למעשה הכל מצטמצם לטיפ אחד...
איך להמנע מגניבות וביטחון אישי. הכי חשוב, לא לקחת שום דבר שיכאב לך הלב אם הוא יגנב. כל מה שיחסר, תוכלי להשלים בדרך. ציוד צריך להשאיר בחדר, אלא אם את מתכוננת לסחוב אותו על הגב כל היום. תודי שזה לא מעשי. את החדר כדאי לנעול, עם מנעול שתביאי מהבית. לא שזה ממש מגן נגד גנב נחוש. כסף- אם הנסיעה ארוכה, אני נוהגת להשאיר חלק בארץ ולבקש שישלחו אח"כ עם ווסטרן יוניון. חלק לוקחים בטרוולרס וחלק בכרטיס אשראי וחלק במזומן. את הכל מפזרים בכמה מקומות על הגוף. במקרה של שוד, שולפים מנה אחת, ואם השודד עקשן נותנים לו עוד מנה שכאילו מוסתרת יותר עמוק. וזהו. לי בחיים זה לא קרה, אבל אני תמיד מוכנה לאפשרות כזו. עכשיו למה זה לא קורה לי? כי אני משתמשת בעיניים. אם מקום נראה לי לא בטוח, אני הולכת משם וכמה שיותר מהר. וזה כן קרה לי. ואם אין לאן ללכת, אני מחפשת מקומי שנראה הגון ונדבקת אליו עם רשות או בלי, תלוי בנסיבות. כאישה, במקומות מסויימים אני גם מבררת מה עושות המקומיות. אם הן לא יוצאות בלילה, אז גם אני לא מסתובבת בלילות. דוקא בתחבורה ציבורית אני תמיד מרגישה בטוחה. יש נהג, יש עוד נוסעים, כך שאין ממש למה לדאוג. על טרמפים בפרינציפ אני לא עולה.