מבקש טיפים לטיח

מבקש טיפים לטיח

הנה הגענו לשלב הטיח,מבקש טיפים,האם טיט מוכן (רדיטיט) האם טיט בשקים,ומלט לבד,מה לבקש מהטייח,כמה שכבות(הוא בטח יודע אבל כדאי להראות מבין)האם הכנה לצבע וצבע,האם טייח צבעוני,מישהו שיכול להחכים אותי/אותנו תודה מראש נ.ב האם משקופים עייורים לחלונות(כי הטייח אמר לי שהוא יכול לחסוך לי אותם) לדלתות הזמנתי,כי אני לא מתכוון להרכיב דלתות פנים של פלדלת או דומיו,

רשר

Well-known member
מנהל
הטיח יכול לחסוך אבל

מרכיב החלונות יהיה בבעיה אלא אם הוא מודע לעניין מראש, לכן דבר אתו "ברחל בתך הקטנה" שלא תסתבך בהמשך עם נזילות חדירת קור, רוח,,,

תשובה

לפני הטייח אתה צריך למרוח את הקירות בבטון על מנת שהקירות יהיו יותר חזקים ולא יחלחלו דרכם מים. אם מדובר במקלחת עדיף גם רולקה ברצפה ועליה איום (סיכה או זפת קר). טיט בשקים מומלץ יותר, מוחים שכבה אחת ולאחר גירוד הטיייח משלימים עם עוד שכבה. יש שליכט צבעוני אך היא אינה מחליפה את הטייח לקיר חלק. הטייח בצבע אפור ועליו מורחים שליכט שהוא לבן ואח"כ שפכטל וצבע בהצלחה

