מבקשת עצות...

talya90

New member
מבקשת עצות...

שלום אני השנה בש"ל ברשת גנים לאחרונה נכנס למועדונית ילד חדש,בן 5, שעד עכשיו היה רק בגן. הוריו של הילד גרושים והוא גר אצל האבא שמכה אותו ונמצא אצל אמו, שלא מכה אותו, פעמיים בשבוע. הילד משתולל ומרביץ הרבה. הוא לא יודע איך לגשת ולתקשר עם ילדים חדשים, ולא מצליח להשתלב בכל קבוצה לכן החליטו לשים אותו איתי צמודה אליו. מצב זה נותן לי את האפשרות לתת לו לשחק כל היום לבד (אופניים וכו) אבל אני רוצה לנסות לנצל את זה לשפר את הגישה שלו לילדים אחרים ושילמד להוציא את הכעס שלו רק במצבים שמתאימים אשמח לרעיונות לעבודה עם הילד תודה

את הרעיונות לעבודה עם הילד

אשאיר למומחים ממני. אני רק אגיד לך את מה שאני יודעת, לגבי מה שהחוק אומר. ועל פי החוק את חייבת לדווח לגורמים המתאימים על התעללות בחסר ישע! באי דיווח שלך על המקרה את שותפה לפשע.

talya90

New member
שלום נטע

לצערי זה לא המקרה אמנם אפשר להבחין על הילד מצורת ההתנהגות שלו אבל אני יודעת בוודאות רק דרך ה'גורמים המתאימים' (העובדות הסוציאליות) שלמרות ידיעתם הוא בבית האב העובדות הסוציאליות מעורבות והמשפחה במעקב ולמרות זאת הוא עדיין בבית הדבר היחיד שיש לי לעשות זה להשתדל לפרט לעובדת הסוציאלית שוב ושוב את המצב עד שיטופל ולא להגיד פעם אחת ולהשאיר להם לטפל בזה, ולהשתדל לתת לילד כמה שיותר אהבה וחיזוקים חיוביים. אני רק אשמח לרעיונות איך לעזור לו לגשת לילדים אחרים שהוא רוצה לשחק איתם בלי לגלוש לאלימות, אפילו אם הם לא מסכימים לשחק איתו. אני לא מצפה לטיפולים עם הצלחה מובטחת אבל אני אשמח לרעיונות לנסות איתו.

טליה שלום,

ראשית, אני מאוד מעריכה את הפניה שלך. שנית, חשוב לי להדגיש שיש עלינו חובת דיווח ואם ידוע לך שהאבא מכה את הילד יש לדווח על כך לפקידת סעד לחוק הנוער, בעיר מגורי הילד (במחלקות לשירותים חברתיים - רשימת כל הערים קיימת בקישורי הפורום). עבודה עם ילדים עדים לאלימות אשר חלקם הופכים לילדים אלימים, הינה עבודה מורכבת שלא אוכל להדריך אותך לגביה במסגרת זו. חשוב ביותר שהילד יהיה מטופל במסגרת מתאימה לטיפול בילדים החיים במעגל האלימות (כדוגמת המרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה - גם רשימה זו נמצאת בקישורי הפורום), בהסכמת הוריו.

השאלה מה הביצה ומה התרנגולת..

אני מרגישה ממך הרבה רצון טוב לעזור לילד, ואפשר באמת לעשות זאת. אלא שלא פחות חשוב, זה לטפל באבא (טיפול אוהד, אמפטי), שהוא הגורם לבעיות של הילד. אבא מכה, זה אבא שגדל אצל הורה מכה.

למעלה