מבקש את עזרתכם

בן מ ל ך

New member
מבקש את עזרתכם

אני מחפש חומר הקשור לשם "נועה", משמעות, וכדומה. לעזרתכם אודה.

דוסית1

New member
לא יודעת אם זה מה שאתה מחפש אבל...

אני חושבת שהמקור היחיד לשם הזה הוא בחומש דברים (אם אני לא טועה...) נועה היא בתו של צלפחד והיא מזכרת כמובן כאשר בנות צלפחד מבקשות נחלה בא"י....

בן מ ל ך

New member
אני מחפש משמעות על השם

או מפרשים מסוימים על השם. בכל אופן תודה.

דוסית1

New member
אני לא זוכרת מי...

אבל יש מפרש מסויים שמתיחס לכל השמות במקרא... מתארת לעצמי שכבר חשבת על זה לפני. ואגב, הכותרת של השרשור נראית כמו איזה מודעה לחיפוש קרובים אבודים.... :) מותר להיות חצופה ולהתעניין למה זה מעניין אותך....?

בן מ ל ך

New member
אשתי צריכה ללדת וחשבנו על השם הזה

סתאאאאםםםם. יש לי חבר חילוני (רוסי, אגב, בן אדם מיוחד מאד) שאשתו צריכה ללדת והוא כבר הרבה זמן מבקש ממני רעיונות לשמות, לאו דווקא תנכי"ם אבל הוא לא רוצה את השמות המודרנים המקובלים כיום בציבור החילוני. למרות שהוא חילוני שבכלל בכלל לא מתקרב לדת. היום הוא שאל אותי על השם נועה אם יש לזה איזו שהיא משמעות או מה פירוש המילולי של השם הזה.

דוסית1

New member
אה, או.קי...

תספר לנו מה הוא החליט בסוף... (ואם עד הרגע האחרון לא יעלה לכם איזה שם תמיד תוכלו לקרוא לה דוסית...) אגב, אם זה יהיה בן...?

kזאבי

New member
הוא יודע שזה בת

אולי את לא יודעת (את עוד קטנה...) אפשר לדעת באולטרא סאונד אם זה בן או בת. דוסית לא כל כך מתאים לחילוניה. וחוץ מזה לא כדאי שיחסמו אותה...

kזאבי

New member
את העיקר שכחתי

מיהו המפרש שמתייחס לכל השמות שבמקרא? מישהו יודע?

דוסית1

New member
גם אני חשבתי על זה אבל...

מה כבר רוסים מבינים בענוה... הוא מחפש שם מודרני אז עם הפרוש הזה זה בודאי לא יתאים... :)

חנוך617

New member
זה נכון רק אם זה לא מוצא

חן בעיניהם אבל כאן הם רוצים את השם ורק מחפשים סיבה אז זה מספיק.

שיSY

New member
אבל...

החילונים יודעים בכלל מה זה ענווה? הם יודעים את המשמעות?

חנוך617

New member
הם יודעים מהפן הנגדי.

והאמת שיש כאלו שזו בושה בשבילם. תלוי מי הטיפוסים.

תנסה.....

אולי המלבי"ם. שפירושו מתבסס על הנחה שאין מושג של מילים נרדפות בלשה"ק. אז אולי הוא מבאר גם משמעות שמות.

למעלה