מבקש המלצות

מבקש המלצות

שלום לכולם ,
מבקש לקבל חוות דעתכם לקניית קטנוע חסכוני למטרת נסיעה עד פעמיים בשבוע בין אריאל לתל אביב , כ35 ק"מ לכל כיוון , כאשר יש כ 5 שעות הפסקה באמצע והקטנוע נח .
תואי הדרך אספלט סלול ,(כביש חוצה שומרון ,)עם קצת עליות אבל לא משמעותי .
מהירות מסיעה לא תעלה על 90 קמש , מדובר באדם מבוגר (מעל גיל 50 ).אין מדובר בנסיעות תחרותיות , עבודה כגון שליחויות וכדומה .הכל ברגוע,למען הכייף .
הנפח הרצוי מינימלי שיכול לעמוד במישמה ללא בעיות ,עם רמת אמינות סבירה .
אשמח לשמוע המלצות גם על יד 2 (מצב מצויין )וגם על חדשים .כמו כן המלצה על חנות מקצועית מוכרת בעלת יחס ושרות טוב .

בתודה מראש לכל המגיבים .

ושבוע טוב ובטיחותי לכל הרוכבים .

פרארי1

New member
הונדה פורצה 250 תפור עליך

אמנם אמרת שאתה לא בקטע של מהירות, אבל הנסיעה היא על כביש 5, בו התנועה מהירה מאד ורצוי לעמוד בקצב שלה ואולי אף מעט יותר, למען הבטיחות שלך.
ההונדה הוא המפנק ביותר שיש, יעמוד בנסועה בקלות וייתן לך נוחות מירבית.
הדגם הזה כבר לא נמכר כחדש, אבל המשומשים בשוק לרוב עברו אצל אנשים רגועים בפרופיל שלך ואפשר למצוא כלים במצב מעולה ועם קילומטרז' נמוך יחסית.
נסה לבדוק בלוחות (יכול להופיע גם כפורזה) או בסוכנויות הטרייד אין של הונדה ברחוב שוקן או דרך השלום.

אם אתה שוקל לקנות חדש, הייתי בודק את שני מובילי הקטגוריה - הג'וימקס החדש של סאן יאנג וה-XEVO של פיאג'ו, שניהם 250 סמ"ק (הג'וימקס קיים גם ב-300, מעט חזק יותר אבל עולה מדרגת ביטוח) ויתנו לך תמורה דומה מאד להונדה.

גולאץ

New member
ואם הוא מחפש XEVO250 מאממת(!)

יד שניה (או שלישית)
אהממ אהמממ....
(עוד לא אמרתי כלום)

Rיקושט

New member
מחזק את פרארי בעניין המהירות.

ברכיבה מהירות = בטיחות.

לרכוב 90 קמ"ש בכביש שהתנועה בו נעה ב110-120 קמ"ש זה פשוט מסוכן, אתה מהווה מכשול וככזה אתה בסוף תיפגע.

ממה שזכור לי החלק המזרחי של כביש 5 הוא אוטוסטרדה, בפעמים הספורות שנסעתי שם עקפו אותי במהירויות גם של 170+ קמ"ש.
(פעם אמרו לי שזה כי אין שם שוטרים, לא יודע אם נכון)

לדעתי, בשביל הבטחון שלך אתה צריך מינימום כלי שמגיע ל120 קמ"ש וזה אומר נפח של 250 סמ"ק.

לגבי איזה כלי? - זה אחרים ידעו להגיד יותר טוב ממני.

אהוד א1

New member
יש שם שוטרים.

בגלל שזה כבר מוגדר "שטחים" נהגים הרבה פעמים נכנסים למוד מבצעי ומרשים לעצמם דברים שבמקומות אחרים היו חוששים לעשות. ועוד לא דיברנו על המקומיים...

בקטגוריה של עד 200 -150 סמק

אין משהו מתאים ? כדי לחסוך בעלויות הביטוח .

קראתי על מבחני דרך לכלים של 125 סמק שעשו את הדרך מתל אביב לחרמון משם אילת תל אביב חזרה ,ועמדו במבחן בהצלחה . מה דעתכם ?
כמו שציינתי אני צריך את הקטנוע לסופי שבוע בלבד , ואז תנועת המכוניות הרבה יותר דלילה ויש גם המון רוכבי אופניים על הדרך ,כך שבעיית המהירות מזערית יותר בזמנים אלה .

Vaderom

New member
אין הבדל בביטוח, עד 250 אותו מחיר

אני נוסע את הכביש הזה לעיתים קרובות. כל הדרך מאריאל עד שער שומרון התנועה זורמת די מהר גם בשעות עמוסות - קטנוע 200 יהיה על סף גבול היכולת שלו וזה לא נעים לא לרוכב ולא לקטנוע.

