מבקש את עזרכתכם...

fusion boy

New member
מבקש את עזרכתכם...

שלום לכולם, כפי שאתם יודעים(או לא יודעים) נפצעתי לפני זמן קצר בתאונה בייתית וכרגע אני מורחק מכול סוג של פעילות גופנית. אבל בקרוב (עוד מספר חודשים) אני כנראה אחזור ואני אוכל (לפחות בשנה ה1) להתאמן רק בעצימות נמוכה (בלי קרבות ונפילות) האם לדעתכם ישנה אומנות רכה שאוכל להתאמן בה, בינתיים, עד שאחזור לכושר מלא (או מירבי...) אבל בדגש על אומנות "מציאותית" כלומר אומנות שהטכניקות שמלומדות בה יעילות להגנה עצמית כמו ווינג צונג (אפשרי גם כלי נשק כמו בארניס אם היה אפשר) אבל מתורגלת בצורה רכה... נ.ב. גם אם יש שיטת טאי צי שמתאימה (אמרנו, עם טכניקות שאפשרי לישמם ברחוב) אני אשמח... ושוב אני מדגיש אני מאוד יעריך את דעתכם המלומדות (או מתוך ניסיון) על אומנויות מתאימות... יום טוב לכולם, רוי

אולי זו דרך נוספת להגיב על ההגדרה

אם לא ניתן ליישם את הטכניקות בלחימה, זו אינה אמנות לחימה... טאי צ'י זו אמנות לחימה. מהגדרה, ניתן ליישם את הטכניקות. אם מה שנלמד בלתי ניתן ליישום בשטח, מה שנלמד אינו טאי צ'י (אולי צ'י קונג, אולי משהו אחר). מתי ניתן ליישם? זו אופרה אחרת. בטאי צ'י בד"כ לא ממהרים. מקווה שעזר לך, או לפחות למילון.

fusion boy

New member
כן אבל אתה יודע שיש הרבה טכניקות ש

הם לא מציאותיות כולכך בהרבה אומנויות לחימה... גם לדעתי, באיגרוף תאילנדי (בו התאמנתי עד לפציעה), שהוא נחשב אומנות חזקה ומציאותית יש טכניקות שלא הייתי מנסה ליישם ברחוב כמו בעיטות גבוהות לראש, לדעתי...

יש טכניקות שנועדו ללימוד והדגמת

עקרונות עבודה נכונים. בד"כ בטאי צ'י בשלבים הראשונים עיקר הדגש יהיה על לימוד והפנמת יציבה/תנועה ופחות על טכניקות כאלו ואחרות. כיוון שכך, סביר שחלק מהטכניקות שיודגמו ויתורגלו בשיעור, לא יהיה להם ערך עצמאי ללחימה ממש, אך הם מהווים שלב חיוני בדרך ללימוד לחימה. דוגמא מיידית - פוש הנדס.

shlomym

New member
אתה אמרת,wing chun.את קצב העבודה

אתה תבחר.אין ברוטאליות, אבל יש עוצמה, רכות ואינטלקט. תוכל לחזק את עצמך בצורה מבוקרת, בחיק משפחה אוהבת. וואלה יצא חרוז

fusion boy

New member
מה זה משנה? גם ככה אין בארץ מישהו

שמלמד ווינג צונג, נכון? חבל דווקא זה הדבר היחיד שמעניין אותי ממש מכול הסיניות (לא להעלב-זה עניין של טעם!)

וין צ'ון

שלום. יש לי חדשות טובות בשבילך. יש התאחדות וין צ'ון ישראלית עם 7 סניפים ברחבי הארץ, שפועלת כבר יותר מ10 שנים. כנס ובדוק: www.wingchun-il.com בהצלחה נועם

למעלה