מבקש את עזרתכם...

מבקש את עזרתכם...

ב"ה אם מישהו יכול בבקשה לתת לי כתובת, של חנות ל´מעילי תקיפה´ של כבאים אני מאוד יודה לו. תודה מראש לכולם. Kיציק

BoSco

New member
ה"דבר" הזה למכירה בכלל???

ובאופן פרטי ועצמאי??? מה זה פה רוסיה?ארה"ב? לאן הגענו???

homer jay

New member
ניתן להשיג

אך לא בארצנו הקטנטונת.. אם אתה מעונין תעשה משלוח מהאתר הבא www.galls.com המחירים בשמים והציוד חביב למדי אבל אני לא מבין למה אתה צריך מעיל תקיפה? לתקוף איתו על עבריינים?! למטה יש לינק לעמוד הספציפי של המעילים. קומנדו נומקס מעילים מצוינים די יקרים אבל אם אתה מתכונן לרכוש אלו "ה"מעילים!!!!!

homer jay

New member
ד"א..

עד לפני כמה שנים בודדות (אפשר לספור על 2 כפות ידך) יוצרו מעילי התקיפה בארץ :) יום נעים :)

fireman

New member
כמו שכתב רותם

כדאי ואף מומלץ לרכוש בצורה מקוונת מהאינטרנט דרך חנויות בחו"ל שמוכרות את המעילים הבהחלט לא זולים הללו במחירים זולים משמעותית מהמחירים בארץ אגב, למה דרוש לך מעיל תקיפה?

לצייד בהם

את חברי אירגון ´הצלה´ עד שמצאתי תורם שיממן את זה. צריך לדאוג גם להם. לעיתים יש אירועים שחשוב שיהיה מעיל מגן, הן במקרה גשם, והן במקרה של אש חלילה. עד לבוא הכבאים, ניתן להציל חיים. ערן, יש לך מושג מהו מחירו של מעיל כזה?

homer jay

New member
מיותר לחלוטין!!!!!!!!!!!!!!!!

אנשים שאין להם הסמכה לא יכולים להיכנס למבנה בוער? מה מסובך בזה? המעילי תקיפה הם סופגי מים ולא יעילים בגשם. דבר מיותר לחלוטין לדעתי!!!!! זה יגרום רק ליותר נזקים... הסיכוי גם שבדירה יהיו לכודים למכבי האש יקח הרבה זמן להגיע ומתנדב הצלה יגיע למקום הוא אפסי זאת סיטואציה נדירה ביותר... למה לתת למתנדב שאין לו כל הכשרה מתאימה לעסוק בדבר? במידה ויש לכודים בדירה או במבנה צריך פורץ/מפקס או משהו לפרוץ איתו את הדלת? צריך מערכת נשימה? אולי תמצאו ספונסרים לכבאיות??? הדבר יגרום רק ליותר פצועים מה שיקרה זה שבמקום לטפל בפצועים יצטרכו להביא עוד כוחות לטפל במטפלים שהיו צריכם לטפל במטופלים.. אני יודע שאתה חובש אז על אותם המקרים שנותנים לאנשים עם פגיעות בטן אוכל ושתייה (אל תדאג תאכל משהו הכאב בטן יעבור) זה מה שיקרה אם יתנו לאנשים ללא הסמכה מתאימה מעילי תקיפה וקסדות... ולא רק זה אין להם גם ציוד מתאים... הם יכולים לעמוד שעות מול הדלת של הבית הבוער והיא תעמוד על כנה... זה לא יעזור בכלום... לסיכום: מיותר לחלוטין. במחיר של מעילי התקיפה תרכשו רכבים חדשים אופנועים חדשים וכ´ו מיותר לחלוטין.

homer jay

New member
ד"א...

