian

New member
ידידי, לא עלה בדעתי להזכיר שמות

ואגב , אתה אומר לסמוך על המטפלת שהיא יודעת מה רלוונטי ומה לא. אני הייתי נזהר מהאמירה הזאת. זה חשבו לתת אמון במטפל אבל גם להיות קשוב לעצמך. אני שומע סיפורים של מטופלים שהולכים שבי אחרי מטפל... ששערותיי סומרות. אני הוא שיודע מה רלוונטי לי ומה לא המטפלת נמצאת שם בשביל לעזור לי לדעת. המטפלת היא לא גורו שלי שאני נשמע להוראות שלה

Araknid

New member
אני חושב שפשוט..

הייתה לנו אי הבנה ולא ירדתי לסף דעתך ואתה לקחת למקום אחר את מה שהתכוונתי אליו. אני פשוט אנסה להיות מפורט יותר, אם זה אפשרי, בדיעותי בעתיד. כל טוב ובהצלחה עם הטיפול :)

אולי תוספת קטנה...

החברים פה שלחו אליך הרבה אהבה ואני רוצה להוסיף על זה עניין שממש קפץ לעיני בזמן שקראתי את ההודעה שלך - יש סתירה שנשמעת כמו עיקר העניין עבורך. עבורך, העבר מעצב את ההווה. העבר משפיע על ההווה, במובנים מסויימים העבר הוא ההווה. לכן, נשמע לי לא נכון להגיד לך שהעבר אינו רלוונטי. אתה צריך להבין גם, שמבחינה אנרגטית, אין הפרדה בין זמנים, אין עבר והווה. הכל אחד, הכל עכשיו. לכן, נשמע לי נכון שאתה תכוון את הטיפול ושהמטפל שלך לא יחליט עבורך מה רלוונטי לטיפול. הילינג, לדעתי, בהחלט יכול לעזור. רק, כמו שאני אומרת תמיד, לבחור מטפל שיש לך חיבור אליו. הצלחה רבה!

neptunian

New member
תודה, העבר הוא אכן מקור של ידע שימושי ../images/Emo24.gif

וגם לעתיד. כן אני בהחלט מבין שברמה המהותית אין באמת הפרדה בין הזמנים ההפרדה קיימת לטובת הלמידה שלנו. באתי לטיפול מתוך אינטואיציה שהעבר משפיע על ההווה. המטפלת רואה בעיסוק בעבר בריחה מהמציאות. ומה שאמרת בכלל נחשב בעיניה כפילוסופיה ובעיניי דווקא פרקטיקה. זה הכל ענין של רמת תודעה. הרי מה שאני מנסה לעשות זה פסק זמן כדי להבין מאין באתי לאן אני הולך...אחרת החיים הם אוסף של פעולות מתוך דחף לעשות. אני רוצה להתבונן על המעשים שלי בעבר וללמוד מהם....זו גם דרך להעריך את מה שעשיתי ולא להתמקד רק בתחושת כשלון למשל. עכשיו את מבינה מהי התחושה של לפגוש אדם שלא מדבר בשפה שלך? זה מתסכל אבל אני סומך על עצמי שאעשה את הבחירה הנכונה. שבת שלום

doingood

New member
מה שיפה בטיפול הילינג הוא שהוא משלב

בתוכו גם "פילוסופיה" או דרך מסויימת להתבונן על העולם, על עצמינו, ועל החוויות שקורות אותנו, גם שיחות, וגם כלים נהדרים ושימושיים לטפל בבעיות מן השורש. הילינג זו דרך מעשית מאוד לשנות פרספקטיבה ולהתמקד דברים שחשובים לך, ומתוך המקום הזה לעשות את הבחירות שהכי טובות לך. באמצעות דמיון מודרך אפשר לחזור לחוויות העבר ולדלות מהן את הידע הדרוש לנו היום לשם שינוי ההווה. זו גם מנוחה קצרה מכל המאורעות הקטנים והגדולים בחיים והזדמנות לשאול את השאלות הגדולות. נשמע שאתה בדרך הנכונה, עבורך. שבת שלום.

הילינג יכול לעזור...

... אבל חשוב שיהיה משולב עם שיחות, על-מנת להתמקד בבעיות. במידה שהבעיות מהעבר עשויות להיות קשורות בגלגולים קודמים, ניתן ורצוי לשלב גם טיפול כזה. יחד עם זאת, מומלץ להמשיך גם בטיפול פסיכולוגי, אשר אינו סותר טיפולים אנרגטיים-רוחניים.

avivitko

New member
המלצה חמה

לדעתי ומנסיוני,אין מה להשוות בין טיפול אנרגטי לכלום,ובטח לא לטיפול פסיכולוגי. אני מטופלת אצל בחורה מקסימה,מטפלת ב-bat ,איזון אנרגטי ושחרור ריגשי, היא משתמשת גם באימון תוך כדי,ופשוט קורים ניסים.שמה דלית ואני בטוחה שהיא תענה לך על כמה שאלות בשמחה 052-3358367 טיפול אחד שווה עשרים שיחות אצל פסיכולוג(בלי להעליב) הטיפול נוגע בשורש,פועל מהמקום העמוק ביותר ומשחרר ממליצה בחום ומאחלת לך הצלחה והתקדמות אביבית

למעלה