קטנוע 250 משנתון מתקדם יעשה את העבודה מצויין. הפורזה, כמו שציין פרארי ובאופן כללי כמעט כל קטנוע 250 מהחדשים יחסית.

אני לא יכול להמליץ ספציפית לצערי כי אין לי ממש נסיון עם קטנועים. מה שכן אני יכול להגיד זה שאם יש תכנון שכמות הנסיעות תעלה - לא הייתי הולך על הטאיוונים (ג'וימקס ושו"ת) עקב מרווחי טיפולים נמוכים - לעשות כל יום אריאל-תל אביב זה מוסך כל חודשיים לפחות בג'וימקס, סתם מציק ויחסית יקר. עדיף קטנוע עם מרווח טיפולים של 6 אלף.

פרארי1

New member
בג'וימקס החדש העלו את מרווח הטיפולים

והוא עומד על כל 5K קילומטר, לעומת 3K בדגם היוצא וזה רק אחד מהשיפורים של הדגם.

Vaderom

New member
לא ידעתי

תודה על התיקון.

אגב - המרווח טיפולים, גם של הדגם היוצא וגם של החדש - הנחיה של היצרן או היבואן?
עוד כשהוא יצא נשמע לי מופרח משהו להכניס קטנוע 250 לטיפול כל 3 אלף קילומטר. מהחישובים שעשיתי בזמנו העלות אחזקה שלו, גם בטיפול לבד בבית, הייתה באותו סדר גודל, אם לא יותר, של אחזקת אופנוע ליטר באותו קילומטראז' בגלל שמחיר החלפים ותדירות ההחלפה שלהם לא הגיוניים... אני מתבלבל?

פרארי1

New member
לצערינו, אתה לא מתבלבל

עלות אחזקה של קטנוע היא גבוהה יחסית עקב חלקי וריאטור יקרים ותכיפות טיפולים גבוהה.
בכלים הטאיוואנים מהדור הקדום (ג'וימקס, גרנד דינק), המלצת היצרן היא בכלל החלפת שמן כל 1000 קילומטר (עבור אנשים מסויימים זה פעם בשבוע...).
היבואנים הבינו שזה מכשול רציני בדרך לנתוני המכירות הרצויים, אז הם הגדילו את מרווח החלפות השמן תוך העלאת איכות השמן הנדרש, שזה נשמע הגיוני בסך הכל.

לגבי ההשוואה לאופנוע ליטר היא נשמעת לי בעייתית ולו בגלל שבאופנוע עלויות הצמיגים גבוהות בהרבה וכך גם הפחת (על מחיר רכישה גבוה פי 4 פלוס מינוס).
מול אופנוע בינוני ורגוע ההשוואה בהחלט נכונה - עלויות האחזקה שלי די דומות עם הטרנסאלפ 650 הנוכחי לעומת ה-X8 250 שקדם לו, אם כי בסעיף צריכת הדלק ההוצאות שלי בהחלט גדלו ולא רק "בזכות" ביבישטייניץ.

Vaderom

New member
אגב מרווחי תחזוקה

יש פה כמה קטעים שמסקרנים אותי.

אני רוכב על אופנוע ספורט ישן (99). האופנוע הכי קיצוני וחד באותם שנים, עם הספק מטורף ומומנט עוקר הרים.

האופנוע המפלצתי הזה דורש, לפי ספר היצרן, בערך שליש מהטיפולים שדורש קטנוע "עממי" ממוצע בימינו.
החלפת שמן פעם ב6K (כשבפועל, אם האופנוע נוסע רגוע והשמן איכותי אפשר להרחיב את זה בקלות לפעם ב12K).
השסתומים שלו דורשים כיוון פעם ב42K קילומטר. כן כן, פי 4 פחות מקטנוע "טוב" ופי 6-8 פחות מקטנוע פחות איכותי. כל זה במנוע שיכול (ועובד) בסל"ד אסטרונומי ובעומסים.

למה בקטנוע לא יכולים להביא את המרווח כיוון שסתומים לפחות ל24K?
למה צריך לשלם על הנוחות של וריאטור בהחלפה יקרה של רצועה רולים ומשולשים כל 12K?

פרארי1

New member
שאלה שצריך מן הסתם להפנות ליצרנים

בעניין השמן אני באמת לא יודע.
אין ספק שהשמן באופנוע שלך עובד קשה יותר (מה גם שהוא משמן גם את הגיר), אולי התשובה תמונה באיכות מכלולי המנוע, למרות שאם זה באמת המצב, זה תירוץ עלוב למדי...
לגבי כיוון השסתומים, זה לא מדוייק, לא מכוונים שסתומים בקטנועים כל 8-10K קילומטר, לרוב זה יותר אבל שוב, מדובר בשסתומים שעובדים פחות קשה מבאופנוע שלך, אז אולי יש משהו בתרוץ העלוב .