להשכלה כללית וקצת בומבסטי לבית בודד

קטע מתוך מפרט עבודות טיח בפרוייקט שפוץ גדול. לא חשוב מה כתוב.... העיקר הוא בעל מקצוע מנוסה, שהמחיר שסגרת איתו סביר לשני הצדדים, אחרת הוא קצת "יזייף" פרק 09 - עבודות טיח 09.00 כללי: א. לפני התחלת העבודות בטיח, חייב הקבלן לבדוק אם כל האביזרים נמצאים במקומם המתוכנן ולבצע את כל התיקונים הנדרשים. כל החורים, השקעים וכד' ייסתמו במלט צמנט 1:3 והבליטות המיותרות תסותתנה, לאחר הרכבת המערכות יבצע הקבלן, על חשבונו, את התיקונים הנדרשים כגון: סביב דלתות, חלונות, נק' חשמל, אינסטלציה וכד' וכן בכל מקום שיורה עליו המפקח. בכל המקומות המועדים לפגיעה, תונח שכבת מגן וכיסוי מפוליאטילן או חומר אחר שייקבע ע"י המפקח. ב. כל החומרים לביצוע הטיח יהיו בהתאם למופיע במפרט הכללי וכן עפ"י מפרטי היצרנים ובכפוף לדרישות האדריכל. בכל מקרה של אי התאמה או ניגוד בין דרישות תקבע הדרישה הגבוהה והמחמירה יותר. ג. על הקבלן להבטיח היאחזות טובה של הטיח בכל אמצעי שיידרש כגון:חספוס, סיתות, פריימרים, תוספים, דבקים, שכבות עזר, רשתות, עוגנים וחיזוקים מכל סוג שהוא עפ"י דרישת המפקח. כל מקום מפגש בין חומרים שונים יכוסה ברשת לולים מחוזקת במסמרי פלדה. רוחב הרשת 20 ס"מ, גודל העין 12 מ"מ ועובי החוט 0.7 מ"מ. חריצים לצנרת סמויה ייסתמו במלט צמנט 1:3 ויכוסו עד לפני השטח. במקום שרוחב החריץ עולה על 15 ס"מ החריץ יכוסה ברשת לולים כנ"ל ברוחב 10 ס"מ מכל צד החריץ בכל כיוון. ד. כמו כן על המציע להבטיח את מישוריות הקירות ע"י מילוי, התזת שכבות הרבצת בטון, רשתות, תוספים, דבקים, וכל אמצעי שיידרש ע"י המפקח. ה. הפינות בין קיר לקיר וכן פינות בין קיר לתקרה יהיו חדות. כל הקנטים והגליפים יהיו חדים וישרים לחלוטין (אלא אם צוין אחרת) ומישוריותם ונציבותם תיבדק בסרגל ופלס מכל צד של הפינה. ו. בחיבור בין אלמנטי בטון ובנייה, הן אופקיים והן אנכיים, תבוצע חבישה ע"י הנחת רצועת פיברגלס ברוחב מזערי של 15 ס"מ כשהוא מוספג בטיט צמנט עם ערב אקרילי, לאורך תפר החיבור. החבישה תבוצע בשלב ההכנה לטיח פנים ולטיח חוץ. יש לדאוג לאשפרת ה"תחבושת" במשך יומיים לפחות. ז. 1. סדקים שיתגלו בקירות הבנויים, יטופלו כמפורט בסעיף הנ"ל. 2. סדקים שיתגלו לאחר ביצוע הטיח ולאחר צביעת שכבה ראשונה, יטופלו כדלהלן: - אם בוצעה "תחבושת" תחת טיח - תבוצע סתימת החריץ ב"פוליפילה" ויבוצע צבע על גבי התיקון. - אם לא בוצעה "תחבושת" תחת הטיח - יוסר הטיח, תבוצע חבישה ותיקון הטיח. ח. בין קירות שלא בגמר טיח לבין קירות מטויחים וכן בין שטחים מטויחים מאלמנטים שונים יש לבצע חריץ בעובי 3-5 מ"מ ובעומק 10 מ"מ. בין קירות לתקרה יש לבצע חריץ בעובי 5-10 מ"מ ובעומק 10 מ"מ. 09.01 טיח פנים: א. טיח הפנים יהיה דו שכבתי ויבוצע ע"י סרגל בשני כיוונים וגמר לבד. הטיח יבוצע עם תכולת צמנט של 100 ק"ג למ"ק מלט מוכן. יש לאשפר את השכבה התחתונה יומיים ורק אח"כ ליישם שכבה שנייה. את הטיח הגמור יש להחזיק במצב לח במשך 3 ימים לפחות. עם קירות בנייה מבלוקי בטון תהיה שכבת מריחה של טיח צמנט ביחס 1:2.5 בעובי מזערי של 6 מ"מ עם מוסף משפר עבידות מסוג סולן 413 של "שחל" עפ"י הנחיות היצרן או שווה ערך. שכבת המריחה תיושם בכל שטח קירות בלוקי הבטון. במקרה של בלוקי איטונג תהיה תכולת הצמנט 150 ק"ג למ"ק מלט מוכן והוא ייושם בשכבה בעובי 4 מ"מ לפחות עם מוסף של סולן 413 של "שחל" עפ"י הנחיות היצרן. ב. הפינות בין הקירות והתקרה ובין קיר לקיר תהיינה כאמור חדות וישרות ותכלולנה חריץ בעומק 10 מ"מ וברוחב 3-4 מ"מ. החיתוך בעזרת משור טייחים. ג. כל פינה שאינה מוגנת במשקוף תחוזק ע"י זויתנים מגולוונים בגובה כל הקומה. טיח הפנים יהיה דו שכבתי ויבוצע ע"י סרגל בשני כיוונים וגמר לבד. הטיח יבוצע, אמור עם תכולת צמנט של 100 ק"ג למ"ק מלט מוכן. טיח פנים ע"ג קירות איטונג, אם יהיו, ייושם בשכבות במריחות בעובי 4 מ"מ לפחות עם מוסף סולן 413 של "שחל" עפ"י הנחיות היצרן. ד. בכל שטחי הקירות המיועדים לחיפוי בקרמיקה/חרסינה, צבע אפוקסי או טיח מיוחד, תבוצע שכבת טיח צמנט ביחס של 1:3. לתערובת זו לא יהיה רשאי הקבלן להוסיף סיד בכל מקרה שהוא. הטיח יוחלק בכף. 09.02 עבודות הטיח כוללות בין היתר גם: א. כל תיקוני הטיח הדרושים, לרבות אלו שיידרשו לאחר ביצוע עבודות שונות בבניין. ב. הכנת דוגמאות לאישור המפקח. הדוגמאות יהיו מכל סוגי הטיח ויבוצעו במקום שייקבע ע"י המפקח. ג. שכבת הרבצה לשם תיקון מישוריותם של שטחים שמישוריותם לא נתקבלה ע"י המפקח. ד. כל המוספים, ההכנות והגימורים המוזכרים במפרט המיוחד ו/או בדרישות היצרנים ו/או שיידרשו ע"י האדריכל וכן שכבת הרבצה, חספוס, גירוד ו/או כל אמצעי אחר הדרוש לשם הידבקות הטיח לרקע שמתחתיו. ה. חיתוך פינות, סרגלים להפרדת שטחים או חירוץ בשטחי טיח שונים - הכל עפ"י הוראות האדריכל. ו. טיח צמנט באיזורים המיועדים לחיפוי. ז. הסרת טיח רופף או בלתי מישורי, טיוח מחדש ותיקוני טיח למיניהם. ח. פינות רשת אקספנדד בכל פינה שאינה מוגנת ע"י משקוף. ט. פרופילי אלומיניום מקטלוג "איל ציפויים" עפ"י בחירת האדריכל להפרדה בין סוגי טיח שונים ו/או בגמר טיח. כמו כן יבוצעו, ללא מדידה בנפרד, גם אפי מים וחיתוך בין קיר ותקרה. י. ביצוע רשת .M.P.X ברוחב שלא יפחת מ- 40 ס"מ במפגשים בין בטון ובנייה ובמקומות אחרים שיורה עליהם האדריכל. יא. שכבות עיבוי, הרבצה, שפכטל, או כל אמצעי אחר שיידרש ע"י המפקח לתיקון מישוריותם או פגמיהם של אלמנטים שונים.

