מבקש המלצות..

hardgore

New member
מבקש המלצות..

אהלן..אני מעוניין להתחיל ליצור טראנס ומספר שאלות בתחילת דרכי בתור כותב..מודרני חח..(עשיתי בעבר כמה דברים קטנים ב impulse tracker..) אז ככה: כרגע יש לי קיובייס 3 sk שעשיתי כמה דברים ממש מינימלים..המטרה רק יצירת טראנס.. המחשב הוא AMD Sempron 2500 1GB ddr כרטיס קול on board רמקולים logitech x220 למחשב -בקיובייס אחרי שאני לוחץ על פליי זה אחרי אזה שניה רק אז מנגן וכנל כשאני מפסיק..בנוסף הbass line והתופים לא נשמע רציף לעיתים ..אני מניח בגלל שזה מהיר מידי-עבודה קשה מידי ל"כרטיס קול" הנוכחי.. 1.א. האם כרטיס קול בלבד מספיק כדי לפתור תבעיה או שצריך גם מחשב חזק בנוסף? - איזה כרטיס קול אתם ממליצים בתור התחלה? המליצו לי על esi julia..איך הוא? -על מה אני צריך להסתכל כשאני קונה כרטיס קול? (כמו שאמרתי המטרה זה יצירת טרנס בלבד אז על אילו features אפשר לוותר למשל? ..) 2.יש לי yamaha djx2 צעצוע חמוד..אני מניח שאוכל לעבוד איתו בתור מקלדת שליטה..האמת זה יעשה תעבודה או עדיף מקלדת שליטה? ..אם כן , שוב, מה מומלץ בתור התחלה ועל מה אני צריך להסתכל כשאני בוחר לקנות אחד? .. 3.האם מומלץ לעבור כבר לקיובייס 4? או עדין כרגע מה שנוח והמוכר והנפוץ ושכולם אוהבים זה ה 3 sx? אם כן למה? מה ההבדלים בינהם? .. 4.אילו vst אתם ממליצים לpsy trance ושאר המשפחה? .. 5.האם יש מדריך בעברית ידידותי ונוח שיעזור לי בתור התחלה to get started כמו שאומרים? 6. אני מעוניין לקנות אוזניות שאשמע הכי איכותי שאפשר ושלא אשמע את הרעש ברקע (אוטובוס רחוב וכו) .. מה אתם ממליצים? הבנתי יש סדרה כזאת " לתוך האוזן" האם זה זה? .. - האם יש הבדלים בין הגדלים השונים של האוזניות? ( גדולות, קטנות, קטנות לתוך האוזן) ומה הכי מומלץ ? 7.מה ההבדל בין רמקול למוניטור? 8.מה עדיף לעבוד מול מוניטורים או אוזניות? אילו מוניטורים אתם ממליצים? מה אני צריך להסתכל כשאני בוחר לקנות מוניטור? 9.אני מניח שיש מדריך לקונה שיענה על כל השאלות? אשמח לקבל.. 10.כמו כן אשמח לשמוע דעתם של אחרים עם המלצות למה כן למה לא וכו.. תודה רבה!!!

LiorInDaMix

New member
כמה תשובות...

VSTים - וואנגרד, albino, blue, predator, nexus, fm8 ויש עוד מלא... ברמת העיקרון אתה יכול ליצור כמעט כל סאונד עם כמעט כל VST.... תעבוד מוניטורים - לא עם אוזניות! המוניטורים נותנים לך סאונד נקי שלא ניתן להשיג ברמקול ביתי רגיל מכיוון שלרמקול רגיל יש צבע שהוא מקבל עוד כשהוא יוצא מהחברה מה שנותן לך סאונד מעוות ולא את הסאונד האמיתי... על השאלות הארות יש מומחים יותר גדולים ממני בפורום שיכולים לענות לך בהצלחה

