מבקשת עצה

מבקשת עצה

שלום לכולם, אני ותיקה בתפוז אך מפאת הרגישות של הנושא אני מעדיפה להשאר באלמוניותי.. השעה מטורפת וככה אני מעבירה את לילותיי בדאגות ובמחשבות. הגרוש שלי הפסיק לשלם לי מזונות מזה כמה חודשים, לצערי לאחרונה פוטרתי מעבודתי ולמרות קורות חיים שאני מפיצה, אני אפילו לא עוברת את שלב הסינון, ברגע ששומעים על מצבי המשפחתי ישר מנפים אותי, לא בודקים לעומק אם יש או אין לי בעיה להתמודד עם שעות העבודה, לא בודקים עד כמה הידע שלי טוב או לא, בקיצור, לא מצליחה למצוא. העניין הוא ששלושה חודשים לא נכנסה משכורת הביתה, חשבון הבנק הגיע למינימום והגרוש לא משלם שקל ממה שנפסק. לא משכנע אותו כשאומרים לו שבעלי הדירה נתנו לי אולטימטום לעזוב כי אני מאחרת בעקביות בתשלומים, לא משכנע אותו כשהילדה הגדולה אומרת לו שאין אוכל במקרר, הוא פשוט התעלם ממנה כשאמרה לו את זה. בקיצור, הילדים הם לא נקודת חולשה אצלו כדי שיפתח לו הלב והכיס והם יקבלו את מה שמגיע להם. מבקשת את עצתכם, איך לעזאזל אגרום לו כן לשלם את המזונות? ואל תפנו אותי להוצל"פ כי אין לי אפילו את הכסף הדרוש ע"מ לפתוח תיק. נ.ב אני יודעת שחלק יכתבו לי, אז איך לעזאזל יש לך חיבור לאינטרנט אם אין לך כסף....אז מראש מודיעה לכם, מסופק לי אינטרנט חינם. תודה ולילה טוב (או מה שנשאר ממנו)

ם לא נגע בו דבר עד עתה גם בעתיד לא.

ואולי הגיע הזמן להשלים עם זה, והאמיני לי כל שקל הוא בעתיד ישלם בדרך זו או אחרת החליטי החלטה חד משמעית מהיום מתעלמת ממנו כלו קיים שום קשר עמו לגבי המצב הכלכלי... נכון הוא קשה והורס כל חלקה קטנה עימך - וזה זמני האמיני בזה לבינתיים אוכל להציע לך מה שאני עושה מתוך אמונה שלי עבודה מחלקה באיזה מקום אך טרם פנויה לקבלת עליך להתפשר בעבודות מזדמנות אני בזמנו עבדתי בשמירה פסיאטרית בבית החולים הרווחתי מינימום אך הבאתי שכר הביתה עד שמצאתי עבודה לטעמי דרך אגב אני שוב באותו מקום ושוב פונה לעסוק בתחום נסי להסתכל על החיים מלמעלה ולא רק מכאן בסבך כי מניסיוני ועברתי הרבה תהפוכות בחיי למדתי שאנו בתוך משחק חיים של מבחני ההשרדות כל פעם בוחנים את אורך הרוח והשליטה שלנו ואני אומרת שום דבר לא ישבור אותי כי מכל תקופות השפל שעברתי התגברתי וכשהבטתי אחורה לא האמנתי שאפשר לשרוד אך אם אני שרדתי את מה שעברתי כל אחד יכול אם קצת אמונה עצמית, ראיה לעתיד, סובלנות, ואורך רוח ממש משחק החיים ועוד אזכיר לך איפה היית ולאן הגעת בכוחות עצמך אז ראשית אל תתייאשי שוב מניסיוני גם אם תגיעי לקצה פתאום בדקה ה-90 תמצאי פתרון מזדמן ותופתעי שנית המשיכי לשדר ליקום את צעדייך וניסיונותייך להשיג את רצונותייך ועם הזמן יגיעו גם אליך שלישית עם כל הקושי אפשרי לעצמך הנאות קטנות בלבד ועם חברות להנות מכל יום כמה שמתאפשר רביעית תוקירי אותך על עצמאותך ועל היכולות שלך על אף הכל מחזיקה בית ומגדלת ילדים בכבוד זה לא מה בכך תפחי על שכמך חמישית אני כאן לכל עניין או רגעי שבירה ונצלי את ההזמנה שישית לכי כבר לישון והניחי לכל המחשבות לילה טוב אמא - אישה

