מבקש הבהרה לגבי ip

• פותח הנושא loli2
  • פורסם בתאריך

loli2

New member
מבקש הבהרה לגבי ip

מדוע ip מוגדר כ"כתובת ip" ולא סתם "פרוטוקול אינטרנט"? האם זו כתובת קבועה לתמיד שניתנת על ידי ספק האינטרנט או שהיא משתנה לעיתים? האם כאשר גולשים עם פיירוול כתובת ה-ip מוסתרת לחלוטין? תודה

uzi2

Active member
תשובות

IP הוא אכן ה- Internet Protocol, ובעיקרון כשאומרים ה- IP הוא 212.111.73.10 הכוונה כמובן לכתובת ה- IP ולא ל- IP (הפרוטוקול) עצמו. אצל מרבית ספקיות שרותי האינטרנט אתה מקבל IP באופן דינמי בעת ההתקשרות, וככלל בחיבורים שונים יהיה לך IP שונה (למרות שאם התנתקת וישר אח"כ התחברת שוב רוב הסיכויים שתקבל חזרה את אותו מס´ IP). אבל תמורת תשלום הן יאפשרו לך לקבל מס´ IP קבוע. בארץ רק Actcom מקצה מס´ קבוע לכל משתמש. מס´ ה- IP לא משתנה תוך כדי חיבור. פיירוול אישי לא מסתיר מס´ IP. יש פיירוולים שמאפשרים NAT proxy שמאפשרים לכמה מחשבים להתחבר עם אותו מס´ IP ואז למחשבים ברשת הפנימית יש מס´ IP שונים בתחום מספרים שאינו חוקי מחוץ לרשת הפנימית, והתקשורת החוצה מתורגמת ב- NAT proxy ל- IP יחיד, שהוא ה- IP שמייצג את כל המחשבים בתקשורת החיצונית והוא ה- IP שניתן ע"י ספקית שרותי האינטרנט.

darkstar

New member
ip

כן מוגדר כ פרוטוקול אינטרנט אך עם הזמן זה קיבל את הכינוי של כתובת ip ע"י עוד רבים כמוך. עכשיו בקשר לקביעות של הכתובת הכל תלוי בספק למשל היום ברוב חבילות התקשורת שספקי האנטרנט מציעים הכתובת משתנה מחיבור לחיבור . יש גם ספקים אשר נותנים כתובת ip קבועה הכל תלוי בחבילת התקשורת. ואם אתה רוצה ני חושב שספקים גם מוכרים כתובות קבועות של ip. כשגולשים עם פאיירוול ה ip לא מוסתר כלל . פאיירוול מטרטו לסנן שליחה , ניתוב,וקבלה של packets בין מחשבים על פי חוקים מוגדרים מראש. אם אתה רוצה להסתיר את ה ip שלך פשוט מאד תשתמש בפרוקסי "ותתחבא" מאחוריו או שתשתמש ב NAT . כמו כן אתה יכול לעשות ipspoofing אבל זה לא מומלץ.

loli2

New member
תודה,ורק עוד הבהרה...

יש לי אינטרנט מהיר בכבלים שזה חיבור קבוע 24 שעות ביממה. שמתי לב שיש לי כל הזמן את אותו ה-ip. האם זו תוצאה של חבילת התקשורת שלי איתם? כי בכל זאת יש לפעמים התנתקויות וצריך להתחבר מחדש, ובכל זאת ה-ip נשאר אותו דבר ולא משתנה מהתקשרות אחת לשניה. אולי תוכל להסביר לי בבקשה מה פירוש: "אם אתה רוצה להסתיר את ה ip שלך פשוט מאד תשתמש בפרוקסי "ותתחבא" מאחוריו או שתשתמש ב NAT" . איך הפרוקסי מסתיר את ה-ip? אם יש לי חיבור קבוע,כמו שהסברתי,האם אני בכל זאת יכול להשתמש בפרוקסי או שזה בלתי אפשרי כי החיבור הקבוע "מדלג" עליו? מה זה ipspoofing? תודה

uzi2

Active member
כמו שאמרתי

ניתוק לזמן לא ארוך בד"כ ישאיר לך את אותו ה- IP, כמה זמן זה "זמן לא ארוך" תלוי בספקית שרותי האינטרנט שלך. יש סוגים שונים של פרוקסי. בעיקרון NAT proxy לא בדיוק מסתיר את ה- IP שלך, כיוון שלכל עניין ועניין ה- IP שלך הוא ה- IP החיצוני של הפרוקסי. NAT proxy מאפשר לכמה מחשבים להתחבר דרך כתובת אחת. המחשב שלך מקבל מספר IP שחוקי רק בתוך רשתות פנימיות אבל אין לו שום משמעות באינטרנט, והפרוקסי מתווך בינו לבין האינטרנט ע"י שימוש ב- IP משלו. במקרה והתקנת NAT proxy משל עצמך, אז אמנם ה- IP של המחשב שלך כלפי הפרוקסי שונה מה- IP שדרכו הפרוקסי מתחבר לאינטרנט, אבל עדיין לכל עניין ועניין הפרוקסי מתחבר דרך IP שמשמש את התקשורת למחשב שלך, ולכן מבחינה פרקטית ה- IP של הפרוקסי הוא ה- IP שלך וה- IP הזה הוא גלוי. יש גם פרוקסי מסוג anonymizer שמאפשר תקשורת אנונימית. אתה מתחבר אליו באופן גלוי, והוא משמש כמתווך שמתקשר עם שאר האינטרנט עבורך תחת שמו, ומעביר את התקשורת אליך. מעין שליח - אתה מבקש עם כתובת ה- IP שלך אתר מסויים, דרך האנונימייזר, האנונימייזר מבקש את אותו אתר תחת שמו, ואחרי שהוא מקבל את האינפורמציה הוא מעביר אותה אליך ובצורה כזאת האתר לא יודע מי ביקש את האינפורמציה. עוד על הפרוקסי יש במאמרים של הפורום, תעיין שם. לגבי IP spoofing המדובר הוא פשוט בשליחת אינפורמציה כאשר כתובת ה- IP שלך מזוייפת. זה כמובן לא מאפשר לך להשתמש בזה לצורך תקשורת באינטרנט כי המחשב שאיתו אתה מתקשר לא ידע לאיפה לשלוח את התגובות, למשל אם תבקש לראות עמוד מסויים בפורום הזה אבל תזייף את כתובת ה- IP של השולח, העמוד ישלח לכתובת המזוייפת (או לא ישלח אם הכתובת זוהתה כמזוייפת) ואז ממילא לא תוכל לראות את העמוד הנ"ל בדפדפן שלך.

למעלה