מבקש את עזרתכם!!

מבקש את עזרתכם!!

שלום רב אנו חברה בת 55 משתמשים, כבר 3 ימים יש לנו בעיה מאוד מוזרה ואפרט: ישנם USERS מסוימים ששולחים דואר ליעד מסוים במיוחד שמדובר בדואר עם צירוף קובץ לא משנה באיזה גודל, היעד כלל לא מקבל את הדואר. כתובת הSMTP היא של ספק האינטרנט שלנו בזק בינלאומי 192.115.106.28. ברשותנו גם שרת דואר פנימי אך אנו לא משתמשים בו בגלל שיקולים של SPAM ווירוסים. תומכי בזק בינלאומי אינם עוזרים לי הם מבקשים את הHEADERS של הדואר אך אני ממשיך ומסביר להם שדואר לא מגיע ליעד גם אם הוא נשלח בתוך הארגון עצמו והם עדיין לא מבינים. מה יכולה להיות הבעיה?

H N 1

New member
שאלת הבהרה...

כשאתה אומר "שדואר לא מגיע ליעד גם אם הוא נשלח בתוך הארגון עצמו " הכוונה במשלוח דרך ה SMTP של הספק? או דרך שרת פנימי? אם הכוונה דרך הספק - זה לא באמת פנימי... לך לכיוון של בדיקת MTU (משום מה יש לי ניחוש שאתם מחוברים בקו ADSL או כבלים). אם דרך השרת שלכם עושה את אותה בעיה כמו דרך הספק - תבדוק הגדרות ברשת הפנימית - מה חסמתם לאחרונה/ האם הפעלתם שירות חדש....

תגובה

SMTP של ספק האינטרנט והם מנהלים לנו את הנתב רק שהם יכולים לשנות ערך MTU בנתב שעומד כרגע על 1500. דרך אגב אנחנו על ADSL 2.5 על 160

H N 1

New member
אם ככה..

אם את שרת הדואר מנהל לכם ספק האינטרנט
ואת הנתב מנהל לכם גם כן ספק האינטרנט
תודיעו לו יש לכם בעיה ושישבור את הראש איך הוא פותר - לא יפתור לא יקבל כסף. והערה בצד - מי שנותן לספק האינטרנט להחזיק אותו ככה בביצים - כנראה שנדון לחיות עם תקלות משונות ובלי פתרונות

ariev

New member
תנסו לשנות MTU על אחת התחנות

שממנה שולחים את המייל

Arielvista

New member
איך משנים MTU

איך משנים בתחנה אחת בלבד? ובכלל איך אני שולט בקטע של ה MTU?

פוֹלי

New member
מהלינק הבא תוריד את האפליקציה

drtcp ותפעיל אותה על המחשב שאתה מעוניין לשנות בו את ה MTU. כל הפרטים על מה ואיך בלינק.

eliranitzhak

New member
לשנות MTU זה שטויות !

מקסימום הפקט תשלח ביותר מפריים אחד. זה אולי לא היא Efficiant, אבל תקין לגמרי. וזה לא יכול להיות הגורם לבעייה שלהם. HTH. Just my two cents. But its mine !

antidot

New member
אנא פרט

2 רמזים בשבילך: 1) יש נתבים שלא יבצעו פרגמנטציה של פאקטות שחורגות מMTU (למה ? כי ככה קינפגו אותם) 2) בלי לעשות יותר מדי פרסומת, אני הייתי חושב כמה וכמה פעמים לפני שהייתי אומר "שטויות" על מה שאריה אומר.

ariev

New member
יש המון (כמעט כל) אפליקציות

שמוציאות פאקטים עם DF=1 מה שאומר לנתב לזרוק את הפאקט אם הוא גדול מידי ולא לעשות פרגמנטציה זה התקן ע"מ לחסוך לנתבים עומס. ה-RFCים הרלונטיים נוקטים בגישה (שהינה עקבית ב-IETF) לשים את החוכמה בקצוות (כלומר תחנות ושרתים) ולשם כך יש Path MTU discovery ו-DF=1. הבעיה שבהרבה מקרים חוסמים בלי לדעת את ה-PMTU Discovery ושוברים את כל המנגנון

eliranitzhak

New member
מה אפשר להבין

האם יש חלק משמשתמשים שיש להם בעייה, ושאר המשתמשים עובדים ללא בעיות ? אני מנסה להבין את זה ממה שאמרת. נסה לתאר שוב את הבעייה, בצורה נרחבת. HTH. בברכה.

CCNA

New member
חלק מהמשתמשים לא כולם

כאשר חלק מהUSERS שולחים דואר דרך SMTP ADDRESS של בזק בינלאומי הדואר אינו מגיע ליעד והם ממשיכים לטעון שהבעיה בשרת דואר שלי.

eliranitzhak

New member
תן לי להבין

אתה מפעיל OE אצל משתמש, ב SMTP ו POP3 מוגדרים להשתמש בשרת של בזק בינלאומי, והדואר עדיין לא נשלח ? ומה קורה אם אתה מכוון שישתמשו בשרת ה Exchange ? כו"כ אם אתה רוצה ויכול לאפשר למישהו כניסה ב VNC למחשבים שלכם, שלח לי הודעה פרטית, ואנסה לעזור. בברכה.

CCNA

New member
הבעיה נפתרה!!

פשוט היה צריך לשנות בSMTP במקום כתובת IP 192.115.106.28 לMAIL.BEZEQINT.NET.

למעלה