מבקש הדרכה

תמירי

New member
דנה -תודה רבה../images/Emo24.gif

האנשים הללו לא מבינים שזה לא רק עבודה טכנית אלא יעוץ כללי. כל אחד צריך לנצל את יתרונותיו היחסיים. שיהיה לו בהצלחה.

Milo M

New member
צודקים

המטרה של היעוץ בתפוז היא לקבל כיוון כללי. כמו ברצוני להבין בדיוק מה רואה החשבון שלי עושה. לא בגלל שאני לא סומך עליו אלא בגלל שפעילותו היא קריטית לקיום העסק לכן אין בכונתי להפקיד אותה ברשותו של רואה החשבון כמו כמה עוסקים שאני מכיר (חלקם הסתבכו). מכאן שאסור למנהל עסק לסתמך לצורך ניהול העסק על רואה החשבון.

Milo M

New member
מבקש הדרכה

שלום לכולם. לפני כחודש פתחתי עסק במעמד עוסק מורשה. השאלות. 1. איך אני מזדכה על מע"מ ששלמתי עבור תשומות לעסק. 2. איך מתבצע הדיווח למע"מ על התשומות העם יש להגיש להם חשבוניות? 3. במידה ויש עסקאות שעליהן קבלתי רק חלק מהתשלום עד למועד הגשת הדוח למע"מ האם אני חייב לשלם למע"מ גם על הסכום שאותו עדיין לא פדיתי. 4. שאלה טכנית איך ממלאים את הדוח התקופתי לתשלום. אני יודע שזה הרבה שאלות - אבל אני מעדיף בשלב ראשון להתמודד לבד עם הניהול הכספי ללא רואה חשבון בשביל להבין טוב יותר את הניהול הכספי של העסק. בתודה מראש לכל תשובה או התיחסות.

תמירי

New member
יעוץ עסקי

תמיד שווה להתיעץ מכיון שרואה החשבון רואה הרבה עסקים ובדרך כלל יודע לתת עצות טובות. כמובן שיש לסמוך גם על החושים שלך. אם מה שאתה חושב והרואה חשבון מנוגדים פנה ליעוץ נוסף לישהוא אוביקטיבי.

עוסק מורשה

תשובות: את מע"מ התשומות אתה מקזז ממע"מ העסקאות, ישנם סוגי הוצאות שלא כל המע"מ בגינם מוכר ולכן כדאי להתיעץ עם יועץ. אין צורך בהגשת חשבוניות למע"מ. אתה משלם מע"מ על כל החשבוניות שהוצאות נכון לראשון בחודש (תלוי בדיווח חודשי או דו חודשי). את הדוח אתה ממלא כך: סה"כ העסקאות החייבות (לפני מע"מ) סכום המע"מ על העסקאות. סכום התשומות סה"כ הנטו לתשלום/החזר בהצלחה. נ.ב. במידה ותצטרך עזרה ניתן ליצור קשראיתי בטלפון 052-452375

למעלה