מבקש את דעתכם...

indistrica

New member
מבקש את דעתכם...

לאחרונה נתקלתי בתנועה חדשה, בשם אמ"י (ארגון המהמפכה היהודית). (לצורך הבהרה, אינני חבר בתנועה ואני לא מגייס לה כספים או משהו כזה...) התנועה רוצה לבטל את היהדות כדת. ולארגן אותה מחדש כתרבות. היא רוצה לדוגמה, למחוק את התנ"ך, ול"פתוח" ספר חדש שיארגן את עקרונות התרבות היהודית המודרנית. יש להם כמה מטרות: 1) להפוך את היהדות מדת, לתרבות. 2)להכריז על מדינת ישראל כמדינת כל הדתות והעמים. (הם רוצים לדוגמה, לשנות את השם ישראל). המדינה תהיה דה יורה ללא דת מסוימת, אך דה פקטו מדינה בעלת צביון יהודי (כמו שהם רואים אותו - לא כדת). מה דעכתם על זה? אתם מסכימים? הייתם מצטרפים לתנועה כזאת? (מה שכתוב כאן או תמציתי מאוד וכמובן לא כולל את כל עקרונות התנועה..)

very VIP

New member
תכלס הרוב נשמע כמו שינוי

תכלס שינוי גם רוצים שהתרבות היהודית תהיה מה שיאפיין את המדינה ולא הדת. אבל הם לא אומרים שזה מה שהם רוצים לעשות, מבחינתם הפרדת הדת מהמדינה כוללת בתוכה את הסעיפים האלה (אולי חוץ משינוי השם ישראל, בשביל מה?? וחוץ מהספר המוזר הזה שהזכרת)

שטויות ברסק, הדבר יהפוך את ישראל למוסלמית

אולי בעולם אוטופי הדבר היה אפשרי, אך כל עוד קיימות דתות אחרות, וחלקן קיצוניות יותר מהיהדות, אסור לבטל את הדת במדינה ולהפוך אותה למדינת כל אזרחיה. ביום שכל הדתות ייעלמו מהעולם, לא תהיה לי כל בעיה לתמוך בצעד כזה. אך כל עוד קיימים גם האיסלם והנצרות, צעד כזה הוא בגדר התאבדות לאומית.

goanin

New member
לא נשמע לי

התרבות היהודית אם נרצה או לא נרצה - כל הזמן מתחדשת ומשתנה. ככה זה בכל תרבות! לא צריך להקים תנועה שגדיר תרבות יהודית מחדש.. זה נשמע לי יותר מדי כיתה ו'. כבר היום התרבות היהודית כוללת בתוכה את הציונות, מדינת ישראל, אינשטיין, שפינוזה, פרוייד וגם את חלקה של הדת בהסטוריה היהודית וכיום. כל אחד מאיתנו שואב מהתרבות היהודית מה שהוא רוצה, וכל אחד מאתנו יהודי אם הוא נולד לעם היהודי ומגדיר את עצמו כזה. אני לא חושב שתנועה יכולה לשנות הגדרות וערכים של עם. זה דבר שמשתנה עם הזמן ובהתאם לנסיבות.

orbar1

New member
לא הייתי מצטרף שילמתי בשישה מליון

לא למטרות הזויות כאלו, אני רוצה משלי וכמו שתוכנן מלכתחילה. אפשר לנות הרבה אבל לא את המהות.

למעלה