אם אתם בכול זאת מחליטים לעשות את הטעות הזאת ולקנות את המעילי תקיפה תעשו בירורים עם חברות שמייצרות את המעילים (יש חברה ענקית בסיאטל) שאם תזמינו דרכם 100 מעילים נגיד הם ימכרו לכם במחיר של 1/10 מגאלס... חבל לבזבז כסף על אינטרנט תפנו ישירות למפעלים.

לפני שאתה צועק.. תבין משהו...

הצלה אצלנו בישוב, רחוק מכל נקודת תחנת כיבוי - כך שבמידה וחלילה יהיה אש (והיו מקרים) הצלה במקום תוך דקה וחצי עד 2 דקות. לרכב כיבוי ממוצא יקח להגיע אלינו לישוב בערך 20 דקות במקרה הטוב, 25 דקות במקרה הגרוע. היה אצלנו שריפה, ואנשי הצלה נכנסו לדירה וחילצו משם קשישה. כך שבמקרה שיש אש, אני אישית לא אמתין עד לבוא הכיבוי, ואנסה לחלץ בכוחות עצמי, מתוך תקווה שלא אפגע, אם אפגע, כפרת עוונות. אופנועים ורכבים נו דחליאק... ישוב קטן, כל כונן יש לו רכב, לא צריך את זה. אבל ציוד מגן, זה חיוני ומאוד! על כן, אני ארכוש להם מעילי תקיפה. (ותודה לך שציינת בפני עובדה שלא ידעתי שגשם מזיק לזה... צריך לראות מה עושים עם העובדה שציינת) בכל מקרה, עד שיהיה באזור שלנו נקודת הזנקה לרכב כיבוי, צריך לדאוג לחברה שהם ראשונים בשטח, ואת זה אעשה. לילה קסום

fireman

New member
אם אתה חושב על מיזם כזה

למה לא ללכת 2 צעדים קדימה? אתה אומר שיש לכם את אנשי "הצלה" בתוך היישוב מדוע שלא תפנו אל איגוד הכבאות אליו אתם שייכים בבקשה לקבל הדרכה בכיבוי בסיסי בכדי לתת מענה ראשוני למקרה של שריפה ותרכשו בנוסף למעילים גם קסדות ומנ"פים בכדי לצמצם את הסיכוי שלכם להפגע במקרה של חס וחלילה שריפה, תפנו אל קצין ההדרכה של האיגוד אליו אתם שייכים מבחינה גאוגרפית או אל מפקד האיגוד ותראו מה אפשר לעשות בנושא. איציק זכור דבר אחד חשוב מאוד! אסור להגיע למצב שבשביל להציל נפש אחת מאבדים 2 נפשות!

fireman

New member
איציק ידידי

אני חושב שמדובר ברכש בהחלט לא חכם מעילי תקיפה הם מאוד מסורבלים, אינני יודע אם יצא לך ללבוש אחד פעם אבל בהחלט מדובר במשקל לא מבוטל מה גם שהם לא כל כך נוחים. מעיל תקיפה אינו חסין מים אלא סופג מים ומכאן אין לו שום יעילות בגשם, תיקח מעיל תקיפה תשקול אותו לפני כניסה לשריפה ולאחריה אני מבטיח לך שהמשקל שלו יעלה בצורה משמעותית בגלל המים שנספגו בו. תיכנס לאתר של גלאס שרותם צירף קישור אליו קודם לכן ותזמין מהם קטלוג, מדובר בקטלוג מאוד מושקע שבו מאות עמודים של ציוד לשרותי חירום עד כמה שזכור לי הקטלוג נשלח אליך בחינם וחפש לך חלופות למעיל תקיפה שלא יכול למלא את הצרכים להם אתה מייעד אותו מול עלות אסטרונומית של בין 210$ ועד ל 700$ למעיל בלבד! עליי למתוח גם גבול מסויים שאפשר לומר שחצית בעת כתיבת הודעתך, מעיל תקיפה אינו מהווה הגנה מפני אש אלא מהוה אחד ממרכיבי ההגנה של הכבאי שכולל גם כפפות עבודה, מכנסי תקיפה, קסדה עם משקף מוגן התפוצצות, כובעי נומקס ומנ"פ מעיל תקיפה לבדו אינו מהווה הגנה מוחלטת בפני מה שאתה מייעד אותו בהודעתך, כמו שכבאי לא יכנס לבית בוער עם מעיל תקיפה בלבד אינני מצפה ממתנדב של זק"א להכנס לתוך בית בוער בתחושה שיש לו מעיל תקיפה והוא מוגן כי סה"כ מה שיקרה זה שלנו עלולה להיות יותר עבודה בגלל הצעד הזה, הוא עלול למצוא את עצמו נלכד בפנים גם כן. אינני מצפה שמתנדב זק"א יעשה את עבודתו של הכבאי ואני מקווה שהוא גם לא ינסה לעשות אותה באם הוא אינו מוסמך לכך ומוגן כראוי!!! כמו שכבאי לא ינסה להחליף את אנשי זק"א בעבודתם. רכש כזה עלול לגרום למצב של קלות דעת ולכן לדעתי הוא מוטעה מעיון בקטלוג שיש לי ישנם מאות מעילים מסוגים שונים שהם אינם מעילי תקיפה אלא מעילים המיועדים לאנשי ההצלה והם קלים יותר פיזית, מגינים מפני גשם וזולים משמעותית ממעיל תקיפה אך לא מגינים בפני אש, הגנה שאנשי זק"א אינם צריכים

