מבקשת עצה

מסס

New member
מבקשת עצה

אנחנו נשואים 21 שנה, לאחר נשואנו בעזרת משכנתא ותקציב מהסוכנות בנינו את ביתנו מכורח היות בעלי בן ממשיך במושב... לאחרונה התערערו יחסנו ובעלי טוען כי אני נטע זר ללא זכות במשק. וזאת למרות שהמשק והמשכנתא ע"ש שנינו. האם טענת בעלי כאילו אין לי זכויות (וכי אני "נטע זר") נכונות?? האם תתכן האפשרות שבמידה ונתגרש ינשל אותי??? עלי לציין כי במהלך כל שנות נשואנו אני עובדת ומשתכרת מעל לממוצע. לענין אחזקת ילדים?? מהוא הדין לענין קטינים??? אנא אודה לתשובתכם אני חסרת אונים לנוכח האיומים... האם יש בהם???? תודה מראש על כל תשובה.

תשובה

אם המשק והמשכנתה ע"ש שניכם, אזי היתה כוונה לשתף אותך בנכסי בעלך ואין לומר שאת נטע זר. לגבי הילדים תלוי בני כמה הם. עד גיל 6 ישנה חזקה שטובתם מחייבת להשאר עם אמם אבל בתי המשפט נדיבים גם לגבי ילדים מבוגרים יותר. השיקול המרכזי הוא טובת הילד.

יוסי אתה נאיבי. טובת הילד ???

אני מתפלא עליך אתה מאמין שבתי המשפט באמת שוקלים את טובת הילד לפני שמחליטים לסור אותו (לאמא כמובן) לא ראית פוליטיקה ביום שלישי, שם עו"ד דר סעדיה שמואל דבר על קשירת קשר לא במובן הפלילי בין עובדים סוציאלים, ושופטים להענקת משמורת אוטומטית כמעט לאמא, בלי התיחסות א מ י ת י ת לטובת הילד ?. אני טוען שהעקרון המנחה בפועל גם אם איש לא יודה בכך הוא עקרון טובת האשה.

למעלה