../images/Emo6.gif ../images/Emo207.gif אפשר שאלה באותו נושא?

שלום, אני בונה בדרום הארץ, ואשמח לקבל פחות או יותר עלות לטיח ללא חומר צבעוני. כלומר עבודה, טיח שחור ולבן. תודה רבה.

mister500

New member
בבקשה

עלות טיח מוכן : טיח חוץ = 360 ש"ח לקוב...כמות לבית של 200 מ"ר 7 קוב טיח פנים = 320 ש"ח לקוב.. " " " " " 11 קוב שליכט לבן : חול ים + סיד = 450 ש"ח פינות גרמניות : 1700 ש"ח עבודה טיח : בין 30.000 ש"ח לבין 100.000 ש"ח ושוב ...מחושב לפי בית של 200 מ"ר

../images/Emo163.gif תוספת לשאלה...

אז אם ככה: אז מחיר של 60 אלף כולל: טיח שחור ולבן, פנים וחוץ כולל שליכט צבעוני, כולל חומר ופינות עגולות בחוץ וכמובן עבודה - הוא מחיר טוב, לא?!?

mister500

New member
אכן כן...

נשמע כמחיר סביר . רק ממליץ שישתמש בפינות גרמניות ולא בתחליף...

פינות מתכת ששמים על הפינות של הקיר

בצד החיצוני שלהן יש גומי כך שאם הטיח מקבל מכה בפינה הוא לא נשבר. פינות גרמניות נחשבות הכי טובות ותקפיד שיביא פינות ארוכות. בתמונה אתה יכול לראות את הפינות מרחוק.

לגבי המחיר

אני קיבלתי הצעה לבית של 285 מ"ר( 2 מפלסים)כולל כל מה שציינת מחיר של 68 אלף ש"ח כולל מעמ,(עבודה וחומר )לא סגרתי עם הטייח הזה,בסוף סגרתי עם טייח רק עבודה 40 אלף ש"ח ואני קונה את החומרים סגרתי ברדיטיט חומר לבחוץ 500 ש"ח לקוב חומר לפנים 400 ש"ח לקוב,חומר הרבצה 500 ש"ח לקוב,פינות 10 ש"ח ליחידה,שליכט צבעוני עדין לא בדקתי אבל אמרו לי שזה יעלה לי בערך 10 אלפים ש"ח לכל הבית. רדיטיט חברה של רדימיקס מייצרת חומר מוכן לטיח,היא מביאה לבניין חומר כל פעם כמות שאתה מזמין עד 6 קוב במשאית ושופכת לתוך אמבטיה שאתה קונה מהם ב-80 ש"ח כל אמבטיה(אני קניתי 2 אמבטיות כאלה) אומרים שהחומר מצויין . אגב היו חברות נוספות שהציעו לי את החומר (הנסון) אפילו במחיר נמוך יותר,אך העדפתי את רדיטיט כי אמרו לי שהם החברה הכי רצינית,(קניתי מהם גם את הבטון ולא התאכזבתי)

mister500

New member
ובלי להרגיש ..

אתה מטפס ל60.000 ש"ח איפה חביות הסיד ובלות חול ים ( כאן תהיה לך בעייה רצינית להשיג ) איפה הפינות , מלט שחור. ממליץ על חברת " נדיר " לגבי שליכט צבעוני ( החברה אולי לא מוכרת אך הם הראשונים בארץ שייצרו את הצבעוני) מחיר נוח ( זול מנירלט ), שירות אדיב ..ואיכות שאינה נופלת " מנירלט " יש להם 3 סוגי שליכט צבעוני: אקרילי רגיל . מועשר. וסיליקון .

מטפס לשישים אלף ,

לא הבנתי ,האם התשובה קשורה למה שאני כתבתי? אם כן 60000 אלף זה מצויין(כי הציעו לי 68 אלף,וגם לא הבנתי על איזה סיד אתה מדבר,ואיזה חול, מלט לא צריך כי הטיט מגיע מוכן ולמה תהיה בעיה להשיג חול(אם בכלל אני צריך),לגבי הפינות קניתי 6 חבילות של 15 י"ח בחבילה (3 מטר גובה)במחיר של 150 ש"ח לחבילה כולל מעמ, גם אם בסוף אגיע למחיר של 68 אלף כפי שהציע הטייח,אני עדין מעדיף שאני קונה את החומרים,אני יודע מה קניתי,אני יודע כמה הכנסתי,שלא לדבר שאם הייתי מביא מלט וחומרים אחרים לך תדע כמה מתוך זה יגיע לקיר (המבין יבין)

למעלה