מבקשת עצה

רקון

New member
מבקשת עצה

בני לקוי למידה ולומד בכתה י´ בתיכון מקצועי, אינו מרוצה מהמגמה בה בחר ודי מתקשה בלימודיו אולם הוא תלמיד נבון ויש מספר מקצועות כמו אנגלית ומחשבים שהוא מצליח בהם יפה. היות והוא זקוק לשיעורים פרטיים באופן אינטנסיבי, זה לא פשוט ואני מאד דואגת לעתידו ומעונינת שיצליח וימשיך ללמוד בבי"ס למרות הקשיים.

שלום לך וברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

באת בדיוק ביום הנכון, היום בשעה 18:00 תתארח אצלנו ד"ר נויה ספקטור - מומחית בלקויות למידה - תוכלילקבל תשובה ממנה, אחר כך נוכל אני, דליה ושאר המשתתפים לנסות ולעזור גם כן. אפרת

דליה.ד

New member
שלום לך רקון! ../images/Emo9.gif

ברוך בואך לפורום שלנו! האם לבנך היו קשיים בבית הספר היסודי? האם הוא בחר ללכת לבית ספר מקצועי? באיזו מגמה הוא לומד? ומה הקשיים שלו? נשמח לעזור, אבל אנחנו זקוקות לפרטים נוספים. תודה! מדליה.

sshoshan

New member
לרקון../images/Emo98.gif

הבן שלי לומד בכתה י"א.כמורה לחינוך מיוחד תמכתי בו כל השנים שלמד ביסודי,מה גם שאין לו לקויות חמורות. בישוב בו אנו גרים יש בית ספר על יסודי אחד אליו עוברת כל שכבת ו במרוכז.את כתה ז הוא שרד וגם את ח,בעזרת סיוע פרטי צמוד(לא שלי). בכתה ט היה מבחן פסיכומטרי,וההמלצה היתה על תיכון מקצועי,כי הצד הטכני שלו מעל הממוצע. בגלל הקטע של החברים הוא נשאר בתיכון עם כולם ולא הסכים אפילו ללמוד בכתת מב"ר. נכון להיום הוא יורק דם ועובד קשה כדי להגיע להשגים בינוניים ומטה,כשיש לו מורים פרטיים להרבה מקצועות.לשמחתי הוא מעורב בחברת הילדים בני גילו-וזה מקל על רגשות האשמה שיש לי בגלל העובדה שהילד לא לומד במסגרת המתאימה לו אלא במסגרת המחייבת אותו למאמץ והמתסכלת אותו.

דליה.ד

New member
שושנה שלום!

ביתי החלה השנה ללמוד בכיתת מב"ר, לפני כן היו לי הרבה כאבי בטן בקשר לכך, כי מדובר בילדה באמת חכמה ומוכשרת! אבל ההישגים שלה בשנה שעברה היו על הפנים! והשנה....הילדה פורחת! הציונים בשמיים! היא המובילה בכיתה, ואמורה לקבל תעודת הצטיינות בסוף השנה! אז למרות כאבי הבטן שלי...מעז יצא מתוק. אפרופו: כיתת המב"ר בבית הספר הזה (מוסד חינוכי קיבוצי) מאוד מטופחת ומושקעת. יכולים להתקבל רק תלמידים שיכולים ורוצים להשקיע ולהצליח בבגרות. תלמידים בעייתיים לא התקבלו ויש שם אוירת למידה יוצאת מן הכלל עם התייחסות אישית ומעקב צמוד על כל ילד. והילדה מאושרת! וזה הכי חשוב לא...?

sshoshan

New member
מב"ר

כל תחנוני וכל ההסברים של היועצת לא הועילו.הילד התבצר בעמדתו.אם הוא היה במב"ר היו נחסכים ממנו הרבה רגעי תסכול,ומשפחתי היתה חוסכת אי אילו אלפי שקלים. הוא מבלה שעות בלמידה של אחר הצהריים וזה קשה לו לנו.

sshoshan

New member
התמודדות........

יש ימים שהוא נורא מסכן,ונכשל שוב ושוב.אפילו בתאוריה הוא נכשל כבר 3 פעמים-והוא כן יודע את החומר. אנחנו כל הזמן מעודדים,וגם מבטיחים וקונים לו כדי שלא ישבר,עד כמה שזה לא חינוכי. הוא עוסק בגלישה אז כל פעם שיש משהו רציני(השנה זה בגרויות ומגינים וגם בשנה שעברה)אנחנו קונים גלשן או איזה ציוד נלווה.רק שלא ישבר עכשו.הפחד הזה מלווה אותנו ההורים.

הבן לא מרוצה מהמגמה

מומלץ להתייעץ עם המאבחן-נת של בנך כי הם בקיאים בנטיות, ביכולות במיומנויות ובאופן ההתמודדות היעיל, האינדיבידואלי שלו. בכל-מקרה, חשוב לעזור לו להפעיל שיפוט נכון ויעיל כי ייתכן שהמגמה הלא אהובה עליו כל-כך, היא היעילה והמאפשרת ביותר עבורו.

למעלה