ערן, לא זק"א ´הצלה´.. ההבדל פשוט

ב"ה זק"א = טיפול באירוע לאחר סיומו (אסיפת גופות וכו´) הצלה = הראשונים לתת מענה רפואי בשטח. כך שהחשיבות של מיגון אנשי ´הצלה´ הוא לעניות דעתי (תקן אותי אם אני טועה) הוא במידה גבוהה מאוד.. בכל מקרה, תודה על האינפומציה!

fireman

New member
סליחה על חוסר הדיוק מצידי

אבל עדיין אינני חושב שרכש כזה הוא יעיל גם כאשר מדובר בטיפול ראשוני בשטח המעילים הללו מאוד לא נוחים, מניסיון, יקשה מאוד על הפעילות בשטח בעיקר כשמדובר במענה רפואי שדורש עדינות רבה, דבר שקשה מאוד לבצע כשאתה לובש מעיל עבה מאוד וכבד שמגביל את חופש התנועה שלך בצורה מאוד משמעותית תיכנס לתחנת כיבוי אש ותבקש ללבוש מעיל תקיפה כחול (את הסוג של הצהובים כבר לא מייצרים) כך שתוכלו לרכוש רק כמו הדגם החדש) ותראה איך התחושה בתוכו

homer jay

New member
אההם אההם....

