מבקש עזרה

tapas tapas

New member
מבקש עזרה

בפורום זה נאמר לי שיש עבודת דוקטורת של גרהם פיליפס על נשקים מתקופת הברונזה במזרח התיכון. ניסית לחפש בקטלוגים של הספריות בארץ אבל לא מצאתי. ניסיתי גם לשלוח מייל למחבר עצמו אבל הוא לא עני לי, גם בפורום שלו לא הצלחתי לשלוח הודעה (היא מותנת באישורו), בנוגע לזה אני עדיין מברר מה היתה הבעיה. ישנם אנשים או חנויות שמתמחים במציאת ספרים ישנים, אז חשבתי לחפש אצלם. כרגע אני לא זוכר איך קוראים להם. אבל בכל מקרה, לפני שאני מחפש אצלם, הייתי רוצה לדעת אם יש לכם עוד פרטים על העבודת דוקטורת הזאת? איזה עותקים יש לעבודה הזאת? האם העותקים שלה היא בצורה של ספר/חוברת? האם יש בכלל יותר מכמה עותקים בודדים שלה? אודה על כל עזרה.

eshir31

New member
עבטדות דוקטוראט

כעיקרון, את עבודות הדוקטוראט ניתן לאתר באוניברסיטה בה נכתב. חלק מהעבודות עובדו לספרים, אך לא כולם. נסה לאתר ספרים של מחבר בספריות האקדמיות בארץ, בעיקר ספריות ארכיאולוגיות. ייתכן שתגלה שאחד מספריו הוא עיבוד של עבודת הדוקטוראט שלו ואז תוכל להשתמש בה. את עבודת הדוקטוראט עצמה יהיה הרבה יותר קשה לאתר (במיוחד אם היא נכתבה באוניברסיטה בחו"ל. בהצלחה,

דיסטרציות

מתוך המסוף/ מחשבים באוניברסיטה אפשר לחפש תיזות ודיסטרציות. אם תרצה אוכל להסביר לך כיצד, המנוע חיפוש מחפש ברוב צפון א מריקה וחלק ממדינות אירופה.

tapas tapas

New member
אוקיי, כנראה שהיה בילבול

שאלתי את גרהם פילפס בעצמו במייל, והוא אמר לי שהוא לא יודע כלום על כלי נשק מתקופת הברונזה. אז כנראה שהעבודה הזאת שדובר עליה נכתבה על ידי מישהוא אחר. איך אני יכול למצוא עבודות שמסכמות פרטים על ממצאים ארכאולוגים שנמצאו במזרח התיכון בתקופת הברונזה. במיוחד כלי נשק. האם אין מנוס מלחפור בעצמי בדוחות על אתרים ארכיאולוגים? האם אתם חושבים שיהיה אפשרי למצוא תזה או דיסטרציה (מה זה בכלל?) על כלי נשק מתקופת הברונזה במזרח התיכון?

gadi7

New member
מדוע אתה מצפה

שיאכילו אותך בכפית, במקום שתטרח ותבדוק בעצמך ? מישהו אחר השקיע זמן (הרבה), עבודה ועמל ואתה תבוא , תסתכל ותעתיק ??? אם נושא מידות הנשקים באמת חשוב לך ולא מדובר על סתם קפריזה, לך ובדוק בעצמך. אתה מתמזמז עם השאלות הללו כבר כמעט שבועיים. אתה יודע כמה דו"חות חפירה אפשר לקרוא בזמן הזה ? (רמז, יותר מאחד ליום). אם אין מנוס, אז אורי גרוס... יאלה קדימה לעבודה. אפילו דוד גוגל יכול לעזור לך, אם רק תקליד Bronze age weapons. הנה רק דוגמא אחת

tapas tapas

New member
ואני לתומי חשבתי

שהאקמדיה נועדה בשביל לקדם את המדע והידע, ולא רק לעשות עבודות ומחקרים ולהסתיר אותם בכספת כדי שאף אחד לא יראה ויעתיק. דווקא אני חושב שאם מישהוא יתעניין בעבודה שאני עשיתי אני ארגיש טוב עם זה, שהעבודה שלי תרמה איכשהוא לעולם האקדמי ולא עשיתי אותה רק בשביל לקבל ציון. האתר שהבאת הוא טוב, אל תחשבו שלא חיפשתי בגוגל. אבל אני לא מצליח למצוא אתרים עם פרטים כמו שהבאת באתר. ויש סוגים רבים של נשקים שהייתי מעוניין לדעת פרטים עליהם. והנה אני אתן לך טיפ. רוב הדברים שתרצה לעשות בנוגע למחקרים ועבודות, זה דברים שבאיזשהוא מקום מישהוא כבר עבד על זה, ולכן יותר יעיל לכולם זה שלא תמציא את הגלגל מחדש. ויותר מזה, זה די מיותר לעשות את אותה העבודה שמישהוא אחר כבר עשה. REUSE זו מילת המפתח. ותודה על העזרה.

