מבקש עזרה

מבקש עזרה ../images/Emo16.gif

אמא של חברה טובה שלי נפטרה ואני מנסה למצוא קטעי קריאה מתאימים. יש בסדרת ספרוני "ספר לכל אירוע" (לאמא היקרה לי מכל, לסבתא החביבה, אחותי הקטנה והמתוקה, החתול הכי יפה בעיר, כאלה...) אחד שמתייחס למוות והוא דווקא די בסדר אבל אני רוצה עוד משהו, מעבר, שעוסק בפרידה מאדם קרוב, רצוי מאמא. קצת ביזארי על הבוקר, אבל זה מה יש. תודה על העזרה.

גנגי

New member
כמו שכולם כבר יודעים כאן

כל הקטעים המורבידיים שלי עוסקים באבא.... והם גם קצת ציניים מדיי לצורך העניין. אולי יתאים ציטוט מ -"למאטיס יש את השמש בבטן"?

shellyland

New member
משום מה היחידים שעולים לי כרגע בראש

הם כל שירי המוות והמחלות של המשורר הגאון יובל רבין מתוך ספרו "חוצן אנאכרוניסטי". "אנשים כל הזמן מתים"

zimes

New member
אם תתעקש - אולי אוכל למצוא את זה

מנוקד. ואם לא אני - נסנג'ר את ת"ע. הנה דוגמה: בפעם השניה סבתא שלי הלכה ומתה. לא גססה - מתה בהלך כמה שנים במהלכן מת סבי. וכשלבסוף מתה פתאום מת הוא בשנית. ואחד מבודח מדי, לטעמי, לצרכיך: אנשים כל הזמן מתים/יובל רבין (הגאון) עוד אדם טבע, כבר מנין מנינם היום, היה גם צמד איקרוס ודדלוס, שלא לדבר עם החולים, הזקנים, הטעויות, התאונות. יש עכשיו כנראה מבצע אצל האדס. יש שם עוד.

הנה עוד אחד

יש עוד, אבל אני לא יודע אם הם יכולים לשרת אותך למקרה שתארת. יש גם המון שירים של חלפי שעוסקים במוות, אבל גם מהם לא עולה במוחי אחד שיתאים למקרה שתארת. אולי זה יתאים: הצהרת הון לפני הוצאה לפועל\יובל רבין "חוצן אנכרוניסטי" בסך הכָּל מה כבר יש לוֹ, לָאדם זוג הורים, חיים או מתים, משפחה שֶׁנִלְוֵית, חברים. בסך הכל מה כבר יש לוֹ, לָאדם הבלים של רכוש, אולי גם מָמוֹן שחָסַך בְּעמל או מתוך עזבון. בסך הכל מה כבר יש לוֹ, לָאדם דברים שלָקח, זכרונות שזרק, שירים שֶׁכתב, שירים שמחק. בסך הכל מה כבר יש לוֹ, לָאדם המת, שהותיר את כל שהיה לו עפר, כמה אבנים, גם זה אין לוֹ לָאדם המת. עכשיו הוא, הוא דבר שיש לוֹ לְאדם.

שאלתי פעם ואשאל שנית ../images/Emo141.gif

זה לא אתה, שכיכב פעם בפורום סרטים עם הניק "עוגי" או "UGI" ?

גנגי

New member
יש לי תחושה

שאני יודעת מי זה כן, אבל אנ'לא בטוחה, אצטרך לברר. או כמו שאמרה מישהי שאני מכירה : יש לי רגשי נחיתות שזה ההוא, נו... (והמתעקשים יוכלו לצרף את זה לשרשור ההוא, נו...)

nutmeg

New member
אני בטוחה שתוכל למצוא

משהו גם בשני הקבצים האחרונים של אגי משעול - הקובץ הלפני אחרון, זה המרהיב עם האמנות, היא מתחילה את תהליך ההפרדות מהוריה. בקובץ האחרון פרידה.

גנגי

New member
עדיין רלוונטי?

כי מצאתילך שיר נפלא של אהובי (חנוך לוין): סוף דבר אחרי החתונות והשמחות והמצוקה והתפילה והרווח והעֱנות ותפילת העניים וברכת העשירים, הנה בא הסוף, והוא רע יותר משחשבנו ורע יותר לא יכול להיות. מי האיש אשר בנה בית חדש חלך וישוֹב אל סופו; מי האיש אשר נטע כרם ילך וישוֹב אל סופו; מי האיש אשר אירַשׂ לו אישה ילך וישוֹב אל סופו; מי האיש הירא ורך הלבב ילך גם הוא וישוב אל סופו. כאן לא תם השיר, אבל נראה לי שעד כאן זה יתאים, כי אחרי זה אהובי מתחיל להיות פרוע כמו שרק הוא יודע, וזה כבר עלול לא למצוא חן בעיני שארי הבשר של הנפטרת...

אוֹחַ

New member
רבים הם הכותבים המושפעים מילדותם

ב'חיידר', אך הוא (חנוך לוין) לקח הכל כ"כ רחוק...
בספר "הג'גולו מקונגו וטיפוסים אחרים", יש לו שיר שהולך ככה: ... יודע הוא שתי לשונות - לשון-הפרה, שאכלת אתמול, ולשון בעלך, יהושע גרנות. (אין לי אומץ לכתוב את ההתחלה
). בכל פעם שאני נזכר בזה, אני מתפלץ מחדש.

למעלה