מבקש חוות דעת

זהבה נ

New member
לדעתי 9 מטר זה יפה מאוד ומספיק

השאלה היא מה בדיוק אתה בונה יחידה אחד ברוחב 9 מטר או שאתה מתכנן את שתיהן וכל אחת מהן יהיה רוחב 9 מטר. אצלנו התב"ע היא שבחזית חיבים להשאיר 5 מטר ומאחור 6 מטר ובכל צד מינימום 3 מטר וזה נותן לך רק את מסגרת קו הבנין ולא את התכסית מאחר והתכסית או איך שקוראים לזה הוא בדרך כלל רק 30 אחוז(מתייחס לשרונים) אז לעתים אתה יכול לניייד שטחים מקומנה ראשונה לקומת קרקע בהקלה. אני עומדת בפני אותה בעייה והמגרש שלי מאוד דומה למגרש שלך ומבחינת הרוחב זה רוחב מספק רק תלוי מהיכן אתה עושה את דלת הכניסה.אם בחזית שז לפתח בכדי שיהיה מספק ולא צר צריך להותיר לפחות 2 מטר רוחב ואם זה באמצע אזי כל מה שנותר לך בצדדים הוא 9 מטר פחות 2 של בכניסה וראה זה פלא לא נותר הרבה... רק 7 מטר שזה אם תחלק לשני אזורים רוחב מקסימלי של 3.5 מר' כל צד, אבל לא אלאה אותך בחישובים 9 מטר זה מכובד מאוד בהצלחה

זהבה נ

New member
מקוה שהצלחתי להעלות אחת מני רבות של סקיצות

שהאדריכלית שלי הכינה לבית נגיש מותאם לאדם על כסא גלגלים (לשמחתי כעת אנו לא זקוקים לנגישות כזו אבל מפאת מקרה בריאותי של בן זוגי אנו מכינים את הבית לעתיד ונקווה שלא נצטרך) זה כאשר הרוחב 9 מטר והכניסה מקדימה כי זה מה שיועצת הפנג שוואי המליצה יש לי עוד סקיצות נוספות ואני מתקשה להחליט, אך מאמינה שיגיע ואתבשל על תוכנית. בהצלחה

Dfengshui

New member
קשה לי להאמין

שיועצת פנג שואי המליצה על מסדרון ארוך כזה בבית עם זרימת אנרגיה כל כך אגרסיבית. גם קשה לי להאמין שהיא המליצה למקם את מיטת ההורים עם הראש לכיוון דלת הכניסה. מציעה לבדוק איתה שוב. אגב, לגבי מגרש צר, ראיתי פעם בית שהאדריכל (המצוין) יצר כניסה בחלק היותר פנימי של הבית, באלכסון. כלומר, כשנכנסים לבית יש פחות הרגשה של צר וארוך. מקווה שהצלחתי להסביר. השעה מכבידה עלי קצת

זהבה נ

New member
אלו סקיצות ראשוניות ../images/Emo51.gif

ובקשר למיטה, אל תדאגי היא לא תוצב כך יש הבדל בסקיצות שהאדריכלית מכינה לסקיצות שחוזרות מתיקונים לאחר יועצת הפנג שואי אני כבר הספקתי ללמוד את זה לבדי. במקרה של הבית שלנו הכיוון הוא שדרך דלת הכניסה בדיוק המספר 8 ייכנס במיקום שהיא ממוקמת, דבר שלא מותיר לנו הרבה ברירות לגבי המסדרון הארוך בכלל נראה כיצד נחליט בסוף יחד מאחר ואלו רק סקיצות ראשוניות בלבד. מבטיחה להכניס לפורום את הסקיצות האחרונות כי בתנור יש כעת כמה חדשות. אהבתי את ההערה שלך מאוד! תודה לך בכל אופן על ההארות בנושא, לא חשבתי שאתבקש להגיב על נושא ייעוץ הפנג שוי בפורום כאן אלא לגבי תכנון בלבד.

Dfengshui

New member
פנג שואי בבית

התייחסתי רק לפנג שואי הבסיסי, כי לא מצוין כיוון הצפון בבית ואין לי מושג איפה החזית שלו. בהנחה שה 8 נכנס מדלת הכניסה (שזה מצוין, ובתנאי שיהיה חלון בדלת), עדיין אפשר לעשות בית יותר זורם. זה מצריך רק מעט מאמץ ואל תוותרי בעניין הזה לאדריכלית. המסדרון שנוצר ממש מחלק את הבית לשניים וגם אם אנרגטית הבית "בריא" החלוקה הזו לא תעשה טוב בשום היבט. מחזירה את הכדור ליועצת שלך

fireman

New member
עדיין לא הצלחתי להבין מכל ההודעות האלה

מה קווי הבניין המותרים לך? אתה בכל ההודעות כותב 3 מטר מקו בניין צידי.....רוחב מגרש 11 מטר.... 11-3=8. אז איך הגיע ה9 מ' לתוך המשוואה? או שהמגרש הוא 12 מ' רוחב או שקו הבניין הצידי הוא 2 מ'..... תחליט. הבית שלי, רוחבו הוא 9.6 מ' (ויכולתי להרחיב יותר) בנוי על מגרש דו משפחתי והוא נראה יופי של בית, שום דבר לא מרגיש צר וזה עוד אחרי קירות חיצוניים בעובי של 30 ס"מ.

זהבה נ

New member
אפשר קו בנין 2 מבקשים הקלה ומשלמים השבחה

וזה רק אם הכנים לא מתנגדים כמובן והדבר גם מעקב את התוכניות לחודש אחד במקרה הטוב...

bar 23

New member
fireman...

אני רואה שרשמת שאצלכם עובי הקירות הוא 30 ס"מ. השכנים שלנו (העתידיים) המליצו לנו גם לעשות ככה (וכך זה אצלהם). הסיבה שהם החליטו לעשות את זה ככה היא שבצורה הזו כל הארגזים של התריסים לא בולטים מהקיר ונבלעים בתוך ה-30 ס"מ. מעניין אותי לדעת מה הסיבה שאתה עשית ככה

fireman

New member
הבית שלי בנוי מאבן....

בדגש על הבנוי.....לא מצופה. בניה מסורתית באבן.....בלוק 10 ס"מ, יציקת בטון מזויין של 15 ס"מ, אבן בעובי 5 ס"מ = סה"כ 30 ס"מ. אין אצלי בבית אף לא תריס גלילה אחד.....לא אוהבים אותם אצלנו.

למעלה