מבקשת עצה

סמסיים

New member
מבקשת עצה

בעמק בית-שאן, שם חם מאוד ויבש אני רוצה לשתול כמה צמחים על קבר. הצמחים יהיו מושקים פעם בשבוע בלבד. איזה צמחים יוכלו להחזיק מעמד בתנאים האלה?

שתי שאלות:

1) האם את שותלת באדמה או בעציצים? 2) עד איזה גובה ורוחב הצמחים יכולים להגיע?

אם את לא צריכה פריחה

אפשר להסתפק בדגניים החיים במקומות יובשניים- לשמל זיפנוצה. אם גודל הצמח לא מהוה מגבלה, דקלים יוכלו להסתדר בתנאים אלה בלי בעיה.

רוּפֵן

New member
צמחים עמידים..

דרצנה גרניום/פלרגוניום - אם יש פינה קטנה עם צל.. צמחי תבלין - מרווה, עשב לימון, אורגנו, רוזמרין

shlumbergera

New member
בכלל לא.הם יכולים לשרוד בתנאי עקה

אבל נראים נורא. בשמש מלאה מפתחים עלים קטנים ומצומקים ופריחה עלובה. סוקולנטים אינם קקטוסים. הם עדינים, קטנים ומתוקים ויש להם פריחות יפהפיות. גם הם, לא כולם יכולים בשמש מלאה. ביובש - כן. הפונפונים והמברשות האוסטרליות יכולות לשאת את התנאים שהזכרת, אבל רצוי שהשתיל יהיה בוגר. עמידים מאד ופריחה יפה. גרווילאה (שהוזכרה) קליסטמונים, קליאנדרות ועוד. מציעה לך לחפש ב'חיפוש מתקדם' את 'רן פאוקר' - תקבלי הרבה חומר, כולל תמונות, על צמחיה יפהפיה עמידה ליובש, חום, שמש ולמיעוט השקייה.

רוּפֵן

New member
כן הם "חצי סוקולנטים" עם ההסתייגות

שרצוי לשתול אותם ב"פינה" קטנה של צל. (כן
"שלומבי יקרה" לא סתם כתבתי זאת !) אצלי יש לאורך השביל בשמש מלאה לחלוטין .. מספר גדול של 'פלרגוניום' הפורח לאורך כל השנה. לא מקבל מים באופן סדיר (הוא גדל בשטח ציבורי סמוך), אלא כפעם בשבוע או שבועיים, אם אני נזכר... הענפים שלו, כאמור עבים ואוגרי מים, והוא בעל כושר הישרדות גבוה.. מישהו רוצה תמונה ?!

רוּפֵן

New member
חזרתי...

מבט מלמעלה (מחלון הקומה השנייה) על הפלרגוניום ש"נשפך" לסמטא ושתול בשדה הבר הסמוך, ללא השקייה

bel011

New member
האדום הוא באמת הכי חזק וגם אני

ראיתי אותו בגינון ציבורי לא מושקע,צומח ושורד,אך השאר נראים נורא בקיץ אם הם בשמש מלאה,שורדים כמו ששלומבי אמרה...אבל לא יותר מזה. רק אחרי שראיתי באירופה איך הם נראים נפלא שם, הבנתי כמה אצלנו המופע הוא עלוב. האוסטרליים ששלומבי הזכירה מאד מתאימים!

רוּפֵן

New member
בהחלט, אני מתייחס אליהם כאל "צמחים

אירופאים". הורוד, שבתוך הגינה, פורח כל הקיץ, ללא הפסקה. אוהב את הקרירות והצל. והאדום, שורד יפה, מתחדש ומתפתח, משנה לשנה..

shlumbergera

New member
זה מצב נורא ואיום של פלרג../images/Emo7.gifהעלים

קטנים, יבשים צהובים, מרוטים ואכולים, הפריחה קטנה ודלילה. אפשר להשוות לפרגים שהבאתי למעלה. ממש פלרג אומלל וחולה שזקוק לעזרה מיידית. קשה לי להאמין שאתה מביא את השיח הזה כדוגמה לפלרגוניום בריא ומשגשג. זו אולי טעות בתמונה? כמו שאמרתי לעיל, פלרגוניום הוא צמח שורד. יש אצלי גזם שלו שמזה חודשיים (!!) שוכב בחוץ, על האדמה, חשוף לכל פגע. עדיין פורח ועדיין מחזיק עלים. אבל נראה ממש כמו הצרות שלי. ובתמונה שלך - לא רחוק מזה. אננו לא מחפשים צמח שייראה כמו תרנגולת שחוטה ומרוטה, אלא צמח יפהפה כמו שהפלרגוניום יכול להיות. ע"מ לראות את ההבדלים, הגדל את התמונות והשווה.

רוּפֵן

New member
את חמודה ודואגת..., באמת..

מה את מציעה ?! איך "לעזור להם" ?! לתת להם 20.20.20 או לעקור אותם ןלהעביר לשמש, או לצל או סתם לעקור אותם ולשים אותם בשמש, כדי לבדוק תוך כמה זמן הם יתיבשו ?! מה "אתם מחפשים" בדיוק ...?! אולי אמצא אצלי משהו שמתאים..

shlumbergera

New member
אוי איזה מחמחאות,כבר נוזלת../images/Emo6.gifאנחנו

מחפשים את הצמח הכי מתאים לבקשה של סמסיים. התנאים שבשטח לא מתאימים לפרגוניום. האם פלרגוניום ישרוד שם? כן. אז מה עכשיו? דווקא נשים פלרגוניום? הכי הכי מתאים צמחים יובשניים, שהם מיני סוקולנטים מהזנים אוהבי שמש וכן האוסטרליים שהם מאד חזקים ועמידים ולמשל דיאטס, אהל (תודה לאסף על השם העברי) ולמשל נציץ, כמו זה של סאקרה שאפשר להסתנוור ממנו ואותו הנציץ אולי כנראה של רן פאוקר, הנהו:

רוּפֵן

New member
הבנת הנקרא

א. כתבתי לגבי הפלרגוניום, שאם יש "איזה טיפה של צל".. ממליץ על הפלרגוניום.. ב. בתי קברות, בד"כ מלאי עצים.. ועוד יהיה צל, אם לא עכשיו.. אז יותר מאוחר.. ג. לא הייתי "בשטח" - אני 'כהן'.. יש לי 2 סוגים של נציץ.. ועוד כל מיני.. כדאי שתחברי למשאית, גם "נגרר"..

סמסיים

New member
הדיאטס מתאים?

איזה יופי של פרחים יש לו. כמה זמן הוא פורח? למה לא הזמנתי קצת במפגש?

למעלה