בוקר אור לך

קודם תביני שלאף אחת ואחד כאן אין דרך להוציא ממנו כספים עבורך... זו רק את.. הנסיון של הרוב כאן יפנה אותך להוצל"פ, לעו"ד.... לצנרת המקובלת... אני אפנה אותך ליישום בלתי חוקי אבל בהחלט קביל בעיניי...ומצדיק את המטרה.... א. תלמדי ללשט את הקו"ח חיים שלך... סטטוס לא מציינים אף פעם... {כמו הרבה נתונים יבשים} לא נתקלתי בשום פירמה ששוללת בשל היותך גרושה, משרה. זה בלתי חוקי...אבל מכאן ועד לשם אנחנו לא נושאות הדגל כמו אילנה.."בשם הצדק המפשעתי"... ב. את זכאית לפטור מלא מתשלום אגרה בהוצל"פ.... שווה לך לנסות.. דרכיי האכיפה שלהן בנדון בהחלט יכולים להרעיד לו את הנשמה. ג. יש לך אפשרות לקבל עו"ד דרך הרשויות ודרך נעמת. כרגע את זקוקה במיידי למזומנים, למלא את המקרר..... אני יודעת שיש עמותו שעוסקות בכך... ואני אשמח אם כמה מהחברים ירימו את הכפפה ונוכל לפחות בצעד הזה לסייע לך.. אגב... גם לבעל הדירה שלך אין הרבה מה לעשות לך בנדון.. .. חוק בגנת הדייר. שבי ותעייני בחוקים שפזורים להם בנט... את מחוסנת בשלב זה.. אז תנצלי את כל הרגעים האלה להפעיל את כל המשאבים שלך בטרם גם תפוני מהבית.

א ש לי

New member
תגובה בהחלט מעודדת אקסיי../images/Emo13.gif

עכשיו אני יכולה בשקט לצאת לעבודה.
יום ניפלא לכותבת ההודעה ולכולם.

R a c h e li

New member
אין לי מילים.....

אבל.... לכי על עבודות כמו שמירת ילדים.....משק בית.....עזרה בלימודים .... אוףףףףףףףףף ונתקי אינטרנט.....הזמן חשוב יותר..... בהצלחה..............

אא ניר

New member
אז איך לעזאזל יש לך חיבור לאינטרנט?

סתם...סתם... אם אינך עובדת, וחשבון הבנק במצב רע, אזי הביטוח הלאומי ישלם לך מזונות, וינסה לגבות את המגיע לך מגרושך. זאת בתנאי שישבידך פס"ד ובו רשומים גובה המזונות שהילדים זכאים לקבל.

בוקר טוב, גם עד שתיפעלי יקח זמן

עד שתקבלי את הכסף ובנתיים את צריכה למצוא מקור פרנסה אחר כשאני הייתי במצבך והייתי מובטלת לא בחלתי בכלום...כמעט.. משק בית גיהוצים אפיה ובישולים שמירה על ילדים שטיפת חדרי מדרגות כמעט הכל....כל מה שיכולתי להכניס ממנו כסף והוא עדיין נחשב חוקי ובבד בבד לפעול מול המוסדות המתאימים יחד עם עו"ס - זה מזרז למשל הליך בסיוע משפטי... ודרך לשכת הרווחה זה גם חינם. לדעתי אין דרך אחרת לגבות ממנו את הכסף אם הוא לא קשוב לך ולא איכפת לו רק בדרכים המקובלות

פני להוצאה לפועל (אני יודעת שביקשת)

האגרה לפתיחת התיק מינימלים ממש שקלים בודדים , לשכת ההוצאה לפועל היא המקום לגביית חוב פסק הדין. אם את לא עובדת את יכולה לגבות את מזונות העתיד דרך הביטוח הלאומי ובמקביל לפעול לגביית מזונות העבר (אי אפשר לפעול בשני מישורים לגביית המזונות השוטפים).

תודה לכולם על התגובות

העניין הוא שביטוח לאומי כמעט כל חודש מוצאים סיבה למה לשלם לי פחות מחצי ממה שאמורים לשלם כי הוא לא מעביר אליהם כספים. ביקשתי את ההפרשים ויש לי את כל המסמכים, כל שנותר הוא לפנות להוצל"פ. הוא בכלל לא מפחד מהוצל"פ, טוען שיש לו כבר מספיק נושים (אני לא מאמינה לו) לגביי העבודה, גם אני מוכנה לעשות כמעט הכל וגם עושה לעתים ע"מ שלפחות קניה למכולת תהיה לי. בנתיים אני ממשיכה לשלוח קורות חיים ולקוות שמישהו כבר יזמין אותי לראיון לפחות, שיתנו לי צ'אנס ולא יסננו אותי עוד בטלפון (בקו"ח לא מצויין המצב המשפחתי אבל הם שואלים בטלפון)

gali88

New member
מבינה לליבך

מתוקה, הייתי במצב שלך...אין מנוס מהוצל"פ וכדי להשיג את הכסף והאמצעים והכוח לעשות זאת - תפני לרווחה ביישוב או בעיר שלך. הם מאוד עוזרים - גם במזון יבש ובהרבה דברים אחרים. תפני אליהם, זה לא בושה לי הם עזרו בשנה הראשונ המאוד!!! שיהיה בהצלחה - מחזקת אותך מכאן

יערית

New member
מעבר לעיניין תשלומי המזונות

ביטוח לאומי וכל הטאררם מסביב,חשבת לעבוד עבודות שחורות שיכניסו כסף לכיס בכדי שתוכלי להאכיל את הילדים?ואין מצב כזה שאין עבודה, משק בית בכל יום (לעת עתה) יספק לך את המזומנים שאת צריכה בכדי לחיות! דבר שני שהייתי עושה ועשיתי,בקו"ח שלי לא ציינתי סטטוס,כשהגעתי לראיון שלפתי את הקלף הזה רק אם התבקשתי וזה לא גורם לבעיה. קחי את החיים בידיים מתוקה.

למעלה