Y. Welis

New member
נגעת בנקודה נכונה - חלק גדול מהידע

האקדמי האיכותי קבור בכתבי-עת נידחים וספרים שיוצאים רק לספריות. בשנים האחרונות חלקו מתחיל להופיע אונליין, ומדענים שהרשת היא מדיום מוכר להם, מפרסמים לא מעט אונליין (יש גם כמה מרצים מקומיים שהחליטו להציב את מאמריהם אונליין באתריהם האוניברסיטאיים, ולמרבה השימחה גוגל מפנה אליהם די מהר, מה שמעיד על העניין שהם מעוררים). הבעיה היא שעיקר החומר הישן קבור באותם כתבי-עת (חלק לא קטן מהם, בעיקר במדעי הרוח, לא קיים בכלל בארץ ומחייב הזמנה מחו"ל או אפילו נסיעה), קשה לקיטלוג (זכורה לי עבודת איסוף הביבליוגרפיה שערכתי בנושא מאלורי - עניין של שבועות. אולי כדאי שאציב אותה אונליין) ומחייב מעבר על חומר מודפס רב וצילומים כדי לארגן את הכל. בתחום אחד ידוע לי למשל על 'גילוי מחדש' של דברים, רק משום שהמחבר לא ידע שמישהו כתב לפניו מאמר באותו נושא, משום שלא היתה ביבליוגרפיה מלאה של מאמרים בתחום. יש לקוות מאוד שמרבית הפירסומים האקדמאיים העתידיים יופיעו אונליין (ולו בתשלום, כמו שחלקם כיום אכן מוצעים), ולא נחלתן של ספריות רחוקות או ספרנים מקצועיים.

מה פתאום

גם נוגע בנקודה חשובה וגם סותר את עצמך. או שכבר כולם עבדו על הכל לפניך, או שאתה כן מחדש - כדאי שתחליט לפני שאתה כותב... דבר שני, אתה מחוייב לחדש, או להאיר מחדש ולהעלות שאלות חדשות על מה שאתה חוקר. אני כרגע עובד על שאלת המחקר שלי לדיסטרציה, והמנחה שלי מחייב אותי לחדש, ומעבר לזה - אני מחייב את עצמי לחדש בתחום אותו אני חוקר. נכון שכתבו על הנושא שלי לפני, אבל עדיין הם לא שאלו את כל השלות ולא מצאו את כל התשובות. זה טיבו של מחקר, לא למצות את הנושא, אלא להפיק ממנו את מלוא האפשר בגבולות הזמן בו אתה כותב, להאיר פינות נסתרות, להעלות שאלות שיכולות להיטיב, הערך אינו מוחלט. אין טעם לכתוב משהו שכבר נכתב, אך אין זה אומר שאתה לא צריך לכתוב על מה שכבר נכתב, אלא לחדש על משהו שכבר נכתב, כי אם כך, מה הטעם בקיומה של האוניברסיטה אם הכל נכתב כבר על הכל ?!?? ואני אסיים במשפט שנכתב על לוח חומר במסופוטמיה לפני כ- 5000 שנה לערך, ומלווה אותי עד היום כמשפט מעודד ומפרה, והוא משפט הרלוונטי עד היום (בתרגום חופשי - וציטוט חופשי מאחר ומהקור אינו לפני כרגע): "מה אוכל לכתוב עליו לא נכתב, מה אוכל לשיר עליו ולא שרו אותו לפני" ואם זה מה שכותב מי שכותב לפני כ-5000 שנה, איך נוכל אנו לצפות את מה שלפנינו, כמו שהוא לא צפה את מה שקרה מימיו עד ימינו?

דיסטרציה

דיסטרציה=עבודה לקבלת תואר דוקטור. באמת נראה שאתה מבולבל מעט. לך לאחת האונברסיטאות בארץ, בכל ספריה בכל אוניברסיטה יש בקומת הכניסה מרכז יעץ ותשאל איך מחפשים תזות במאגר, אכן במקום להתמזמז ולבזבז את זמנך וזמננו עם השאלות האלו כל הזמן תעשה משהו בעניין... ENJOY

למעלה