מבקש לשמוע דעתכם

orion111

New member
מבקש לשמוע דעתכם

האם כדאי להמשיך לתואר-2 במנה"ס לאחר שהתואר ה-1 היה בנושא כלל לא קשור לנושאי כלכלה/כספים, כי יש לי הרגשה שלמרות שזה טוב כתואר-2 אולי יותר מכל תואר אחר עדיין תהיה עדיפה מתמדת לבוגרי כלכלה/חשבונאות/מנה"ס ואז כל ההשקעה לשוא...עד כמה אני צודק? האם מישהו/מישהי עבר המסלול וכו'? תודה רבה ויום טוב.

H20

New member
לא עברתי את המסלול הזה, אבל זה

מקובל לעשות תואר שני במנהע"ס אחרי תואר ראשון בתחום אחר. כנראה יש לזה שימוש. במה התואר הראשון שלך?

orion111

New member
מדע המדינה ותקשורת

מבלי להתייחס ספציפית כמובן שמעתי על הרבה "מקובלויות" ואח"כ שמחפשים רואים שאין מה לעשות עם התואר...לכן שאלתי היותר ממוקדת. תודה על ההתייחסות בכל מקרה -:)

ניהול

מנהלים יש בכל ארגון אפשרי. בארגונים בעלי אופי כלכלי אכן יועדפו בוגרי כלכלה-חשבונאות, אך יש די ארגונים אחרים. הנסיון מראה שבעלי תואר שני במינהל עסקים שהתואר הראשון שלהם בתחום אחר משתלבים בניהול.

תגובה

המצב הוא כזה אני תוהה האם אולי כדאי לי לחזור אחורה ולאחר ה-BA דווקא לשוב ללמוד מנה"ס לתואר-1? ממש, אבל ממש לא!! אם ללכת על תואר ראשון נוסף זה רק אם תלך לכלכלה או חשבונאות. תואר ראשון בניהול- לא. עדיף שני שידרוש ממך בכל מקרה השלמות מהתואר הראשון. באת"א למשל יש לימודים לתואר אחר תואר בכלכלה. אני פשוט עובר על העתונות/אינטרנט ואני רואה שכמעט כל הדרישה היא לבעלי תואר 1 במנה"ס/כלכלה/חשבונאות. החשש הכי גדול שלי הוא שאחרי 3 שנים כאלה קשות באוניברסיטה - אמשיך ואלמד לתואר-2 שאולי לא יהיה בעל ביקוש רב. ערבויות איש ,כמובן, לא יכול לתת לך. תואר שני במינהל עסקים מאפשר בד"כ להשתלב בתעסוקה הולמת. שאלה 2-האם זה נדמה לי או שהמצב "לאקדמאים" רגילים נניח לא הנדסה/משפטים/פסיכולוגיה הוא ממש קשה? נכון. שנות המיתון הקטינו את הבקוש בכל התחומים. ישנם סימנים לתחילת יצחיאה מהמיתון, ונקווה לטוב...

למעלה