1. תפנו לאיגוד שלו אתם שייכים ותראו נכונות להתנדב ואולי הם יקמבנו נקודת כיבוי שתופעל ע"י מתנדבים כמו ביישוב דולב. 2. מיצרים מעילים בצבע צהוב.... אבל הם באותה האיכות של המעילים הכחולים יש כיום מאות סוגי מעילי תקיפה עם עשרות של סוגים לכול יצרן. אתם צריכים בכול מקרה את ההדרכה המתאימה בכדי לחדור לדירה... לא יספיק לכם רק הציוד. שמע הסיכוי שתיהיה שריפה ביישוב שלכם נגיד יישוב של 10,000 איש... עם לכוד היא אפסית כמעט... כמובן שאין דבר כזה אפס תמיד ישנו הסיכוי אבל הסיכוי הממשי שזה יקרה הוא מאוד קטן לכן המעילים והציוד וכל מה שתיקנו לא ישמש אותכם כמעט וישב ברכבים של הכוננים. אתם רוצים משהו נגד גשם? מעילי גשם/רוח/חליפות דייגים. מעיל גשם עולה כיום בין 10 ש"ח ל 100 ש"ח והם מצוינים. ישנם מכנסי דייגים שהם מעין מגפיים עם סרבל שמחוברים ביחד ומבטיחים לך שלא תירטב מאיזור הרגליים עד לצלעות. טוב לשיטפונות והצפות באירועים כאלה אתם יכולים לסייע ולחלץ אנשים מבלי להירטב. מיותר לחלוטין לדעתי לקנות מעילי תקיפה וקסדות. על אותו העיקרון אתם יכולים לרכוש מעיל תקיפה לאדם שיהיה אחראי על רחוב מסוים ואם תפרוץ ברחוב הזה אש ויהיה לכוד הוא יבוא לחלץ אותו. יפה מאוד שהזמן תגובה לשכם הוא מהיר אבל זה מיותר לחלוטין. יש לכם תקציבים? תקנו אוכל לאנשים רעבים או נזקקים או השד יודע מה. יום טוב :) ד"א למה לא לצייד כל מתנדב הצלה בדפיברילטור? חבל על הכסף של המעילים... במחיר של מעיל תקיפה קסדה מכנסי נומקס גרב נומקס נעליי כבאות נורמליות וכפפות התקרבות לאש אתם יכולים לקנות חצי דפיברילטור... אז לכול 2 מתנדבי הצלה יהיה דפיברילטור לא טוב? ל אותו עיקרון אתם יכולים לקנות גם רתמות סנפלינג חבלים עיגונים ויתדות ולחלץ אנשים מצוקים... או לקנות סירות הצלה ולהציל אנשים שטובעים בים או לקנות טרקטור ולהציל אדם שהיתה עליו מפולת של חול וזה לא נגמר מה אתם יכולים לקנות. יש לכם מטרה אחת לתת טיפול רפואי. זה כמו ששוטר לא פראמדיק ופראמדיק לא שוטר הפראמדיק לא יכול לעצור אף אחד והשוטר לא יעשה אינטובציה... יום טוב :)

ידידי...

ב"ה דפיברילטור עולה היום 24.400 שקל! וגם כזה השגתי תרומה להצלה שלנו (אירגון מתנדבים ראשון שמחזיק ברשותו מכשיר דפיברילטור!) ולדעתי אתה צודק, צריך לחשוב על הכיון השני שציינת... שבת שלום

homer jay

New member
יפה יפה :)

עלות כל הציוד מיגון לאדם היא כ 10,000 ש"ח.. יפה מאוד שאתם מצליחים לגייס תורמים :) אבל מיותר להוציא כל כך הרבה כסף על הציוד הלא שימושי הזה כמו מעיל תקיפה אני מקווה שירדת מהנושא שבהת שלום :)

Nייט

New member
מעיל תקיפה?

אתה מתכוון למעיל תקיפה כמו של הכבאים? אם כן זה ממש מסורבל ולא תוכלו לטפל ככה! מה שאתם כן יכולים לקנות זה: יש סרבל מיוחד לרפואת חרום שהוא די נח ועבה מספיק שתוכל לעבוד בלי דאגות בתוך מכונית אחרי תאונה כמובן עם קסדה וכפפות מתאימות (זה נראה כמו חרמונית אבל הרבה יותר דק) זה מה שאנחנו הזמנו לפני שבוע.

אישוני

New member
../images/Emo117.gif

בקשר לחנות מעילי תקיפה אני לא יודע אבל אני יודע שאפשר לקנות עוף עם 3 רגליים

לידידי איציק לוי

א, אין כל בעייה לספק לך מידע על יצרני או ספקי מעילי תקיפה ב, ובוא נאמר שתרכשו את מעילי התקיפה , מה עם קסדות ,ומנפים, ואמצעי כיבוי, והכשרה מתאימה , והסמכה ע"י מפקח כבאות ראשי, והיכן האחריות שלכם למקרה אובדן חיים או רכוש , מי יקח עליו את האחריות על כך? לכן צריך להקדיש לכך מחשבה כמו שנאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה" שלך בידידות גרשון

למעלה