מבקש את דעתכם,

מני.ת

New member
מבקש את דעתכם,

שלום חברים יקרים, לכבוד פורים, רציתי לעשות שוקולד מיוחד לילדים בקהילה היהודית שלנו. שמעתי לא פעם מכאלה שביקרו בארץ שהשוקולד שהדליק אותם היה דווקא השוקולד של עלית עם הסוכריות המתפוצצות. אתמול עלה לי רעיון להכין להם כזה בבית. את הסוכריות אני יכל לרכוש בקלות בסביבה. הסוכריות המתפוצצות (סוכר מוגז) רגישות ללחות ובמגע עם לחות(מים רוק) הם מתחילות לתסוס ולתת את התחושה התוססת. כמובן שאי אפשר לשלב את הסוכריות בגנאש בגלל הלחות שבו אבל בשוקולד מומס הלחות מאד נמוכה ונראה לי שזה יעבוד. השוקולד של עלית מגיעה בטבליות והשוקולד מעורבב עם הסוכריות ולכן חלק מהן גלוי, אבל השוקולד ארוז באופן אטום ולא חשוף ללחות שבאוויר, לי יותר מסובך לעשות את זה ולכן חשבתי להכין קונכיות, כמו לפרלין, אבל במקום גנאש, לפזר פנימה סוכריות מתפוצות ואז לסגור. מה דעתכם, יעבוד?

לא כל כך הבנתי

אתה כבר יודע בוודאות שאם מערבבים רק שוקולד וסוכריות קופצות (ככה קראו לזה אצלנו) זה עובד. הרי זה מה שיש בחפיסת השוקולד. לא צריך שכבה שלמה של סוכריות, מספיק לפזר מהן בתוך השוקולד וזהו. כלומר, אין באמת צורך להכין קונכיות שיהיו חלולות ברובן (ושכבה של ס"מ סוכריות קופצות זה יותר מידי -- מספיק לעשות יציקות עם סוכריות קופצות בתוכן. מה שכן אפשר לעשות זה להכין את הקונכיות עם סוכריות קופצות, ולעשות אותן מספיק עבות כדי שהסוכריות לא יבלטו יותר מידי מהקונכיה, ולמלא בגנאש רגיל. אם הקונכיה מספיק עבה, נראה לי שהסוכריות הקופצות ישמרו.

מני.ת

New member
הי דובי,

אני בכלל לא יודע בוודאות אם זה יעבוד בטבליה כמו אצל עלית, מאחר ואני לא בטוח שהתהליך דומה להכנת טבלית רגילה. יתכן שהשוקולד המעורבב בסוכריות מצריך קירור מהיר מסיבה כל שהיא. בלי לנסות או מבלי לשאול מישהו שניסה, אי אפשר להיות בטוחים בהתנהגות של הסוכר המוגז בשוקולד נוזלי. לעניין ערבוב בשוקולד בצורה הפשוטה, גם אם עובד, כל סוכריה או חלק ממנה שחשופים לאוויר וללחות יאבדו בוודאות את האפקטיביות שלהם בזמן קצר, רק מה שסגור לחלוטין בתוך השוקולד יעבוד, זו דעתי בכל אופן, אבל אני מתכנן לעשות את הניסוי בקרוב. אגב, אהבתי את הרעיון שלך לשילוב גנאש וסוכריות. אני אולי אנסה לעשות תחתית כפולה ממולאה בסוכריות וממעל גנאש מופרד בשוקולד, צריך להיות מעניין.

motip3

New member
לא מתמצא בסוכריות קופצות

אבל למלא פרלין בכאלו סוכריות נראה לי כמות מוגזמת..... אתה יכול להכין מילוי על בסיס שוקולד ומחית נוגט ולשלב בו את הסוכריות הקופצות כמו שמכינים שכבות קראנץ' וכו'. אם בא לך אתה יכול להכין טראפלס אוזני המן כמו אלו שבתמונה.... את המתכון העלתה אחת השרוניות (סליחה שאני לא זוכר איזו).... מכינים את זה בעזרת משולשי ניילון שמורחים בשוקולד ואז מקפלים על טראפל ולאחר שמתקשה מורידים את הניילון.

מני.ת

New member
תודה מוטי,

כן, אתה צודק. מוגזם מדי למלא קונכיה, אולי משהו דק כמו התבנית של הכינור ודפנות עבות יעבוד. או קונכיות אחרות עם תחתית עבה מאד ודפנות עבות . מבחינה אסטטית רציתי שהגרגירים לא יראו ולא ישנו את המרקם החלק של השוקולד. הרעיון של אוזני ההמן לא יעבדו בגלל הלחות מהטראפל. גם אם זה לא טראפל, אני עדיין חושב שהחשיפה לאוויר תוציא את האפקטיביות מהסוכריות מהר מאד.

מני.ת

New member
עדכון. עובד-פיצוץ (תרתי משמע...)

הנסיונות עלו יפה מאד. גם באופן מוצק כערבוב עם שוקולד ויציקה וגם כפרלין ממולא. האפקט הרבה יותר מוצלח כמילוי בפרלין ללא גנאש כמובן. קונכית פרלין קטנה ממולאה ברבע כפית בערך של סוכריות וסגירה. אופן הטעימה, צריך להכניס את כל הפרלין לפה ותת ביס. ממש חגיגה של פיצוצים בפה, להיט אצל הילדים ומומלץ מאד. אמנם אפשר לקנות שוקולד פרה עם סוכריות מתפוצצות , אבל שוקולד פרה זה דבר די מזעזע, לכן האופציה הנורמאלית זה לעשות את זה לבד.

מיכל10010

New member
מני לא הבנתי, עשית קונכיה

שמת בפנים רק סוכיות קופצות וסגרת? זה במקום גנאש?

מני.ת

New member
ממש כך

למעלה