מבקש חוות דעת

g7007

New member
מבקש חוות דעת

מגרש 11 רוחב על 31 אורך בעיתי לבנית דו משפחתי ?

bar 23

New member
לדעתי קטן מידי....

בין כה המגרש צר יחסית (אל תשכח שיש לך גבול לבניה שזה אומר מס' מטרים מסויים מהגדר ומהרחוב). לדעתי אם יהיה שם דו-משפחתי הדירות יצאו קטנות וכמעט בלי חצר... עם דירה אחת תוכל להתגבר על צרות הבית בבניה של בית ארוך יותר ולפחות תישאר גינה יפה.

hachling

New member
לאיזו דופן יש קיר משותף ואיך ממוקמים השכנים?

באופן עקרוני (אני חושב שזה משתנה לפי רשות מקומית וגם אפשר לקבל מעט הקלות) צריך לשמור מרחק של קו בניין של 3 מטר מהשכנים, 5 מטר מהעורף ו- 6 מטר מהחזית (או הפוך - 5 חזית ו-6 עורף). כלומר, אם יש מצב שבו אתה נצמד לדו לאורך הדופן הארוכה, יש לך לכל היותר 8 מטר רוחב לבנייה ו- 20 מטר אורך (רק לפי מגבלות קווי בניין, לא לפי תב"ע וכו'). כלומר אפשר לבנות בית נחמד בשתי קומות עם גינה קצת צרה בדופן אם בכלל וגינות שממוקמות לפני ואחרי הבית.

האם הכוונה לבנות בית אחד על המגרש הזה?

נניח שצריך מהצד להשאיר 3 מטר - נשאר רוחב בית של 9 מטר (כי מהצד השני צמודים לדו ואין צורך להשאיר חשוף)- אפשר לבנות 2 קומות צר וארוך. לא להיט אבל אפשרי בהחלט. אם מדובר על לבנות את 2 הבתים על החלקה הזו נשמע לי מאוד מאוד קטן

g7007

New member
אכן לאחר הורדת קווי בינין

נשאר כ 9 רוחב על 22 אורך מצורף תמונה (מגרש ימיני)

eranshap

New member
אם בונים בשתי קומות אין שום בעייה

אם אתם רוצים קומה אחת ונניח 160 מ"ר קצת פחות להיט אנו בונים על מגרש דומה וקומת הקרקע היא 7.5X15

bar 23

New member
אתה בטוח שקו הביניין הוא 2 מטר ולא 3?

חוץ מזה-מה זה הקו האדום בתרשים? אם זה קו גבול בינך לבין שכן אז גם מהקו הזה צריך לקחת מס' מטרים עד לקו ביניין (אצלנו זה 3). בקיצור לא ממש הבנתי....המגרש שלך הוא רק הימני? עליו אתה רוצה לבנות דו משפחתי או דו קומתי?

g7007

New member
הבהרות....

התרשים מחולק ל 2 ( 2 דו משפחתי ) הצד הימיני זה הצד המדובר..... אם מחלקים את חזית המגרש ל 2 יוצא 11 מטר 11 מטר פחות 3 מטר -מצד ימין (מרחק מהגדר המשותפת למגרש השכן ) יוצא 9 מטר רוחב בית שאפשר לבנות שאלתי האם רוחב של 9 מטר זה לא צר מידי....?

חורפנית

New member
בשעורי חשבון

הלכת לים? 11-3=8 מה לעשות תבדוק את נושא התכסית לא מאמינה שזה אפשרי

calya

New member
זה יוצא 8 מטר חזית

ובטח שאפשר לבנות, אם זה יפה זה כבר עניין של טעם... ממליצה לך לנסוע לטיול לישוב צורן בלב השרון, שם חלק גדול מהשכונות בנוי על תב"ע כזו (מגרשים צריך מאד וארוכים מאד עם חזית של 8 עד 9 מטר לבניה). אישית אני חושבת שזה נראה ממש רע
אבל על טעם וריח...

car123

New member
ראיתי פעם תוכנית יוקרתית של בית צר

אני אחפש אותו ואצרף את זה. לפעמים דווקא משהו שלא נראה לנו יכול להיווצר מאוד מיוחד. אני אצרף תמונה כשאני אמצא אותה שוב.

bar 23

New member
נראה שעם האדריכל הנכון אפשר להוציא את המיטב

משטח כזה בעייתי. בעיניי התיכנון יפה מאוד! לא הצלחתי לראות בכתבה מה מידות השטח...לפי צילומי הפנים נראה שזה לא יותר מ-10 מ' אבל הצילום מבחוץ נותן הרגשה של הרבה יותר...

car123

New member
כן, גם אני לא ראיתי מידות

ויכול להיות שזה די רחב ופשוט מאוד ארוך. אבל הרעיון הוא שאפשר ליצור דברים מיוחדים גם עם מידות לא שגרתיות של מגרש, צריך רק אדריכל טוב שיראה את הפוטנציאל.

noa scotland

New member
חייבת להידחף... ../images/Emo8.gif

הבית שלנו הוא ברוחב 8 מ' X אורך כ-25 מ' (המבנה המקורי היה תעשייתי) ולדעתי הוא מאד (!) מיוחד. הכניסה היא במרכז וחלק המגורים הוא חצי-פתוח - כלומר, יש פתיחות מה מהסלון לפינת האוכל, מפינת האוכל למטבח, מהמטבח לפינת המשפחה - מה שמתגברת על הבעיה הפוטנציאלית של "רכבת". בהחלט אפשרי עם תכנון נכון.

bar 23

New member
תקח בחשבון שכל פנים הבית יהיה צר בהתאם

ז"א חדרים יחסית צרים וארוכים. אתה לפני קניית השטח או שהוא ברשותך כבר?

למעלה