בוריאטור זה כבר חלקי גומי (או חומר אלסטי אחר) שעובדים קשה למדי.
עדיין, אני משער שהיה ניתן לייצר אותם לעמידות גבוהה יותר, אבל אני משער שזה היה מייקר את הכלי ואולי השיקול של היצרן הוא למכור כלי זול יחסית ואז להרוויח על התחזוקה.

1cohen

New member
אחרי שתבחר ותקנה...

לא בא להפחיד או להלחיץ, אבל...
דיר באלאק על כביש 5 באיזור מורשה דרך הכפר הירוק עד גלילות, נהגים חותכים שם בלי הבחנה, כבר עלו שם על כמה דו"גים בשנים האחרונות.

בהצלחה בבחירה ובקניה

Vaderom

New member
כדאי להצמד לנתיב השמאלי במחלפים

בכלל ובאיזור הזה בפרט.

1cohen

New member
ככלל צודק, אבל..

כשמגיעים מכיוון הכפר הירוק על כביש 5 ורוצים לעלות על איילון דרום צריכים במזלג הראשון להיות בימני ובמזלג הצמוד השני להיות בשמאלי.
כשהכביש ריק אין שום בעיה, כביש רחב, מסומן היטב.
אבל כשיש נהגים בסביבה, שלא מכירים ולא רואים שלטים גם כשהם בגודל של בית, או כשמתחיל להצטבר פקקון באחת הזרועות, יש שם חיתוכי מסלולים בכל הכיוונים, כולל על איי תנועה, או סתם כאלה שרואים פתאום שלט ירוק "תל אביב" וצמוד אליו שלט כחול "תל אביב" ועוצרים באמצע הכביש כי זה בלבל אותם...

בקיצור, בכל מקום/כביש/מחלף לזכור שאנחנו לא לבד והאחרים בד"כ לא רואים אותנו.
רכיבות טובות

Vaderom

New member
אני התכוונתי במקרה הזה למורשה/הכפר הירוק

אם אתה נוסע לאיילון/נמיר אז עדיף להיות בשמאלי כי הרבה נהגים חותכים חזק במיוחד למורשה.
לגבי הירידה לאיילון דרום - צודק, אחד המחלפים המסוכנים במיוחד בתנועה ערה בגלל כל הרכבים החותכים + העיקול בעליה בהתפצלות של כביש 5 לכיוון הירידה לאיילון (2 הנתיבים האמצעיים) מסוכן בפני עצמו בעיקר בגלל חוסר הדיוק של רוב הרכבים בשמירת הנתיב.

T0MERKE

New member
בכל בוקר אני רוכב שם

ובכל יום יש את הדביל התורן שחותך את 4 הנתיבים האלו מטר לפני היציאה של איילון \ נמיר כאילו הוא באיזו סמטה צדדית

אותו הדבר בנסיעה על 5 לכיוון מזרח, ביציאה למורשה, חותכים מהנתיב הכי שמאלי ליציאה של מורשה.

אם הבנתי נכון ההמלצות הם על

2 הכלים
וגיוי מקס 250 סמק ?
הונדה פורזה ,250 סמק ?
לאיזה מהם אמינות טובה יותר ?אם אני לא טועה ,להונדה ,נכון ?

דרך אגב , שנים נסעתי במסגרת עבודה על ווספה 150 סמק ,מאות קילומטרים בחודש ,בין צפון לדרום , אף אחד כולל הקטנוע לא שמע על המילה "טיפול " . כניסות למוסך היו אך ורק כאשר הנהג היה מגלה על איזו תקלה כלשהיא , או מנורה שנשרפה ,דברים שהיו חיוניים להמשך העבודה השוטפת של הכלי . במילה אחת זריקת החייאה , וזה גם אחרי שניתן אישור עלידי הבוסים .
במידה והיו 2 שותפים לעסק ,היה צריך לקבל את אישור שניהם , והתיקון היה מוגבל לאותה תקלה בלבד . טיפול חס וחלילה .
לא הייתה בכלל מודעות למונח הזה . הכלים האלה פשוט נסעו ונסעו כאילו אין מחר .

אהוד א1

New member
לווספה אין וואריאטור, אין רצועה.

ויש כאן לפחות עוד שניים שיכולים להזכר בווספות במוסך. ("אוטומט הילוכים", אעלק
).
מכיר גם קטנועי שליחויות מודרניים שמטופלים בתחזוקת שבר.

xfwind

New member
עם כל האמינות* המופלגת לא הייתי חוזר לוספה

* אמינות לדגמי הראלי
לא ה-
SS השם יקום דמה.

למעלה