Mike A

New member
אני אנסה לענות על הכל

הבעיה בקיובייס זה גם בגלל כרטיס הקול וגם בגלל המעבד. המעבד שלך, איך להגדיר את זה בפשטות, מסריח לגמרי. גם הכרטיס קול. בשביל להגיע לתוצאות מספקות כלשהן, כדאי שתשדרג דבר ראשון את המעבד שלך. במקרה שלך זה ידרוש אפילו החלפה של כל המחשב. עם כרטיס קול אונבורד עוד אפשר לשרוד, ודווקא לא רע אם אתה יודע להגדיר אותו כמו שצריך. אם יש ל DJX שלך יציאת מידי, אתה בהחלט יכול להשתמש בו בתור מקלדת שליטה. צריך רק את החיבור. תשאר עם קיובייס 3. בקשר למדריכים לא יודע, נראה לי יש איזה ספר. בחיים שלך אל תעבוד עם אוזניות. ההבדל בין מוניטור ורמקול: רמקול רגיל "מייפה" את הסאונד בשביל להשמע טוב. מוניטור מראה את הסאונד כמו שהוא - בלי מחמאות מכל מיני סוגים, ככה שתוכל לשמוע את הטעויות שלך. קשה מאוד לעשות את זה, בגלל זה מוניטורים ברמה ממש טובה מתחילים מ-6000 שקל ומגיעים להרבה יותר. השאלה כמה אתה מוכן להשקיע. דרך אגב, אני מוכר מוניטורים - דבר איתי אם אתה מעוניין.

Infetced Mother

New member
אני יכול רק להוסיף

יש הבדל בין לעבוד עם מונטור ובין לעבודעם אוזניות, אל תאכל את החרא של "אוזניות - מוניטור" הן אולי אטומות, יש להן תחום הרצים טוב ונמוך, אבל הן לא יעזרו לך בתוצר הסופי. אוזניות טובות בעיקר לעבודה עם הקלטות, ווקאלים וכו'....כדי לבדוק אם יש "היסים" למיניהם ולערוך דברים ששומעי באוזניות ושלא שומעים במוניטורים. ומוניטורים לעומתם, נותנים לך את מרחב הסאונד בשביל התוצר הסופי, כמובן אם יש לך קוסטיקה אז הסאונד יישמע לך יותר נקי בלי החזרים למיניהם. יש לי עצה בשבילך, תתחיל לבדוק מה כל דבר עושה בנוגע לדבר אחר, מדריכים אפשר ללמוד ולשנן, אבל הדרך היותר נכונה היא למצוא בעצמך מה אתה רוצה לעשות ואיך, כל עוד אתה לא עובר את ה-0DB של ערוץ המאסטר בכדי שלא ייוצר לך עיוותים ודיסטורשן לא רצוי, או במילה אחת - "קליפ" (תלחץ F3 תעבור את ה-0DB ואזתראה עיגול עם האות C שנדלק באדום, זה מודיע על קליפ). פלאגים לפסיי....אני אישית מאוד ממליץ לך על המאסיב (Massive), הוא שוקל יחסית הרבה, אבל יש לו אחלה סאונד בועט, אגרסיבי מאוד, אם אתה עובד איתו כמו שצריך הוא אפילו יכול להיות עדין.... ולפני שאני אביא לך מדריך לקניית ציוד אני יכול רק להגיד לך, שקודם תעבוד עם הקיובייס איזה שנה, שתראה אם זה מה שאתה רוצה באמת ושלא תקנה את הציוד, תפתח את הקיובייס ואז תגיד "טוב מה עושים עכשיו?!"...אז כמו שאמרתי תעבוד עם הקיובייס אזה שנה ככה, תתפתח ורק אז תקנה. טוב הנה המדריך: http://www.o-zen.com/home/modules.php?name=News&file=article&sid=178&mode=nested&order=0&thold=0 באדיבות O-Zen נ.ב: בנוגע לאוזניות שהן ישר לתוך האוזן, אלת קנה אותן, הן עוד יכאיבו לך ת'אוזן...אבל אם זה מה שאתה רוצה אז תיקח פאנאסוניק

למעלה