מבקשת עצה

bel011

New member
מתאים! ../images/Emo13.gif פורח עכשיו וכל הקיץ אני

חושבת

shlumbergera

New member
אם הם "אירופאיים" אז למה לשלוח אותם

למדבר? יש כאן סתירה שלא מתיישבת לי. הם לא צמחים אירופאיים. וגם לא מובן לי המושג "חצי סוקולנטים". הלוואי שייכנס CEREUS ויסביר לי למה הכוונה בזה. וכמו שכבר כתבתי, פלרגוניום שמצבו טוב, פורח מסוף הקיץ עד תחילת הקיץ הבא בפריחה מרהיבה צבעונית צעקנית. בקיץ הוא מוריד להילוך ראשון. אם נמצא בהצללה חלקית ומקבל טיפול מסור, יפרח גם בקיץ.

רוּפֵן

New member
טוב, אם שאלת... אז....

כן, הוא די "סוקולנטי".. הפלרגוניום".. ולא עם עלים בשרניים ומכילי/אוגרי מים, אלא עם ענפים בשרניים ואוגרי מים, המקנים לו את שרידותו הגבוהה. הוא ממש לא "צמח מדברי", אך בבית קברות, עם טיפה קטנה של צל (כך כתבתי כל הזמן, אם שכחת, "בלהט הויכוח"..
..) הוא ישרוד יפה וייתן פריחות יפות וצבעונייות. בשטח הבר שלאורך השביל, הוא לא מקבל מים, אלא מעט מאוד, ובכל זאת שורד יפה ("תלוי בזוית שמצלמים !") בייחוד בצד הפונה לתוך השביל. הצד הפונה לשמש, הצד האחורי, הוא ללא פריחה, כמעט. זה "הצד האירופאי".. ה"מתקפה" הבאה...?!

shlumbergera

New member
אין מתקפה,חלילה, זו אמנם הישרדות

וכבר טחנו די והותר את המושג הזה, אבל הצמח אומלל ודי מכוער וזו ממש לא אשמתו
עכשיו, צהריים בא - לעבודה. החיים קשים.

רוּפֵן

New member
ועוד מבט, מתוך הסמטא...

החל משעה 12:00, הוא מקבל שמש מלאה ופורח לתוך הקיץ והחורף..

רוּפֵן

New member
ב'צל מלא' הוא כמובן חוגג...

אז מספיקה פינה קטנה של צל, והוא ייתן כבר הרבה 'צבע' זו תמונה מהגינה, אזור שהוא בצל מלא, ללא שמש.

shlumbergera

New member
רופי,זה ממש לא זה,סורררי../images/Emo10.gifפלרגונ'

בריא ושמח לא מחזיק עלים בהירים אלא כהים-עמוקים. העלים לא קטנים כמו בתמונה, אלא גדולים מאד, כמו כף יד של איכר. הגבעולים לא נראים לעין, כמו בתמונה, אלא מלבלבים לכל אורכם והפריחה שופעת וצבעה חזק-צועק. כל השיח מכוסה בפרחים ולא פרח פה ועוד פרח איפשהו. צריך להביא את נוני שיביא שוב תמונות של הפלרגוניומים שלו, שכמו שאמרתי הם מעל ומעבר. הוא מניח אותם תמיד בצד מערכב. אצלי השיחים שבתמונה שהבאתי למעלה, בצד דרום מזרח, מוצלים און/אוףף במשך היום.

רוּפֵן

New member
אני בטוח שאת צודקת.., אבל זה המצב !

הוא נמצא כבר הרבה שנים באותו מקום, בלי שמש בכלל.. אם יש לך איזה פטנט, איך להכניס לשם שמש, אני אשמח לשמוע.. כי..., בגלל ה 7 ברושים לימוניים(שנשתלו לאורך 5.5 מטר..) שמגיעים לגובה של 8 מטר, הברושים של "השכן החמוד", אין לי יותר שמש שם, ומסיבה זו, בקיץ הקודם, ויתרתי על הדשא וריצפתי שם, ועשיתי בריכה, וגם פינת ג'ונגל, אבל את הפלרגוניום הורוד, אנחנו מאוד אוהבים.. והשתדלתי שלא "לצלם אותו מהצד.." באמת... אז... זה מה יש..

shlumbergera

New member
../images/Emo5.gifצריך להחליף שכן../images/Emo88.gifותודה עמוקה

על ההזמנה. אני עוד אופיע על סף ביתך עם משאית

רוּפֵן

New member
נו, "שכן לא בוחרים"... מה לעשות...

