מבקש ייעוץ

focus3

New member
מבקש ייעוץ

‏\‏\\ אומרים אין הברכה שורה אלא על דבר שבנסתר, ואני לא הסתרתי את מטרותי כי היה לי קשה לשמור בבטן ועכשיו באמת אין על זה ברכה. מה אני עושה, להתחיל להסתיר מחדש? אני יודע שזה מה שנכון אך יש לי בעיה שכל דבר אני משתף וחייב לפרוק. תודה.

שלום לך, focus3

אמרת: " אומרים אין הברכה שורה אלא על דבר שבנסתר"- מיהם אותם "אומרים"? האם יש סיבה כלשהי שיהיו בהכרח צודקים בדבריהם? חשוב על-כך... האם בכל מטרותיך, שאותן לא הסתרת, לא ראית ברכה? האם מעולם לא היתה לך מטרה, שלא הסתרת, וכן ראית בה ברכה? ומה באשר למטרותיך הנסתרות? האם בהן תמיד ראית ברכה? כלומר: האם אכן תקף הכלל: מטרה שאני מסתיר- אראה בה ברכה, ומטרה שאיני מסתיר- לא אראה בה ברכה? האם אתה שם לב להכללות שאתה יוצר במחשבתך? באופן כללי, לדעתי, מוטב לשקול אילו דברים/מטרות כדאי לשמור לעצמנו ובאילו דברים אפשר, ואפילו כדאי לנו, לשתף אחרים. שיתוף אנשים נוספים במחשבותינו/מטרותינו/לבטינו עשוי להועיל לנו ואף להאיר בעבורנו נקודות שלא חשבנו עליהן. יחד עם זאת, במקרים מסויימים (ועם אנשים מסויימים) השיתוף הזה עלול להזיק ולהפריע לנו. לכן אני סבורה שמוטב להפעיל שיקול דעת- מתי ואת מי לשתף בעניינינו, ומתי ואת מי לא כדאי לשתף. אתה טוען: "יש לי בעיה שכל דבר אני משתף וחייב לפרוק". גם כאן דבריך נוטים להכללה; האם אתה אכן משתף בכל דבר? האם מעולם לא היה דבר-מה שלא שתפת בו אחרים? אם אי-פעם היה דבר שכזה, משמע שאין לך כל בעיה והשיתוף- או אי השיתוף- של אחרים בענייניך, הוא פרי הבחירה החופשית שלך- אתה מסוגל לכך גם היום. האם אתה אכן "חייב" לפרוק כל דבר? למה אתה חייב? מה יקרה אם לא תפרוק את ענייניך אצל אנשים אחרים? חשוב על השאלות הללו. הן תעזורנה לך להבין טוב יותר את ה'בעיה' שעמה אתה מתמודד. ערב נפלא ובהצלחה
גילת

קריאה בין המילים

אין מנוס. את מה שאתה כותב צריך לקרוא ככה. אתה מספר דברים שאתה לא צריך לספר, ,או לא רוצה לספר, או כן רוצה וכן צריך אבל הסיפור מביך אותך. ובכן, אתן לך עצה מפורשת וחד משמעית מבלי להכיר לא אותך ולא את סיפורך. הנה עצתי לך: מצא לך חבר או יועץ (לאו דווקא בתשלום, זה יכול להיות באינטרנט) וספר לו מה שעולה בדעתך בלי שום צנזורה מכל סוג שהוא. לצורך זה תוכל להיות אנונימי לגמרי. אני אפילו מציע לךלהגזים בגילוי הלב שלך. איתך ישראל

למעלה