מבקשת רעיונות....

אוטוטו12

New member
מבקשת רעיונות....

שלום רב,

בני אכלן בררן ביותר.... בנוסף יש לו כאבי בטן כבר הרבה זמן ועדיין למרות בירורים ובדיקות עדיין לא מוצאים את הסיבה לכך... החלטתי לנסות ולבדוק אם הוא אלרגי למוצרי חלב.... ואני שוברת את הראש מה אפשר לתת לו לאכול לפחות בארוחה אחת במקום מוצרי חלב (פיצות, טוסטים, מעדנים וכו'...) למשל בבוקר.... (עד היום היה אוכל טוסט צרפתי....) כי נגיד שבארוחת צהריים אין בעיה - שיאכל שניצל.... ובארוחת ערב - נגיד עוד שניצל.... - אבל 3 פעמים שניצל... זה לא נשמע לי כבר הגיוני.... הילד גם לא אוכל ירקות (אלא אם כן בתוך קציצות.... - אבל רגילות - לא של עדשים או דגים או משהו כזה...) וגם לא אוכל פירות.... (חוץ מבננה - בתוך עוגה בעיקר...) בקיצור - אשמח להצעות.... כאלו ואחרות....

תודה מראש

חנהפ

Active member
בבוקר -ובלי חלב

פרנץ' טוסט אפשר לעשות עם מים במקום עם חלב (ז"א לטבול את הלחם בביצה טרופה עם מים)
אפשר לחמניה וחביתה

אפשר עוגה ומיץ תפוזים

בערב אפשר תפו"א אפויים ,פסטה ברוטב שהוא אוהב,דגים הוא אוכל? אולי קציצות טונה? או שניצל דג? מרק שהוא אוהב?

אוטוטו12

New member
תודה ועוד....

היי,

תודה על הרעיונות... האם טוסט צרפתי עם מים יוצא "נורמלי" ?!? שווה כמובן לנסות.... אבל האם זה שזה יהיה עם מים לא ישפריץ לכל עבר בטיגון ?!

לגבי מרקים - הלוואי שיסכים - חוץ ממרק עוף זך - הוא לא מוכן לשמוע על שום מרק אחר.... יש אולי רעיונות למרקים "זכים" אחרים ? הצעתי לטחון לו כל מרק אחר.... ירקות הכוונה.... והוא אמר שהוא לא מוכן שום מרק בשום צבע אחר חוץ מהעוף...... בנוסף שהוא "שקוף" ו"דליל".... ורואים בו הכל....

דגים לצערי אין מצב....

פסטה זה באמת אחלה - אבל זה חלק מהארוחה הבשרית של הצהרים - ואני מנסה למצוא דברים אחרים לארוחת ערב..... תפוחי אדמה אפויים - נשמע נחמד.... השאלה כמה זה ישביע אותו.... (הילד כבר בגיל ההתבגרות - בן 13 וקצת....)

שוב תודה

לביבות ומאפינס מלוחים

לקציצות ירקות להוסיף כל פעם מעט קטניות(עדשים וכו) במשך הזמן להגדיל כמות.
פלאפל סלט וטחינה.
גרנולה
מעדני סויה פעם פעמים בשבוע
ג'לי עם פירות
בורקסים במילוי בצל/ תפוחי אדמה/ בטטה וקשיו

חנהפ

Active member
הטוסט הצרפתי אצלנו

טורפים ביצים עם מעט מים מלח ופלפל
טובלים את החלה
ומטגנים
שום דבר לא משפריץ

אפשר פתיתים,קוסקוס,ניוקי

תפו"א דווקא משביע למדיי
אצלנו מכינים מתפו"א תבשיל גולש על בסיס בצל,פלפל ועגבניה בנוסף מתבלים בפפריקה מלח ופלפל מעשירים בפתיתים

תשובות

ממליצה להכין פרנצטוסט עם תפוזים

לגבי מרקים, תנסי להכין מרק דגים (כמות קטנה של כמה סוגי דגים), עגבניות ובצל

לגבי ארוחת ערב , מה דעתך על פשטידת ביצים וצ'יפס?

למעלה