ושכן זקן, צייקן וגם ג'ינג'י.. זה סיפור לא קל..! והוא גם לא גר שם..! וכל דיירי המשנה שלו, ביקשו ממנו אישור לקצץ מעט את העצים, כי אנחנו בד"כ חברים של השכנים.., אך, הוא בשלו.. אבל לי, יש סבלנות.. "הגל האדום" של הברושים הלימוניים, בדרך אלי.. כ 10 עצים כבר מתו אצלו טוטאלית.. ועוד כמה מטרים, וזה יגיע גם אלינו...

shlumbergera

New member
../images/Emo124.gifרופיניו היקר(לשים מרכאות?)

טוב שמצאתי אותך. עכשיו שיש לי כלכך הרבה צמחים חדשים, הודות לנדיבותם המופלאה של גנניות וגנני הפורום, נזכרתי בעציציך שהובטחו לכל המקדים. אתה וודאי זוכר שאני זו שהיתה ראשונה בתור
. רק תודיע לי מה קורה
עכשיו פלרגוניום: הפלרג' הממוצע נהנה מאד בשמש החורפית שלנו. מגיע למלוא יופיו במשך החורף והאביב. עם הקיץ, ניכרת ירידה בשפע וגודל העלווה, כמו גם בשפע הפריחה וצבעיה העזים. אם לא מועבר לצל חלקי או מקבל הצללה, ההתפתחות נעצרת. אם ממשיכים להשקות ולדשן כרגיל הוא מפתח גבעולים ארוכים ועירומים על חשבון עלווה ופריחה. בכל מקרה וע"מ להיראות יפהפה, הוא זקוק להשקייה ולדישון סדירים. השקייה חד-שבועית מספיקה לו אם הכמות סבירה. כבר הזדמן לנו לשטוף עיניים בפלרגים של 'נוני' שהם מעל ומעבר. עכשיו, לא הבנתי אם הפלרג' הוא אצלך בשביל, או בשביל ציבורי הסמוך אליך. אם זהו מופע של רצף פלרגים לאורך מטרים, אז סביר שמהתמונה יתקבל רושם של פריחה שופעת. המבחן האמיתי הוא התבוננות נקודתית בצמח אחד
והנה דוגמית של שני פלרגים שמחים ושבעי רצון.

רוּפֵן

New member
"מרכאות זה יופי"...

מי שמכיר אותי, יודע שאני קנאי להבטחותי.. אז כרגיל היו מיליון פנייות לגבי העציצים, ורובם נותרו אצלי.. אז, יש לי הצעה.., בואי אלי ב"להטו של הקיץ" לחזות בפלרגוניום הפורח, מ ק ר ו ב שאינו מושקה ואינו מדושן, ותקבלי את העציצים שהבטחתי לך, וגם כל מיני אכזמפלרים מגינתי צנועת המימדים.. (מאחר ו"חששתי" להבעת תמיהה בסגנון "..סביר שמהתמונה יתקבל רושם של פריחה שופעת.." - במיוחד הבאתי את "צילום האויר", להסרת הספק..
..) אפרופו.., שום צמח ושום עציץ אצלי, אינו "מדושן".. לא יודע מה זה "דשן" וגם לא "ריסוסים נגד מזיקים" וכדומה.. אז, אם את רוצה, לראות ורדים לא מרוססים, בלי כנימות, ולא "קטומים" אלא 'רק פורחים'.., השער פתוח, כל הזמן ! ועציצים, יש בלי סוף (3 ליטר)

bel011

New member
אם זה באדמה,אז הנה כמה:

גאורה מינים מסויימים של גרבילאה אם מדובר על משהו קטן רק מעל לקבר, הייתי הולכת על סוקולנטים (שזה לא קקטוסים!)יש כמה יפייפים כמו הסביון שלהבי (כך קוראים לו?) שפורח כל הזמן בכתום עז פלרגוניום לא עמיד לחום עז מנסיוני, רק האדום מהזן הזקוף...אולי

סמסיים

New member
לא מוצאת מה זה סביון שלהבי

גוגל מסרב וגם כאן בפורום לא מצאתי. אני אוהבת את הגאורה (אפילו יש לי לא מעט בגינה) תודה רבה

bel011

New member
ויש עליו הרבה חומר בפורום כי דובר

בו בכל מיני שרשורים, כמו זה למשל

למעלה